080902 Enbart Peep

Enbart peep show upptäckte jag för drygt tjugo år sedan. Som ung och nyfiken besökte jag en peep show i centrala Bryssel när jag nyss passerat tjugo år. Med en kittlande känsla i magen gick jag in bakom de röda skynkena och de blinkande neonljusen. Trotts att det är över tjugo år sedan mins jag väl hur nervös jag var. Mina händer blev snabbt svettiga och när jag lyckades fippla upp en sedel för att få den växlad till mynt så vågade jag inte se kassakillen i ögonen. Med nedslagen blick tog jag emot mynten och gick fram och tillbaks innan jag bestämde mig.


En peep show är en plats där det finns möjlighet att gå och titta på tjejer som strippar och ibland finns även möjlighet att se samlag mellan par. Ofta ligger dessa ställen lite avsides och med en dörrvakt utanför som mer skall ses som en inkastare än en utkastare. Jag skall inte påstå att jag blev inkastad, även om jag blev hjälpt på vägen med lite övertalning. Så väl inne så finner jag en lokal med bilder på nakna kvinnor och män. Det finns video, tidningar, sexleksaker och sexiga kläder att köpa.


En bit in i lokalen ligger det som är en Peep Show. Om du tänker dig en tårta där den yttre delen är uppskuren i sexton små tårtbitar. Var tårtbit har en dörr som du kan låsa från insidan. Här inne finns ett fönster med en rullgardin. När jag stoppar i de första mynten så rullar gardinen upp.


Innanför fönstret finns en rund roterande säng klädd med en röd klädnad. Mitt på sängen står en vacker ung kvinna enbart iklädd högklackade skor. När min gardin rullas upp vänder hon sig direkt mot mig och enbart centimeter från mitt ansikte dyker först hennes bröst upp och sedan hennes kön. När hon sedan vänder sig om har ytterligare en man tagit sig in i en av tårtbitarna. Mitt emot mig rullas hans gardin upp. Först ser jag inget annat än att det är svart där hans gardin tidigare var. Men så dyker hans ansikte upp. Jag ser det tydligt. En äldre man som med kåtglänsande ögon stirrar på kvinnan på den roterande madrassen.


I samma sekund som jag kunde se honom blev jag helt kall och kände ett riktigt starkt obehag. På bråkdelen av en sekund sjönk jag ner på marken, bort från fönstret. Sittande på golvet i den lilla tårtbiten känner jag förnedringen rinna runt om mig. Jag kunde se den kåta mannen och då kunde ju han se mig. I min enfald hade jag trott att jag enbart kunde se in, inte att man kunde se mig. På fönstret hörde jag den vackra nakna kvinnan knacka. Hon skrattade och tryckte sin stjärt mot rutan. Jag satt kvar och väntade på att gardinen åter skulle rullas ner.


När det väl skedde satt jag kvar en lång stund innan jag vågade resa mig och ytterligare en stund innan jag vågade låsa upp och med snabba steg gå raka vägen ut. Konstigt att känna en sådan skam, att känna förnedring för något jag betalade pengar för.


Skammen var stark och verklig, min nyfikenhet ledde mig till förnedring, till en känsla av skam. Lätt chockad satt jag kvar på golvet, gömde mig från skammen, från andras blickar, från att bli en del av denna Peep show.


Det har gått över tjugo år sedan denna förnedring. De flesta besöker inte dessa Peep show och de flesta som gör det förnekar det. Bara namnet antyder ju att det är skamligt, smygtittande, nästan lika illa som att vara papparazifotograf.


Det är många som har moraliska tankar om vad som är rätt och vad som är fel. Detta var inget inlägg för att varken moralisera eller urskulda mig. Enbart en beskrivning om hur det var och hur min nyfikenhet drev mig till något jag kände var förnedrande.


Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.
Kommentarer till Enbart

Postat av: H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. Anne von Porat

se live när andra ligger med varandra låter bara obehagligt.



den tjejen som skulle sjunga på arabiska var halvarab

2008-09-02 @ 21:16:38
URL: http://veckomagasinet.se

Postat av: Helena

Tack så jättemycket för grattishälsningen :-)

2008-09-02 @ 21:55:24
URL: http://helenasnackar.blogg.se/

Postat av: Hilda

...Förnedrande men ändå en erfarenhet rikare att lägga till i bagaget...

2008-09-02 @ 22:04:09
URL: http://hildazheaven.blogspot.com

Postat av: linnisabell

va bra.. :) då kanske jag vågar gå till vårdcentralen iaf..

2008-09-02 @ 22:25:00
URL: http://linnisabell.blogg.se/

Postat av: Sill-Britt

En erfarenhet rikare, hade du inte gått hade du inte vetat vad det var! (Och, du hade inte kunnat berätta för oss andra stackare som inte gått på peep show.)



2008-09-02 @ 22:51:19
URL: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar

Postat av: A

Tack och godnatt =)

2008-09-02 @ 23:41:43
URL: http://amittilivet.blogg.se/

Postat av: Ann

God morgon! Nu är mitt huvud fullt av diverse kroppsvätskor pga förkylning men jag tror jag förstod din kommentar iallafall!:)

Nä det är inte lätt som du skriver...och ja vi lyckas ...för det mesta!

2008-09-03 @ 05:37:25
URL: http://lillanslilla.blogg.se/

Postat av: jayne

hm... hej svarar på din kommentar

Jag jobbar själv inom skola...har gjort det sedan 89... men hur svårt det än kan vara så måste man ju fäölja läroplan och skollag. En elev med diagnos måste såklart ha samma rätt till skolmaterial på sitt sätt. Vi har stridit i 2 år för detta...ändå sitter han nu denna termin med inga böcker inlästa , ändå kan han få en skönlitteratur i handen på 200 sidor...läs denna.

han har dyslexi... som lärare menar jag att man MÅSTE veta vad detta innebär.

Skolan har dessutom sagt att detta inte handlar om pengar..så... vad är DÅ problemet.

2008-09-03 @ 06:52:03
URL: http://jayne.blogg.se/

Postat av: Princess 55

JA, manlig dubbelmoral kanske! Vem var förnedrad undrar jag. Du kanske skulle känna skam att du förnedrade en kvinna genom att betala för att titta på hennes nakna kropp. Jag har själv varit på både Reperbahn och i Red Light district och sett flickorna som står som skyltdockor i fönstren. Vilken industri och vilken förnedring. I alla fall för de flesta av dem.

Fast jag gillar dig i alla fall

Kram

Princess

2008-09-03 @ 09:39:32
URL: http://bokblogg.indoman.se

Postat av: Mynta

Tack för inlägget. Verkar dock inte bättre än att jag är det.

2008-09-03 @ 10:30:06
URL: http://myntas.blogg.se/

Postat av: Veronica

Tackar tackar.

2008-09-03 @ 16:15:17
URL: http://thundernia.blogg.se/

Postat av: Jenny

Hehe, snygga och snygga... Vissa är fruktansvärt fula. :D Haha. Jag tycker om "baby" Och manga... dom är inte så hemska. ^__^

2008-09-03 @ 16:43:53
URL: http://yannii.blogg.se/

Postat av: Maria

Den där nyfikenheten har lett oss alla in i många dumma äventyr men den har också lett oss i många helt underbara äventyr. Ur alla äventyr har vi kommit ur med en erfarenhet rikare, biland en positiv erfarenhet, ibland en negativ erfarenhet men likväl en erfarenhet.

2008-09-03 @ 18:22:38
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0