080918 Enbart Längtan

Enbart längtan efter mening. På två dygn har hundratals människor lyft sina mobiltelefoner, de har knappat och sänt vad de ansett sig kunna avvara. "Den jävla idioten" har redan ett belopp på över 25.000 kr. Den öppenhjärtlighet, den kamp som Madde  förde har påverkat och påverkar oss som ännu lever. Alla blir vi påminda. Alla får vi anledning att fundera över livets sårbarhet. Vår tid som inte är evig.


Vi längtar efter mening även om vi inte alltid vet det. I en värld av yta behöver vi mening, behöver vi djup. När allt går snabbt och hela världen bara är ett ögonblick bort behöver vi stillhet, behöver vi ro. Det är vår längtan efter att leva, efter att kunna njuta av just denna stund, det är den längtan som får oss att klicka på länken och ge vårt stöd.


Livet har ett ovärderligt värde. Något vi allt för sällan ser, något vi allt för sällan ger oss tid att tänka på än mindre får möjlighet att uppleva. Madde blir vår spegel mot vårt liv och vår tid som vi vandrar här. Det är bara vi själva som bestämmer hur vi vill leva men inte hur länge. Våra liv har en mening även om det finns stunder då vi har svårt att se det, svårt att känna det.


Den historia som Madde hennes mamma Anne och pojkvän David delar, den historien ger oss perspektiv ger oss anledning att fundera över och värdesätta våra liv och dem som står oss nära. Det är just döden eller snarare vår insikt om den som gör att vi kan bli ödmjuka över våra liv, så som de ser ut.


Den empati, och det engagemang som finns är bra mycket viktigare än de tusenlappar vi kan samla in. Ändå är det just vår empati, vårt engagemang som genom tusenlappar kan rädda och förlänga liv. Hur rörd blir jag inte av inlägg som berättar att man tyvärr inte har råd och därför bara lägger 20 kr. Dessa pengar är mer värda än de som kan avvaras med lätthet. Inte för forskningen men för att gåvan är en större uppoffring även om gåvan är given med kärlek.

Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant.

Kommentarer till Enbart

Postat av: Rebecca

SV: Jag har länkat och lagt ett bidrag. Tycker att det är en fantastisk sak du gör.

2008-09-19 @ 00:39:06
URL: http://rebeccagrube.blogg.se/

Postat av: stella sweden

Så rätt du tänkt...

2008-09-19 @ 01:13:21
URL: http://enlitenj-ablogg.blogspot.com/

Postat av: Kinga

tack så himla mkt vännen... verkligen tack..

2008-09-19 @ 01:13:52
URL: http://accesstobeauty.blogg.se/

Postat av: sabina

Hej igen du kloka man. Tänkte fråga om jag får länka din blogg på min för du skriver så otroligt bra! Bara en liten fundering..... Mvh Sabina

2008-09-19 @ 07:03:52
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: Elli

Jag blir så otroligt rörd av det du gör! Jag ska defintitivt skänka pengar så fort jag fyllt på mobilen. Jag har dessutom skickat runt ett inlägg på forum på devote.se där jag tipsat om dig och din insamling. Hälsningar Elizabeth

2008-09-19 @ 07:29:03
URL: http://straawberry.devote.se

Postat av: sabina

Låter som en toppen ide, då länkar jag dig så att även mina läsare kan ta del av din visdom. Ha en trevlig helg och på återseende. Mvh Sabina

2008-09-19 @ 08:23:03
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: Siw

Jag har lagt länken på min blogg och kommer att skänka en slant när lönen kommer in.

Tack för att du berör!

2008-09-19 @ 09:32:31
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: Pia

Du skriver så klokt du! Jag ska gå in och kolla av länkarna också sedan när jag har mer tid. För jag förstår att det är nåt jag kommer att ta till mig och beröras av.

2008-09-19 @ 09:50:24
URL: http://piakallman.blogg.se/

Postat av: © K A T T A

Nu har jag donerat pengar, trots man är arbetslös och knappt har några pengar. Men det är för en god gärning, så det gör inget.



Du är en underbar medmänniska! Stora kramar till dig.

2008-09-19 @ 10:54:37
URL: http://fakkors.blogg.se/

Postat av: stella sweden

Du skriver en kommentar på min blogg att du inte förstod vad jag menade med min kommentar <i>här</i>?

Ok, enkelt...jag tyckte att det var så <i>rätt</i> du tänkte att det är mer värt att skänka 20 kr för att man inte har råd med mer än ett större belopp som är lätt för givaren o avvara...

2008-09-19 @ 10:57:15
URL: http://enlitenj-ablogg.blogspot.com

Postat av: © K A T T A

Så lite så, man kan ju inte bli något annat än berörd.

Hoppas att många många fler hakar på det här.

2008-09-19 @ 11:02:07
URL: http://fakkors.blogg.se/

Postat av: Lena

Det är viktigt att vi vågar bry oss, vågar se det vi så gärna blundar inför.

Vi vet inte när döden knackar på men vi vet att den kommer för oss alla bara inte när. Därför är det så viktigt i de avtryck du nu sätter genom en handling som generera i så många goda ringar på vattnet där vi kan mötas och bidra på alla olika sätt till en bättre värld.

Tack Peter och alla som vågar öppna sina innersta gemak, det visar på att vi har en värld med så många goda själar som vandrar och vill väl!



Kram Lena

2008-09-19 @ 12:13:13
URL: http://lenjangel.webblogg.se/

Postat av: lisa

så fruktansvärt sant!

2008-09-19 @ 20:51:46

Postat av: Vida

Så himla bra initativ av dig. Kul att bara se hur givmildhet och omtanke flödar. Jag har skänkt pengar för någon dag sedan men syns inte på listan.. fördröjning eller overload kanske?! Spelar inte så stor roll egentligen, det viktiga var ju att pengarna kom in.



Visste inte att all denna kraft, kärlek och givmildhet fanns i bloggvärlden. Jag tycker verkligen att det är fantastiskt!



Tack för att du gör det du gör. Enbart tack.



/Vida.

2008-09-19 @ 22:43:27
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Yver

ooosch... va bra skrivet !

2008-09-19 @ 22:57:05
URL: http://saknardej.blogg.se/

Postat av: Malin

Jag håller med! Vi tar alltför mycket för givet, tror ibland att vi är odödliga. Livet är så skört, något vi ska ta vara på, vara rädda om.. Måste bara tala om att jag tycker att du skriver fantastiskt bra, man tar till sig det du skriver.....

2008-09-22 @ 09:43:39
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0