090203 Enbart Utvisad

Enbart utvisad är vad Åmselemördaren blev. Igår släpptes han, Juha Valjakkala, fri efter att suttit 20 år i fängelse i Finland för trippelmorden i Åmsele. Mord på en kyrkogård och hela upprinnelsen var en cykelstöld. En stöld som kostade en mor, far och en 15-årig son livet. För Juha, eller Nikita Fouganthine som han nu kallar sig, blev 20 år av sitt fria liv förpassat till fängelse.


Lollo är också utvisad. Hon är 17 år och hennes brott är att hon är född av föräldrar vars pappa skall utvisas. Lollo är född i Sverige, Lund, och kan inte språket i Kroatien dit hon skall utvisas tillsammans med sin pappa som hotar att döda henne. Lollo håller sig gömnd för att överleva. Hur konstigt kan det egentligen bli. En tjej som är född och huvudsakligen uppvuxen i Sverige riskerar att utvisas för att hennes pappa skall utvisas? Redan det känns märkligt, åtminstone med tanke på att hon är 17 år. Lägger man sedan till att pappan hotar att döda henne för att hon inte gifter sig med den man han valt ut så anser jag att Sveriges lagar måste ändras om hon inte kan få stanna.


Eller är svenska lagar till för att utvisa? I första fallet med Juha är det tämligen självklart. Den mannen som nu har avtjänat sitt straff och har rätt att komma ut kommer troligen att hamna i fängelse igen. Förhoppningsvis inte för mord.


Lollo kommer också att hamna i fängelse om polisen hittar henne, men bara i avvaktan på utvisning. Utvisning från det land hon är född i och där hon har levt. Hon blir utvisad till sin pappa som hotat att döda henne. Jag trodde inte att vi hade dödsstraff i Sverige. Det är faktiskt så att dödsstraff är inte tillåtet enligt EU. Att utvisa någon, dessutom helt oskyldig, till ett dödsstraff borde strida mot reglerna. Problemet är att det inte är en stat utan hennes egen far som lovat att döda henne. Då är det ok för Sverige att sända någon i döden.


Men för helvete, kom igen. Billström! Agera och gör det nu! Antingen anser du detta är ok, eller också ändrar du lagarna så att Migrationsverket kan fatta rätt beslut. Svårare än så är det inte. Bara så du vet vad vi kommer att prata om nästa gång vi ses!

Peter PC Carlsson

P.S. Nominera till Enbart Månadens (blogg)
Nominera Enbart Månadens för februari.

Du nominerar i kommentaren till detta länkade inlägg och från och med den 15 februari kommer ni att kunna rösta på de nominerade bloggarna. Enbart bloggar med ett mer seriöst innehåll premieras. Man kan nomineras även om man tidigare varit med.

Intressant?
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas

Kommentarer till Enbart

Postat av: Cecilia

Byråkrati i ett nötskal!

2009-02-03 @ 19:43:15
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: fideli

Mm det är helt vansinnigt att utvisa henne. För det första så är hon ju svensk, född här och med tanke på den hotbild som finns så har jag svårt att förstå hur i f*n man kan utvisa henne. Jag hoppas att hon inte hittas, förrän våra kära tokmyndigheter har tänkt om.

2009-02-03 @ 20:10:58
URL: http://tankadetankar.blogspot.com

Postat av: Mikaela

Men herregud, är detta sanning i Sverige idag? När ska vi få slippa den här typen av överraskningar och besvikelser angående vårt land? Inte klokt!

Enbart INTE klokt.



Tack Peter för att du uppmärksammar!

2009-02-03 @ 22:49:52
URL: http://forfattarn.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0