090119 Enbart Urban

Enbart urban det är vad jag är. U-barn, dvs ett utvecklingsbarn som utvecklas. Född, uppfostrad och uppvuxen på landet har jag så lämnat denna miljö och givit mig Iväg till staden. Till en urban miljö. Idag gick jag hem från jobbet. Vart steg kunde jag gå på plattor av cement, gatsten eller av asfalt. Det är helt annat än där jag är uppvuxen, helt annat än vart jag kommer ifrån är vägarna och stigarna täckta av grus eller jord.

Det är inte så att det ena är bättre eller sämre än det andra men det är annorlunda. Vart steg jag tar idag är belagt, vart steg jag tar är beträtt. Där jag växte upp kunde jag fortfarande gå ut i en skog som ingen satt en yxa i, som ingen kört runt i. Men det är inte där jag hör hemma. Det är inte i min uppväxt jag har mitt hem. Jag är urban, en stads, människa. Inte för att det är något fel på landet utan för att jag gillar staden.

Jag gillar att vandra bland hus, att gå förbi restauranger och pubar. Runt om mig i staden rör sig folk. på gatorna möts vi alla, de rika och de fattiga. Här finns de välfrisserade och nymannikerade men här finns också försäljarna av Situation Stockholm, här finns människorna med ölburkar i påsar från Systembolaget. Människor samlas i staden, kanske för gemenskap, kanske för att vi har ett hopp. Men vi samlas här och vi lever här. För de flesta av oss är det ett liv vi vill leva, men för några är det en ensamhet. På samma sätt som det kan vara en ensamhet att leva i en stuga på landet.

Jag är urban, ett barn som vill växa och leva med andra. I den stora flocken som staden är kan vi vara anonyma om vi vill, men vi kan också skapa oss en plats och en plattform att leva. Urban eller agral, det kan vara en fråga om tycke och smak. En fråga om hur vi vill leva våra liv.


Själv känner jag mig friare här i ett myller av människor än bland ett fåtal på landet. Det finns inget som är rätt eller fel, vi väljer själva hur och var vi vill leva.

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan! Läs mer!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
bloggkoll

Kommentarer till Enbart

Postat av: Sara

Aah självklart! Såg den inte, var lite för snabb där!

Roligt att du har ett sådant fint pris i din tävling!

2009-01-19 @ 22:16:26
URL: http://smuppra.blogg.se/

Postat av: Hontass

Nä den F.I.L.F va ingen snygg benämning ;-)



Men varför gör dom så pojkarna? Kan du svara på det Pc, du som är man och allt ;-)

2009-01-19 @ 22:18:04
URL: http://hontass.blogg.se/

Postat av: Malin

Jamen, jag vet! Det har jag redan gjort, idag alltså... För visst kan jag lägga en ny röst i morgon? kramiz & gonatt

2009-01-19 @ 23:16:34
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0