090107 Enbart David

Enbart David och hans kamp mot Goliat är en historia som vi gillar. Den lille som slåss mot den store och osannolikt vinner genom att döda Goliat med en sten från sin stenslunga. Den lille pojken dödade den store jätten Goliat. Redan som liten lärde vi oss att man skulle inte slå någon som var svagare. Konstigt egentligen för om alla följde detta så kan ju vilken liten plutt som ge sig på den store och lugnt räkna med att han inte slår tillbaks utan vänder andra kinden till.


De senaste dagarna har vi sett hur det åter är en kamp i Israel/Gaza mellan David och Goliat. Frågan är vem som är vem och om det ens går att vinna. Israel är naturligtvis mycket starkare rent militärt än vad Palestinierna i Gaza är, men kan de vinna? Hur ser en sådan seger ut? Vad kommer den att föra med sig?


Men jag kan också se att det är Israel som är David, inte bara att det är Davids folk utan att de faktiskt är den mindre, den lille pojken som slåss emot en växande jätte, Goliat. Omgivna som de är av motståndare, omgivna av de som önskar att Israel upphör att existera.


Våldet talar och blodet flyter. Var droppe som spills kommer att tas till intäkt för hur rätt man har att hata varandra, fanatismen får fortsätta att råda och Hamas lär oavsett fortsättning på kriget gå stärkta ur kampen. Några fanatiska ledare färre men med dess fler som vill gå med i kampen mot Sionisterna och västvärlden.


Konflikten är gammal och kommer att överleva även denna strid. Inte bara överleva utan var droppe blod ger näring och energi till nya våldsdåd. Ibland blir jag så evinnerligt trött på människans dumhet. Även om man bortser från allt lidande (hur det nu skulle kunna vara möjligt) så kvarstår ju ändå konsekvenserna efter kriget. Vilka krafter vill man stödja? På vilket sätt kommer den muslimska världen att bli mer vänligt sinnad till Israel efter detta?


Givetvis kan inte raketattacker tolereras, accepteras eller försvaras, lika lite som byggandet av en ny mur som stänger befolkning inne, lika lite som bombande och skjutande.


Det finns en väg att gå, en smal väg, knappt ens en stig. Den är lång, krokig och med många faror. Den vägen har målet samexistens som slutmål. Det är inte den vägen som Hamas för sitt folk på, det är inte den väg som Israel kör sina tanks på.


Men det finns en väg att gå, en helt annan väg, dit blir det nu allt längre.

Peter PC Carlsson



Varje månad kommer jag att ge er möjlighet att nominera kvalitativa bloggar till månadens blogg. Nominering görs här!

Gör ENBART som favorit på Nyligen 
bloggkoll 

Intressant?
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas
Skänk några tior på Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.

Kommentarer till Enbart

Postat av: fantomen



Enda vägen till varaktig fred: Totalt återlämnande av de ockuperade område i Palestina till FN- godkända gränser!



Israel har idag genom att bomba en skola där civila sökte skydd, en dansk fältsjukhus och otaliga civila bostäder öppnar dörren för alla slag vedergällningar mot sin egen befolkning. Den internationella opinionen kan inte acceptera något annat än en totalt tillbakadragande från alla de ockuperade områdena i Palestina till 67 års gränser, skapande av en sammanhängande palestinsk stat och skapande av säkra gränser för båda stater för att på en gång på alla sätta slut för den 60 åriga konflikten. Israel och palestinierna måste pressas ekonomisk och politisk genom allmänhetens bojkott och klagomål. Regeringar i världen kommer inte att göra något åt saken. Det måste vara folket runt om i världen bojkottar den starka parten, i detta fall Israel att dra sig tillbaka till de erkända internationella gränserna och på så sätt möjliggöra en palestinsk stat som kan leva i fred med Israel inom erkända gränser. Innan Israel drar sig tillbaka kommer ingen fred att vara möjligt. Utan en palestinsk stat kommer alla möjliga desperata grupper och tendenser från ett förtryckt folk sedan 60 år till utryck. Också åtgärder som ett folk i frihet, suveränitet och verklig demokrati inte skulle tillgripa.



