080926 Enbart Välvilja

Enbart välvilja, på vilket sätt kan man annar tolka att efter tio dagar har 820 personer gått in och skänkt pengar. I genomsnitt har var och en givit ca 70 kr.
Jag tror att vi människor vi vill väl, vi vill hjälpa bara vi får chansen till det. Lättare har vi att visa vår givmildhet om vi blir berörda.

Var dag har nog av sina plågor, ja det var ord jag hörde när jag var liten.
Så är det verkligen i vissa fall, var dag finns det många som har mer än nog av sina plågor. Ändå, ändå klarar ni av dem.
Dagarna och plågorna. Jag har via bloggen de senaste tiodagarna mött så många som berör mig. Människor som för en egen kamp, en kamp för att möta ännu en dag, för att kunna se sina barn växa, för att leva.

Det är så lätt att vi tar livet för givet. När vi gör det blir vi ofta dåliga på att ta tillvara de dagar vi lever. Det är idag jag lever. Men mitt liv är inte självklart.

När vi berörs, när vi stannar upp för att fundera över livet så blir vi både sårbara och starka. När vi tillåter vår medmänsklighet att få utrymme så är vi öppna för att tänka om. Det gör oss både starka och sårbara på samma gång. Ibland bestämmer vi oss för en ny riktning och förändrar våra liv. Oftast gör vi ingenting.

Jag vill leva mitt liv så att jag bidrar till att göra en skillnad, även om det är i det lilla.Tänk att under 10 dagar har 820 personer fattat just det beslutet, att bidra till att göra en skillnad. Det är då jag kan tro på mänskligheten. Det finns godhet bara det ges tillfälle att visa det.

Tack alla som hittills bidragit och till er som kommer att göra det. Ni som skänker 1.000 kr eller mer får en särskild länk, se till vänster.

Jag vill att min blogg skall vara ett litet andhål, en plats där vi kan stanna upp och reflektera och fundera över vårt liv, våra tankar och våra känslor.



Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant.

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne.

Kommentarer till Enbart

Postat av: Princess 55

Du har så fina tankar och önskningar

Lycka till med insamlingen Det är bra tänkt och jag förstår (kanske fel) att det inte bara är för Madde skull utan för alla andra som kan få hjälp genom din insamling. De som fortfarande finns.

/princess 55

2008-09-26 @ 23:59:40

Postat av: ulle

SV: Tackar så mycket för förfrågan om att gästblogga, men vill nog inte riktigt skriva om hela vår kamp mot anorexian just nu. Kanske längre fram, ännu är det lite känsligt.

2008-09-27 @ 11:21:57
URL: http://makrames.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0