090219 Enbart Cancer

Enbart cancer är en av de värsta sjukdomar vi kan drabbas av. Alla känner vi någon som drabbats. Men det är en stor skillnad idag mot hur det var för tio, tjugo eller trettio år sedan. Allt fler och fler klarar sig även om det kräver jobbiga behandlingar och operationer. Detta tack vara forskning, nya behandlingsmetoder och effektivare mediciner.


När jag fick mitt första diplom var jag inte många år. Det var i någon gren i skolidrotten jag vunnit något mästerskap. Då var jag stolt, åtta år och stolt. Nu 35-år senare är jag minst lika stolt över att jag fått ett diplom från barncancerfonden för den insamling jag startade till minne av Madde. Hon kallade sin sjukdom "Den jävla idioten" och det är också vad insamlingen heter. 1.500 personer har skänkt pengar vilket är otroligt. Det är alla ni som skänkt som jag delar det stolta diplomet med. Tack alla. Skänk gärna några kronor genom att gå in på barncancerfonden (länk finns till vänster på första sidan).


Cancer är något som bör bekämpas. När jag ikväll såg andra avsnittet av Knutby-vägen hem så kom jag att tänka på Åke Green. Ni minst pastorn som hade en predikan där han fördömde homosexualitet och sa "Sexuella abnormiteter är en djup cansersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren". Jag kunde inte annat än tänka på honom och undra vad han tycker om religiösa sekter som Knutby församling? Själv tycker jag att sekter är hemska men jag skulle inte kalla dem cancersvulster på samhällskroppen.


Jag tror att de flesta medlemmar i dessa sekter från början är vanliga människor som lika väl kunnat finna sin gemenskap och grund för sin tro i någon annan församling eller något annat samfund. Men fanatiska ledare kan leda var och en av oss fel. Deras namn må vara Helge Fossmo, Usama bin Laden eller David Koresh (ni mins kanske masakern i Waco Texas).


Om något är en cancersvulst på samhällskroppen så är det snarast fanatikerna.

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan! Kan göras en gång per dag februari ut.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
bloggkoll

Kommentarer till Enbart

Postat av: Lena

Go kväll eller snarare natt PC,

Jag har något åt dig på min sida. En liten uppskattning.

Kramis Lena

2009-02-19 @ 23:30:28
URL: http://aforia.blogspot.com

Postat av: Siw

Håller fullständigt med.

Sätter in en slant varje lön.

Kram

2009-02-19 @ 23:57:25
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: emeliecarin

Svar: Tack så jättemycket! Blir jätteglad! :D

2009-02-20 @ 02:00:46
URL: http://emeliecarin.blogg.se/

Postat av: Skogshuldran Titti

Ett diplom från Barncancerfonden är verkligen något att glädjas över!

Jag tror som du att det är ganska vanliga människor, som söker något att tro på och en stabilitet i livet, men som hamnar fel.

Vi människor har så lätt att fastna i olika vanor, utan att se om de är bra eller dåliga!

En vana för mig har blivit att skriva blogg...

2009-02-20 @ 09:11:36
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: Pia

" av mina arbetskamrater har i jul fått det tråkiga beskeded - cancer. Fy så hemskt, hela livet vänds uppochner, tack och lov så verkar båda bli friska. Forskningen har gått enormt framåt !

2009-02-20 @ 09:26:12
URL: http://piakallman.blogg.se/

Postat av: Anonym

Ja, hela livet vänds upp och ner flera flera gånger om när man får ett cancerbesked. Jag har varit med om det så jag vet. Och det tar så lång tid "att komma tillbaka". I och för sig så är jag naturligtvis mycket tacksam och glad att jag har orkat med den svåra resan till dags dato. Det kanske är på grund av att forskningen har gått framåt,som jag lever nu. Det är jag också tacksam för.

2009-02-21 @ 12:23:53

Postat av: Madeleine

svar: Ja mammaMelissa hon är helt enastående och får många att tänka värdera det dom har.



Tack vad trevligt att du vill det :-)



Tycker att du skriver mycket intressant i din blogg!

Kram och ha en trevlig kväll

2009-02-26 @ 23:44:54
URL: http://middemadde.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0