Angående de förslag som lags fram av Frankrike och Egypten är dem orealistiska och måste förkastas angående. Gaza kan inte fortsätta att vara belägrade av den zionistiska regeringen! Hamnarna och havet måste vara i palestiniernas händer så de kan föra in mat och allt vad de behöver för att leva som ett fritt folk. Så småningom ska hela det palestinska området nå fullständigt självständighet. Det är den enda vägen till varaktig fred! Det finns ingen annan väg. Allt annat är bluff som inte leder någonstans! Vi måste komma ihåg att den nuvarande situationen har stort del av sitt ursprung i den långvariga belägringen av Gaza. Och mer grundläggande i den illegala ockupationen av Palestina sedan 60 år tillbaka. Belägring stöd av USA och genomfört av Israel i syfte att störta Hamas som kom till makten tack vare den enorma inkompetensen, stupiditeten och fanatismen i Washington och Israel. En fri Palestina är den enda lösningen så vi slipper mer blod på båda sidor. Lämna alla ockuperade områdena, lämna alla bosättningar, kompensera de som har blivit bestulna på sina hus och mark, låt de som vill återvända till Palestina! Kräv ömsesidig erkännande! Att Palestinierna erkänner Israel räcker inte. Israel måste erkänna Palestina också! V.g. och sänd vidare och översätt till andra språk! Jag anropar alla anständiga människor i världen för att ställa upp för detta mål och slå för att inte se mer oskyldig blod flytta i Palestina eller Israel. Historien kommer att döma oss alla. Och om det finns en Gud borde du vara rätt bekymrad om du ser dina bröder och systrars blod rinna på Palestinas gator och inte göra något.

2009-01-07 @ 18:20:14
URL: http://ingenblog.wordpress.com

Postat av: Fia

ja inte är det så bara med krig inte helt klart , alltid blir det dom som blir lidande långt efter som vi här i denna del av värden bara får en skymt av . finner inte ord för detta, men vad jag och fler med mig tycker om krig , gör ju knappt nån skillnad tyvärr , det gör mig så tom och ledssen , så mycket lidande .

2009-01-07 @ 21:23:23
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Olbap

Att vara antizionist och hata judar är exakt samma sak. Att förneka ett folk sitt urhem, sitt hemland, det är rasism. Palestinierna är ättlingar till inflyttade muslimer sedan 700 e.kr. - man erövrade det som idag är Israel med vapen i hand. Det Israel har gjort är vare sig bättre eller sämre. Vad gäller islam så har muslimerna hatat judar (”söner och döttrar till apor och svin”) sedan Muhammed själv blev dissad av judarna för att de vägrade att erkänna honom som deras profet. Vid Khaybar, en judisk stad i det som idag är Saudi, så lät han förslava kvinnorna och avrätta samtliga judiska män. Källa? Koranen och Hadith.

Bombkastarvänstern slår till igen. Vänsterns Sturmtruppen angriper judar och i maskopi med islam och muslimer så står man idag för den mest rabiata och aggressiva antisemitismen sedan Hitler och nazismen. Medan nazismen idag är en pytteliten utfryst grupp, så är extremvänstern poppis och har utvecklat samarbete med muslimer. Man delar samma agenda (rabiat USA hat och Judehat, numera kallat “antizionism”).

Mina synpunkter på Khaybar är i allra högsta grad viktigt, Korstågen gjordes trots ett fredligt budskap - dvs kristendomen (de 4 evangelierna, försök hitta uppmaning till våld där), Khaybarmassakern, som ligger till grund för Islams institutionaliserade antisemitism gjordes PÅ GRUND AV budskapet islam gör gällande. Islam är en krigisk och aktivt aggressiv ideologi-religion. Allt är dualism för en sann troende muslim. Läs Hadith, läs Koranen. Läs i synnerhet vad de senare surorna säger om muslimens plikt, läs även Haditherna, i synnerhet Al-Bukhari och Muslim, där kommer du att få skräckinjagande läsning. Kom ihåg att Hadith är lika heligt som koranen för en sann muslim.

2009-01-13 @ 15:28:15

Postat av: Olbap



Det ÄR ett religionskrig. radikaler i Västvärlden är som de tre aporna: ser ingen ondska, hör ingen ondska, säga ingen ondska. Islam ÄR i krig mot alla icke-muslimer. Fråga vilken imam som helst, du kommer att märka hur han skruvar på sig, för det är en obekväm fråga. Läs Haditherna:

“På den sista dagen kommer stenarna och träden att tala och säga: “O muslim, det gömmer sig en jude under mig, döda honom!”

2009-01-13 @ 18:06:52

Postat av: Ahlam Hammoud

Hejsan, gå in i min blogg o läs om islam:)



Läs om den RIKTIGA ISLAM,



Islam=fred .. men tyvärr så finns dt anhängare till islam och även MEDIA som vill smutskasta den vackra och älskade religionen.

Gå in på bloggen och läs hur en RIKTIG muslim ska bete sig och vad egentligen islam går ut på.



Islam är inte skam, dt är en ära att vara muslim!

2009-05-17 @ 11:59:16
URL: http://ahlamhammoud.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0