081016 Enbart en månad

Enbart en månad har gått sedan Madde lämnade jorden. En månad har gått sedan jag startade insamlingen "Den jävla idioten". Under en månad har hela 80.000 kr skänkts. Stort och varmt tack till er alla som varit med och bidragit. Det är långt över 1.000 personer som bestämt sig för att stödja cancerforskningen.

I morgon är det en mycket tung dag för Maddes familj, det är begravning. Jag kommer för egen del att åter skänka lite pengar istället för blommor till begravningen.

Idag tänder jag ett ljus för alla som är drabbade av en livshotande sjukdom. Jag gör det mest för att påminna mig själv om livets skörhet. Vi behöver påminnas om livets gåva. Det är så osannorlikt att just vi är här, att vi fötts och att vi lever. Allt för ofta tar vi livet för självklart och uppskattar det inte.

Var dag jag vaknar är en gåva. Vid fyra i morse vaknade jag med smärta i bröstet och hade svårt att andas. Jag blev inte rädd, men denna gång vill jag verkligen vara kvar. Jag vill leva. Det ville jag inte för ett år sedan. Men den obalans som fanns i min kropp har medicinen rättat till. Kanske var det bara lite ångest jag kände i morse, eller rädsla för att mitt hjärta inte skall orka mer.

Det är just i dessa stunder som det hjälper mig att gå in till Madde, gå till Anne eller till David. Deras kraft deras styrka hjälper mig. Idag ska ljuset få brinna, dess strålar är starka och jag vill låta mig bländas.


Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Lotta

Hej! Du verkar verkligen ha ett hjärta av guld som jag läste i Maddes mammas blogg! Brukar titta in ibland och läsa din blogg! Ville bara säga hej! =) Mvh

Lotta

2008-10-16 @ 09:47:16
URL: http://liz83.blogg.se/

Postat av: ulle

Ska göra likadant, tända ett ljus och tacka för att livet har återvänt till vår familj. Läste dotterns Veckorevyn och där står det om din insamling, jättebra ju!

2008-10-16 @ 11:24:27
URL: http://makrames.blogg.se/

Postat av: maria

sv:



självklart är det så, inte direkt att jag tvingar mig själv. Men är kul att komma ihåg ordentligt än på ett ungefär. sen otroligt kul när man läser det senare och blickar bakåt i tiden. :)

2008-10-16 @ 12:34:24
URL: http://pojkflikka.blogg.se/

Postat av: fia

har kommit på mig själv senaste månaden att livet går sin lilla gång , fast jag har stannat upp och tänkt att jag ska va tacksam för att det finns just en dag till att få va med min fam , vår lilleman kämpar var dag och och vi har lärt oss att leva ett annat innehålsrikt liv på ett sätt , nu tar vi dagen för den den är och gör nåt av den , man är bra dum som måste få ett så brutalt uppvaknannde , så idag så ska jag och lille man gå en promenad i regnet , och sen bara njuta av lugnet att få va hemma . gillar din blogg , känns som ett avbrott från allt det där andra som snurrar i vår värd .

önskar dig en trevlig dag i regnet . /fia

2008-10-16 @ 13:21:56
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: fia

tänker på maddes fam och önskar all styrka till dom , att tända ett symboliskt ljus i morgon låter som en bra ide , och det ljuset tänder jag för alla drabbade . /fia .

2008-10-16 @ 13:24:31
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: fia

hej , ang gäst blogga skulle du kunna maila mig och förklara lite mer va det inne bär , det skulle nog inte va helt omöjligt . /fia

2008-10-16 @ 14:38:29
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Anita o Uno

Härligt med killar som visar sina känslor.Som du.Varför är det så svårt, världen skulle se annorlunda ut, mer kärleksfull och inga krig.

Jag tänder levande ljus varje dag året runt.För alla drabbade själar plus för mina nära.

Jag har själv en drabbad närhet, jag själv har varit med "Den jävla idioten"(maddes namngivning)

Nu är den hos min bror.Knackar på och stiger in utan lov.Så helt klart är det en jävla idiot!

Kram

2008-10-16 @ 15:34:54
URL: http://unoett.blogg.se/

Postat av: sabina

Idag tänder jag oxå ett ljus, för allas och för min egen skull! Har fått behandling idag och jag hoppas hoppas den ska rädda mitt liv! Imorgon tänker jag på Madde med familj! Hoppas du får en skön helg! Kramiz

2008-10-16 @ 17:55:23
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: Gunilla

Tur att det finns människor som DU!

2008-10-16 @ 18:50:35
URL: http://blogg.passagen.se/pgrrr/

Postat av: Vida

Jag går också in imorgon och skänker igen.



Var rädd om dig.



Liv

2008-10-16 @ 19:36:07
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Mia

Är inne här titt som tätt..men ibland vet jag inte vad jag ska skriva, men jag LÄSER...

2008-10-16 @ 20:04:18
URL: http://matmia.blogg.se/

Postat av: Ida

Tack så mycket för gratulationen :) åh vad roligt att den är färdig nu :)

2008-10-16 @ 22:23:07
URL: http://hittaida.blogg.se/

Postat av: Mia

En tung dag idag, jag tänker på dom som drabbas och det finns en knut i magen...men ändå...känner en stor förundran över att dom är så starka...

Önskar dig en fin dag, trots allt Peter. Du är en av våra vardagshjältar i mina ögon...

2008-10-17 @ 07:37:39
URL: http://matmia.blogg.se/

Postat av: Pia

Har det redan gått en månad ? Ja, tiden går fort iaf. Fy vad det lär bli tungt för föräldrarna med begravningen. Jag sänder en tanke.

Oj, vad pengar det gått in till cancerforskningen, bra !!!

2008-10-17 @ 09:04:17
URL: http://piakallman.blogg.se/

Postat av: Malin

Om du bara visste hur klok jag tycker att du är, och hur välskrivna dina inlägg är. Jag håller med dig som vanligt i det du skriver, visst är var dag en gåva! Säkert var det så att du fick kännigar av ångest, men jag är glad att höra att du verkligen vill leva nu. När jag var "nere", fick jag något jag aldrig förut haft, nämligen dödsångest. Hur dåligt jag än mådde, så var det aldrig tvivel om att det var leva jag verkligen ville, visste bara inte hur jag skule gå vidare för att klara det...

Skickar lite extra styrkekramar till dig, det kan man aldrig få för mycket av i höstmörkret! M

2008-10-17 @ 10:41:52
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: christina

Tack för en verkligen fin blogg. Du verkar att vara en mycket fin och omtänksam människa.

Tack till er alla som tänder ljus för oss cancersjuka. Min man och jag fick cancer med en månads mellanrum. Det har varit en mycket hård tid. Han med leukemi och jag med bröstcancer. Vi tackar för att vi orkat med allt detta. Vi tänder också ljus och hoppas på att det ska gå bra. LEV VÄL OCH VAR RÄDDA OM VARANDRA:

2008-10-17 @ 16:34:13

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0