081030 Enbart Flygbolag

Enbart flygbolag som går i konkurs, som gör att vi blir strandade på en strand. På en flygplats i södra Spanien samlas Scandinaver, först i samförstånd och samverkan för att finna vägar hem. Vart ska vi vända oss, vart ska vi ringa. Dit kan vi ringa men de svarar inte, eller på det numret kommer man inte fram.


Erfarenheter delas, och historier berättas, rykten sprids. Alla slår en signal till någon där hemma med tillgång till Internet. Släkt och vänner söker och nya förhoppningar byggs upp. När det väl är dags skall det visa sig att några haft tur andra har köpt en nitlott.


Vi var ett ganska stort gäng som tog oss ner till Spanien för fest i helgen. Vi reste ner, hyrde bilar och så åt och dansade vi oss in i den Andalusiska natten. Några reste hem redan dagen efter och slapp konkursen. Andra av oss tog ytterligare några dagar för att pricka in ytterligare upplevelser innan hemresan. Men ingen av oss räknade med upplevelsen av att inte ha någon hemresa.


Själv hade jag två, biljetter alltså. Den första var med Ryan Air, den blev ändrad så att vi skulle bli strandsatta i Frankfurt. Så vi bokade nya. Denna gång skulle vi flyga med Sterling. Lyckligtvis gjorde vi bokningen med Norwegian och tillhörde några av dem som skulle bli hämtade. Inte för att vi i sig hade mer rätt att hämtas än de som köpt biljett i samma plan men gjort det direkt av det konkursade Sterling.


Enda skillnaden mellan oss och de som bokat i stolen bredvid var att vi hade tur och andra hade otur. Ibland är inte skillnaden större än ljust så. Vi visste lika lite som några andra att det inte var läge att boka med Sterling. Ibland är skillnaden just bara tur, eller otur. Denna gång tillhörde jag de lyckligt lottade. Om det nu är att vara lyckligt lottad att ha köpt dubbla flygbiljetter hem och ändå kommer fem timmar för sent.



Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Vida

Ja, tycker synd om alla som blev strandsatta.



Jag och Chissra har börjat prata om att dra ihop en bloggträff med även lite mer långväga bloggare än oss som bor här.. troligen i februari eller något.. nåt du är intresserad av att komma på eller?



/Liv

2008-10-31 @ 06:43:53
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: sabina

OM du vill har jag en utmaning till dig på min blogg. Hoppas helgen blir toppen! Kramiz

2008-10-31 @ 07:48:37
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: Dockmamman

Så det kan gå, det är inte skojigt när det blir så där, är man vänner på det med så känns det inte bra att lämna dom medans en annan kan åka iväg...



Jag tänkte länka till dig om du har några invändningar hör gärna av dig/Kram

2008-10-31 @ 08:04:57
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Zlata

Ahh jag var också en av de som hade kunnat bli "strandad" i Milano. Jag skulle åka hem med Sterling igår, men i onsdags så släpptes ju bomben. Tack Gode Gud att SAS finns och att ett företag betalade våra biljetter en dag innan planerat. Annars hade det sett illa ut för två fattiga studenter.



Men nästa bom kom sedan på flyget. Vi hade blivit bokade på redan upptagna platser. Vet inte hur detta kunde ske men som tur var fanns det platser ombord för oss och vi kom till slut hem.



Usch så det kan gå ibland.

2008-10-31 @ 23:57:08
URL: http://pandarina.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0