090121 Enbart Äktenskap

Enbart äktenskap, eller snarare ordet äktenskap skapar motsättningar. Då tänker jag inte på de gifta paren som älskar eller träter, utan jag tänker på hur svårt det är för en del troende att acceptera att äktenskap är något som skall kunna ingås mellan två människor. Det finns en politisk majoritet som kommer att rösta igenom möjligheten även för homosexuella att ingå äktenskap. Jaha, vad är det som kan göra det så upprörande att människor som älskar varandra vill gifta sig?


Istället föreslår dess motståndare att man enbart skall få registrera partnerskap. Hur sexigt låter det? Detta är min registrerade partner! Sedan över åtta år lever vi i 2000-talet och så länge vi inte skadar någon borde var och en av oss själva få välja hur och med vem vi vill leva våra liv. Det känns bra och skönt att de som vill får ingå äktenskap, oavsett tro, nationalitet eller kön.


Att de olika trossamfunden sedan väljer att enbart välsigna par är samfundens ensak. Jag har åsikter även om detta, men det är skillnad mellan staten och olika trossamfund. I trossamfunden är det dess medlemmar som skall avgöra och inte staten. Däremot kan jag tycka att det är förlegat eller fel, men det hör inte hit.  Medlemmarna bestämmer sedan om man vill fortsätta att vara medlem eller ej. Det viktiga är att vi likställs inför staten, lagen och i samhället. Varför skall vi motsätta oss kärlek? Jag har svårt att förstå det, varför?


Den som vill viga sig och ingå äktenskap med sin partner bör naturligtvis ha rätt att göra det. Lagen och rättigheterna skall vara samma för alla. Vi har en svart president i USA och nu tar vi steget att erkänna och likställa kärlek mellan älskande par. Det är ju i grunden självklart.


Men vi är bundna av våra traditioner. En ungefärligt jämngammal man och kvinna skall gifta sig. Helst bör de vara av samma nationalitet, hudfärg och ålder. Ack och hu, skall en 50 årig svart svenskfödd kvinna gifta sig med en 22 årig vit grek? Nu blir det jobbigt. Men vad har vi andra med det att göra? Lika lite som om Mark Levengood och Jonas Gardell gifter sig. Det bör ju vara just deras ensak.


Så jag säger som Gert Fylking, Äntligen! Äntligen ges vi alla i detta avseende samma möjligheter. Grattis Sverige! Grattis till alla oss heterosexuella, bisexuella, homosexuella och transpersoner vi får nu alla samma rättigheter.


Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan! Läs mer!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
bloggkoll
Kommentarer till Enbart

Postat av: sabina

Ja det känns skönt även om jag ibland undrar om jag är lite galen! Men men nu kör vi på!

Kramiz

2009-01-21 @ 23:48:06
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: Toffs

Släpp äktenskapandet fritt. Det tycker då jag. Vem bryr sig egentligen? Det borde handla mer om kärlek än om vem som får visa kärlek, tycker jag.

2009-01-22 @ 07:04:55
URL: http://gilgamesh.blogg.se/

Postat av: ulle

Håller absolut med dig! Fattar inte varför det har tatt så lång tid innan det blev klart!

2009-01-22 @ 12:20:44
URL: http://makrames.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0