090202 Enbart Vajsing

Enbart vajsing, eller missuppfattningar är lätt att hamna i. Inte minst gäller det när vi skriver. Vår mimik är borta, våra gester lika så. Men mest av allt saknar jag nog tonfallet när jag läser och när jag skriver. I förra inlägget skrev signaturen "Fundersam" ett inlägg som jag inte viste hur jag skulle tolka. "Vad är det du håller på med Peter PC Carlsson? En finalvinst som är en middag med dig? Kom ner på jorden, du verkar sväva lite för högt. Det verkar som det är du som vill synas och märkas."


Det är så lätt att missuppfatta, att inte läsa in vad som är menat. Efter att ha läst några gånger så kan jag förstå att "Fundersam" tycks uppfatta det som att jag håller mig själv så högt att jag anser mig vara värd att umgås med som ett förstapris. När jag tolkade det så kunde jag inte annat än att skratta. Klart att det inte är jag som är finalvinsten till Enbart Årets (bloggare). Nej det är snarare så att jag vill träffa årets bloggare. Jag vill sitta en stund och prata med henne eller honom. De bloggare som har chans att vinna kommer nämligen att skriva om något som berör på ett eller annat vis. Så rent egoistiskt tänkte jag att jag ville bjuda på middag på en bättre restaurang och få möjlighet att samtala.


Men visst är det lätt att det vi säger eller skriver tolkas på ett helt annat vis än vad vi avsett. Det är så det är och vi kan bara försöka vara så tydliga som möjligt. Mer kan vi inte göra. Ja det vore ju att låta bli att uttrycka oss eller att göra det anonymt förståss.

Peter PC Carlsson

P.S. Nominera till Enbart Månadens (blogg)
Nominera Enbart Månadens för februari.

Du nominerar i kommentaren till detta länkade inlägg och från och med den 15 februari kommer ni att kunna rösta på de nominerade bloggarna. Enbart bloggar med ett mer seriöst innehåll premieras. Man kan nomineras även om man tidigare varit med.

Intressant?
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas

Kommentarer till Enbart

Postat av: fia

ja du har så rätt så , mimiken och kroppsspråket, tonfall , är nog rätt viktigt i när man pratar vanligt .Man kan åxå se det som en utmaning att förmedla sitt tyckande o ord och skrift.

hoppas nu inte detta vart en missuppfattning .

Bra inlägg.

önskar dig en trevlig kväll.

2009-02-02 @ 23:49:08
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Bitte

Visst kan mycket misstolkas men sen finns det ju sådana som alltid ska gnälla och skriva dumma saker också. Istället för att strunta i att läsa den bloggen som man inte tycker om så går man in om och om igen för att gnälla. Finns dom som måste sätta lösenord på bloggen för att slippa allt gnället. Gillar man inte en blogg så är det bara att skita i att läsa den.

2009-02-03 @ 06:09:51
URL: http://bitteohl.blogg.se/

Postat av: Cecilia

Det är jätte-lätt att misstolka mejl och det som är skrivet. Ibland skriver man slarvigt eller mår kanske inte så bra själv, och då är det väldigt lätt att tolka fel, oftast till det sämre.

2009-02-03 @ 08:38:54
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: helen

Naturligtvis så är den här personen "Fundersam" anonym......vilket säger en hel del.

En person som inte vill synas men gärna höras.

Så han/hon skulle säkerligen inte vilja äta middag med dig eftersom det skulle innebära att han/hon skulle behöva visa upp sig och faktiskt stå för det han/hon tycker och tänker.

Nu kanske jag missuppfattar och "tar i" men så ser jag på det hela.

En middag med dig skulle säkert vara intressant och innehållsrik men det finns ju som du sa också ett alternativ om man inte vill.

Nä, fortsätt så här och om nån har nåt negativt att tillföra så låt dom......men skaka av dig det snabbt.



Kramar

2009-02-03 @ 09:22:41
URL: http://www.gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Fundersam

Till Helen skulle jag bara vilja säga, jag vill gärna synas, jag vill gärna höras och jag skulle gärna vilja äta middag med Peter PC Carlsson för jag är faktiskt nyfiken på vem han är.



Dina snabba slutatser om mig stämmer inte alls.

2009-02-03 @ 12:20:35

Postat av: helen

Till fundersam.

Japp jag drog säkert snabba slutsatser jag känner dig ju inte.

Fast jag undrar....vad finns att missförstå i din kommentar.

Du får naturligtvis tycka vad du vill, det får ju jag och det får Peter också.



"Vad är det du håller på med Peter PC Carlsson? En finalvinst som är en middag med dig? Kom ner på jorden, du verkar sväva lite för högt. Det verkar som det är du som vill synas och märkas."



Här har jag svårt att se att du skulle vilja träffa Peter och äta middag med honom.

Jag kan heller inte läsa mellan raderna att du skrev detta för att du är nyfiken.



Men detta är ju min slutsats och jag får be om ursäkt om jag helt tog fel.

2009-02-03 @ 15:26:21
URL: http://www.gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Det är YNKLIGT, vi som nu nominerad eller blev nominderad visste vad som var som vinst och hade vi inte velat det så hade vi sagt ifrån oss att vi ville inte delta i nomineringen...



Det är så tråkigt att människor måste förstöra det som kan göra oss andra glada, vad får dom ut av det, är det avundsjuka?



Det tror jag inte, jag tror bara att de mår så dåligt att de tänker att får inte jag så får ingen annan ha upplevelser som är trevliga.



Jag hade gärna sett fram emot en middag, har man skrivit till varandra en tid så är det mycket man inte kan eller orkar att skriva om som man skullge gärna vilja prata om.



Jag hoppas att Sabina har möjligheten att resa till middagen och att ni får det jättetrevligt.

Jag är glad att Sabina fick vinsten, först för att hon har val att ge pengarna till det hon är själv drabbad av och det andra att få komma ut och bara äta en middag där man kan träffa en människa som har verkligen engagerat sig i just cancerinsamlingen.



Heja på Peter och bry dig inte om denna Fundersam/Kramar från din bloggisvän

2009-02-04 @ 08:28:14
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0