081015 Enbart En viskning Nr 1.

Enbart en viskning startade för en månad sedan idag. Jag la ut en begynnande text till några olika bloggar och de skulle skriva en fortsättning och sedan sända den vidare. Tanken var att historien skulle växa under en månad. Här publicerar jag en text jag fick tillbaks för ca en vecka sedan, då hade den tråden tagit slut. Ytterligare publikationer kommer så snart jag får in dem.

Det fanns tre kategorier, detta är avdelningen Thriller, övriga var humor och romantik/erotik.

.......
Enbart en viskning

Enbart en viskning var allt som hördes, i övrigt var det helt tyst. Hennes ögon glänste när hon stilla lutade sig fram för att höra de svaga orden. "Snälla ge mig din hand, ge mig en chans. Jag lovar, ja, jag lovar allt vad du vill, vad som helst bara du ger mig din hand, så snälla, snälla, ge mig din hand!"

Skulle hon våga? Hon tittade länge på varelsen som låg där nere. Tårarna rann när hon tvekande sträckte fram sin hand. Jag måste göra det, jag måste bara göra det, tänkte hon. Jag kan inte låta bli... Hon kände något mot fingertopparna... något kallt... Det gick som en skälvning genom hennes kropp, men från någonstans djupt inom hennes så hittade hon en inre styrka. Hon tog den iskalla handen, utan att visa sina känslor.

Alice hade sett något djupt inne i varelsens blick som visade en godhet.Tankarna gick blixtsnabbt genom hennes huvud hur hon skulle ta kontrollen över varelsen. Med en mjuk faströst ,sade hon: För att ta oss till friheten är vi beroende av varandra du och jag. Glöm inte det! Får Zack den minsta aning om att vi vet hans hemlighet om koden till valvet, så kommer han låta oss "försvinna".
 
Varelsen vred sig i slingrande långsamma rörelser......Du vet, du vet.... om hemligheten.... hörde hon honom väsa, med en röst som fick huden att knottra sig! Alice tittade lugnt på honom med sin klara blick, tog hans hand i ett stadig grepp och sade...... Vi måste tillsammans göra allt för att snabbt komma till valvet före Zack. Ljudlöst smög dom i korridoren, det fanns inte någon tid för rädslan nu. För lät hon tanken bara nudda en uns vid vad hon var på väg att göra nu, så skulle känslan av tvekan kanske ha övermannat henne.

Varelsen gnällde med ett strävt väsande vid hennes sida, när hon drog honom vidare. Snabbt, snabbt tassade dom fram tills dom nådde porten. Alice repeterade koden febrilt i sitt inre för att vara beredd så fort dom kom ner och med darriga händer slog hon koden. Ingenting hände, hela tiden kände Alice hjärtat slå hårt i kroppen. Det måste bara vara rätt kod, kunde det vara så att Alice i sin desperation blandat ihop siffrorna. Alice puls var outhärdligt hög om ändå den kallsvettige tillsynes färglöst bleka mannen vid hennes sida kunde vara still, så.... Så äntligen!

Kodlåsets klickande visade att hon ändå hade rätt... Men just när hon skulle släppa den iskalla handen för att öppna dörren till valvet, så kände hon förändringen. Hur handen från att ha varit kall och slapp, grep tag i henne med en styrka som överraskade, en styrka som gjorde ont. Hon vände sig långsamt om mot sin följeslagare. Hon såg hur han förändrades, det var ingen kraftlös stackare längre. Hon såg hur hans kropp återfick det som så länge varit förlorat och hon såg hans ögon. Hur kunde hon tagit så fel? Hur kunde hon sett godhet i dessa ögon som nu triumferande stirrade tillbaka?" Du stannar här." Hans röst var plötsligt fast och hård. Hon kände paniken komma krypande.

