080929 Enbart Mördare

Enbart mördare och en kort beskrivning om hans livshistoria. Det är vad vi får av Expressen. Jag tänker inte gå in på själva mordet som sådant, men det slår mig hur det kan vara helt olika beskrivningar beroende på vem som blivit mördad och vem som mördat.


Nathalie blev 20 år mördad av sin sambo. Efter att de bott tillsammans i två veckor. Expressen satte rubriken "Idrottskille blev en mördare". Men jag tror inte att det är många som kommer att skylla på idrotten för mordet.


Hade Expressen satt rubriken "Dataspelare blev en mördare". Då hade vi fått en debatt om dataspelens förfärlighet. Hade killen varit en invandrare så hade många dragit växlar på hans bakgrund. Inte minst Sverigedemokraterna hade passat på att ondgöra sig över alla som kommer hit. Hade Nathalie kommit från mellanöstern så hade spekulationer om hedersmord genast satt igång. Själv har jag aldrig förstått hur vi kan vara så lättlurade. Rubriksättare ger oss en anledning att bygga våra fördomar.


Varje brott måste ses för sig, det finns offer och det finns förövare. I deras bakgrund kan finnas förklaringar till varför saker utvecklats och skett, men det ger inte förlåtelse och aldrig tillåtelse att begå brott. Jag kan tycka vad jag vill om killen som dödade sin flickvän Nathalie, men jag vore bra korkad om jag skylde idrotten för mordet.


Faktum kvarstår att den farligaste platsen för en kvinna är i hemmet, det är där flest misshandel sker, flest våldtäkter och flest mord. Detta av personer i deras omedelbara närhet.

Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant.

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne.

Kommentarer till Enbart

Postat av: Åberg

Jag önskar att jag kände dig. Bara för att du verkar så godhjärtad.

2008-09-29 @ 14:20:42
URL: http://lutzia.blogg.se/

Postat av: vindensmelodi

Jag håller med,,,men jag tycker ju att jag känner dig lite nu åtminstone :-) Och det är jag glad för :-),,,

,,,vad lustigt att jag satt precis nu och bara skrev så som du beskrev det,, :-) Det kallas för flödes skrivning! Och det fungerar faktiskt riktigt bra :-)



Tack

Kramizar

2008-09-29 @ 18:52:29
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Postat av: Siw

Jag reagerar alltid när jag läser att sånt här har hänt. Jag har kunnat varit en av dom för drygt 20 år sen men det var det ingen som fattade. Killen hade inga spärrar alls pga droger och naturligtvis dåligt självförtroende. Fick fly många gånger med min då 2 årige son under armen.

2008-09-29 @ 19:12:39
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: Tobias

Sd skyller på politikerna - som du - och inte invandrarna. Sedan kan man titta på exempelvis fransk, dansk, norsk och engelsk press. Där skriver man nästan alltid ut etnicitet. Det är så det ska vara. Man ska inte mörka relevant samhällsinformation och försvåra polisens arbete i politiskt syfte.

2008-09-29 @ 21:24:27

Postat av: Peter PC Carlsson

Tobias. Jag skyller inte på politikerna... Det är bara att läsa igen så ser du att jag inte gör det. SD skyller på invandrare och förklär det ibland i politiska tecken. Visst skulle man kunna skriva ut etnicitet vad det nu är för poäng. Nästan alla våldsbrott begås av vita män i 18-35 års åldern med helt svenskt ursprung. Det är en urbota korkad tanke att man beroende på att man är född på ena eller andra sidan sundet skulle vara mer våldsbenägen. Men så är det med er SD: are... det är kul att skriva om er, för ni har liksom varken distans, humor eller ... ja ...

2008-09-29 @ 22:14:37
URL: http://enbart.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0