090105 Enbart Centrum

Enbart centrum vill en del av oss alltid befinna sig i. Att få medhåll och beröm, att vara den som styr och ställer utan att någon opponerar. För ett tag sedan satt jag på en restaurang, drack en kopp kaffe och läste tidningen. Efter en stund dök ett äldre par upp och satte sig vid bordet bredvid mig. Kvinnan var parant med ljusfärgat hår i page. Mannen såg trött ut, hans hår var välklippt och silvrigt grått. Hans ansikte var fårat men ögonen lyste trotts att de såg riktigt trötta ut. Kvinnan hade från början kommandot och förde samtalet.


När de tittade i menyn visste kvinnan genast vad hon ville ha till förrätt. Mannen undrade om hon tittat på vad köket rekommenderade? Frågan var uppenbarligen dum för med bestämd röst fick mannen höra att hon var sugen på just det hon tittat ut från början. Samtidigt blev han upplyst om att han behöver inte ta samma, vilket han skulle komma att göra. Mannen svarade att han visste att han inte måste ta samma förrätt. En konversation som vilken som helst mellan ett par som varit tillsammans hela livet. Förstrött hörde jag vad de sa medan jag läste tidningen. Men nu hände något som tog hela min uppmärksamhet.


Av någon anledning tyckte kvinnan att mannens svar varit "snäsigt" och berättade hur trött hon var på honom och hans snäsighet. Ju mer hon pratade ju mer gick hon igång. Så fort mannen sa något tolkade hon det som snäsigt och tog det som exempel på hur han var. Hon blev allt mer högljud och när mannen tyckte att det började bli pinsamt eftersom hela restaurangen tittade, så sa han uppgivet, tyst nu! Det var som om det var droppen. Efter ett ordentligt ordflöde om att han inte skulle säga tyst till henne så blev båda helt tysta. De satt helt tysta tills förrätten kom sånär som på att kvinnan efter tio minuter sa en enda mening. "Vi kan nog byta vår lägenhet mot två ettor!"


Ibland är det så, att även ett strävsamt gammalt par ska dela på sig, de måste inte avsluta sina dagar tillsammans. När man inte är ett stöd för varandra längre utan tär på varandra ja då är det säkert bättre att byta sin lägenhet mot två ettor.

Peter PC Carlsson

Intressant? Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas

Kommentarer till Enbart

Postat av: helen

Ja absolut. Det är bättre att leva ensam i ensamheten än ensam i tvåsamheten. Ingen ska behöva vara ledsen....gammal som ung.

Tid finns alltid att hitta glädje innan man går bort men då måste man ju göra nåt åt det.

Det är sorgligt att se ledsna gamla människor.

Kram

2009-01-05 @ 10:25:24
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Anonym

hahah jaaa det kanske du har rätt i.. Tänkte jag inte på..

Bråka, det är nog det värsta jag vet, för jag är så snabb på att säga saker som jag inte riktigt menar.. o allt blir helt uppochner.. o sen säger dem att gammal kärlek inte rostar.. skitsnack.. men man kan önska att de löser sig för dem..! för när kärleken försvinner gör de fruktansvärt ont, och det kvittar vilken ålder man är i..(tror jag). Ha en bra dag..!

2009-01-05 @ 11:08:34

Postat av: Alexandra

hahah jaaa det kanske du har rätt i.. Tänkte jag inte på..

Bråka, det är nog det värsta jag vet, för jag är så snabb på att säga saker som jag inte riktigt menar.. o allt blir helt uppochner.. o sen säger dem att gammal kärlek inte rostar.. skitsnack.. men man kan önska att de löser sig för dem..! för när kärleken försvinner gör de fruktansvärt ont, och det kvittar vilken ålder man är i..(tror jag).

Ha en bra dag..!



(Hoppla glömde skriva vem det va ifrån, förlåt.. )

2009-01-05 @ 11:09:56
URL: http://www.alexandraesb.blogspot.com/

Postat av: sivan

Fast man vet ju inte hur han är hemma. Hon kanske vågar ta ton mot honom ute men inte hemma. Han kanske är jättesnäsig annars och så vällde det bara upp inom henne, alla minnen.....Vill med detta bara förmedla att man aldrig vet hur det är egentligen. Men. Äktenskap handlar bara om att ge. Det man får är en bonus. Jag får iof rätt mycket men fokus får inte ligga på "whats in it for me". Tror jag. Har inte lärt mig allt än :)

Rörigt svar från mig i dag, ha en bra dag!

2009-01-05 @ 12:33:06
URL: http://eirenes.blogg.se/

Postat av: Skogshuldran Titti

Ja, kära nå´n... vad säger man...

Vi vet ju inte historien bakom.

Hörde på en föreläsning en gång att man ska gräla rationellt och föreläsaren berättade hur man formulerar sig.

Kan undra om man ska öva på det...?

Fast här hos oss är vi nog färdiggrälade, känns det som. Det klarade vi ut i yngre da´r.

2009-01-05 @ 13:48:54
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0