Det här var deras enda chans. Om Zack fick veta att hon försökt ta sig in i valvet var det kört. De måste komma undan nu, annars fanns det ingen mer möjlighet. Varelsen sköt henne hårt inåt rummet. "Jag hjälpte dig", hennes röst bar och lät stark och dov mellan betongväggarna. Hon var förvånad själv över hur bestämd hon lät. "Jag tog din hand och drog dig upp ur det där fasansfulla hålet".

Nu, måste du hjälpa mig. Hon såg tveksamheten i hans ögon och höll fast vid den med skärpa trots sitt bultande hjärta och ångesten som skar som knivar i magen. De vände samtidigt på huvudet när de hörde en dörr slå igen långt borta. Åh, nej - det var han. Hon såg paniken växa i sin följeslagares ögon och tvekan, skulle de springa in i valvet, eller tillbaks? Skulle hon gömma sig. Var skulle hon gömma sig. Och från vem. Plötsligt visste hon inte alls vem och vad hon kunde lita på. Långt bort kunde man höra steg. Först långsamma, sedan allt snabbare, allt närmre, allt mer bestämda. Som i ett töcken famlade hon bakom sig för att på något sätt finna stöd.

Mot någon eller något. Hon vacklade till en aning innan hennes hand lyckades greppa om porten till valvet. Knappt hann hon reagera på dess kalla, skrovliga yta förrän den med ett ryck slets igen. Smärtan i handen var obeskrivlig. Luften i rummet hon befann sig i försvann. Hon trycktes upp mot väggen ofrivillgt men fann den trygg trots att den kylde mot ryggen så att svetten kondeserades till svala droppar. Hon pressade handflatan mot väggen för att döva smärtan. Hon ville egentligen att den skulle dröja kvar lite. Den gjorde henne koncentrerad. Alla hennes sinnen var beredda. Dammkornen stod stilla i luften som vita prickar i det halvmörka utrymmet. De fångade ljuset från gluggen högre upp.

Hon stirrade på dem medan hennes tankar fördes till solen utanför, där allt började i vad som kändes som ett annat liv." Alice. Vad i helv... "Zack. Han var ikapp dem nu. Hans fräna kroppslukt var det första hon uppfattade. Varelsen brevid Alice halkade till på det ojämna golvet. Dess klor raspade i stenen."Alice, fort, bort från den där," sa Zack och bredde ut armarna mot henne. Det fanns ingenting ondskefullt över honom. Varelsen fräste. Något blänkte kallt i dess hand. Innan Alice hade uppfattat vad det var som blänkte så förtrollat hade Zack fattat hennes hand och tillsammans skyndade de bort. Bort från varelsen, tingsten som hon knappt kunde känna igen längre.

"Hur kunde du Alice?!" sa Zack samtidigt som de störtade framåt och som han släpade med sig henne i armen. "Förstår du ens vad du har gjort?" Tunga hastiga steg hördes bakom dem. Alice skakade av sig chocken och sprang tillsammans med Zack, hon behövde tid att tänka, tid för att komma på hur hon skulle ta sig ur knipan som hon försatt sig i. Alice tankar malde febrilt. Zacks hand kändes varm och fuktig i hennes där han drog henne med sig längs gången. Ljudet av deras springande fötter studsade mot korridorens väggar och ökade adrenalinet som rusade som skenande hästar under hennes hud. Hon visste att Zack förlitade sig på att hon skulle ge efter för den falska tryggheten i värmen från hans hand och för den välbekanta övertygande tonen i hans röst.

Han hade manipulerat henne så ledigt och otvunget under så lång tid att hon inte längre visste om han någonsin varit ärlig. Det hade tagit henne månader att inse vem som dolde sig bakom hans väloljade charm. Så många månader, tills det kändes som att allt det som hon vetat var hon sakta formats om till en annan Alice. En som hon inte längre kände igen. Och nu sprang hon här brevid honom. Sprang medan tankarna letade efter ett kryphål ut ur denna omöjliga situation. Hon mindes gluggen. Den lilla glimten sol som letade sig in genom den. Det måste finnas en väg upp, en väg tillbaka.

De kändes som om de sprungit i evigheter, men nu kändes luften friskare, i allt detta mörker kom en frisk vind mot dom, från någonstans kom en fläkt av frisk luft. Zack stannade och trevade efter väggen i korridoren. Alice slängde en hastig blick bakåt varifrån de kommit, det var någon där, långt borta hördes ett hasande ljud, något tungt som långt borta var på väg mot den plats där de var. Alice klappade Zack på axeln "Vi måste fortsätta, vi kan inte stanna här" flämtade hon. Zack greppade ett hårdare tag om hennes hand och de fortsatte springa. Alice vände sig då och då om men stirrade bara in i ett mörker, men där någonstans var varelsen.

Plötsligt försvann världen omkring dom, en hissnade känsla i magen, de föll...
__________________________________

Historien tar halt där, var och en av er har möjlighet att skapa ett eget slut, Kopiera och lägg in på er egen blogg och länka hit. Eller skriv en fortsättning i kommentaren direkt på sidan.

Författare till historien är: Peter PC Carlssson, Proforma, LissenTo, Anna, Matmia, Ischa, Misen, Mamma Mia!, Terése, Amanda, Penny, Ina, Emma, Katarina

Ytterligare versioner kommer.
Läs Enbart en´viskning Nr 2.

Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant.

Tims föräldrar söker hjälp
Stiftelsen Tobias Ekholms glädjespridarfond Bg: 5279-4336
Barncancerfonden
Bloggkraft


Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne. Madde dog för en månad sedan idag.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Anna

Men så kul...det här måste jag bara spara...tack så mycket..

2008-10-15 @ 18:46:19
URL: http://filipendula.blogg.se/

Postat av: Misen

Oj, så spännande det det blev.. Nu skulle man allt bra vilja eta hur det går... Men fantasin får väl ha fritt spelrum! :)

2008-10-15 @ 18:59:00
URL: http://homeostas.blogg.se/

Postat av: Nina

Mycket kreativitet... du anar inte :)

2008-10-15 @ 19:06:48
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/

Postat av: Vida

Wow! Vilken fantastisk berättelse!

2008-10-15 @ 20:20:56
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Kotte

Påminner om svenskalektionerna i skolan. Kul hur en berättelse växer fram hos olika människor.

Tack för er kreativitet!

2008-10-15 @ 20:50:30
URL: http://enkottestankar.blogg.se/

Postat av: Anonym

Jag har den med erotik, men jag förstår inte hur jag ska skicka den till dig? xD

2008-10-15 @ 21:00:14
URL: http://Imbobbybrown.blogspot.com

Postat av: Tanja

http://imbobbybrown.blogspot.com/2008/10/enbart-en-viskning.html

där är länken i alla fall! :)

2008-10-15 @ 21:02:25
URL: http://Imbobbybrown.blogspot.com

Postat av: CYKA

sv: Eftersom att jag inte tycker att det är svårt att läsa har jag inte tänkt på hur andra uppfattar det men ska absolut ha det i åtanke nästa gång jag orkar göra om designen!

2008-10-15 @ 21:40:14
URL: http://cyka.blogg.se/

Postat av: Anonym

Med en duns så vaknade hon, solen strilade in genom gardinen, hon hade drömt, puh!

Fantasilöst men jag försökte i alla fall. :-)

2008-10-15 @ 22:10:36
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: Di

Min del kommer nog aldrig dig tillhanda..troligen stannade den av redan efter första skrivningen...sur men ja..tappert försökte jag iaf...så..kul att läsa att någon lyckats iaf..

synd att ingen ville nappa på ditt erbjudande om att visa upp dig...:) kanske har det gått bättre om man varti en 500 kg kvinna eller man?? Hm...tv 3 hittar på konstiga program...nå...varm kram till dig af...tack för att du försökte :)

2008-10-15 @ 22:52:37
URL: http://diqueen.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0