090123 Enbart Zürich

Enbart Zürich är huvudstaden i Schweiz och väster om Zürich ligger en stad som heter Bolligen. I skogen utanför Bolligen lever en kvinna som varit anmäld försvunnen i tolv år. 1997 försvann hon från sitt hem utanför Berlin. Inte ett spår lämnade hon efter sig. 40 år gammal lämnade hon det liv hon hade, ofrivilligt eller frivilligt men kvar blev hennes son som undrade vad mamma tagit vägen.


Tolv år senare finner man henne levandes och välmående men boendes i skogen i Schweiz. Hon ville inte hem igen. Det finns tillfällen då var och en av oss kan få en känsla av att vi vill lämna allt och tänker att vi bara vill fly, bara åka iväg. Men det bli inte mer än just en tanke, vi stannar där och återgå till våra liv.


Men hur kan man hamna i en situation där man hellre flyr bort från sitt barn och bosätter sig i skogen i ett helt annat land, långt bort från sin familj? Uppenbarligen kan man hamna i en situation där man inte längre orkar med sitt nuvarande liv utan bryter upp och lämnar allt. I staden finner vi dem i parker och på torg. Människor som brutit upp och lämnat. En del frivilligt och andra har hamnat där ändå.


Lika lite som man kan tvinga kvinnan att flytta hem till sin familj lika lite kan vi tvinga våra hemlösa. Det enda vi kan göra är att erbjuda och söka sätt att öka deras livsmöjligheter. Även om det är kommuner och stater som har ansvaret kan var och en av oss bidra genom vanligt hyfs som att svara på tilltal eller genom att säga hej. Vem vet, en dag kanske någon av oss tröttnar och bestämmer oss för att lämna allt för att bo i skogen. De vi möter är alltid medmänniskor oavsett om de är hemlösa eller ej.


Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan! Läs mer!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! Skänk till Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
bloggkoll
Kommentarer till Enbart

Postat av: fia

hoppas du får vila efter din trötta dag , och det är ju skönt med helg , önskar dig en trevlig kväll.

2009-01-23 @ 20:05:49
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Camilla

Jo det hoppas jag med! tA HAND OM DIG!

2009-01-23 @ 20:31:14
URL: http://doden.blogg.se/

Postat av: Lena

Som tur är så kan man lämna tillbaka valpen när det blir för mycket. Har redan gjort en vända med Caesar. Nu är jag lyckligt förspänd som har en Far som är daghusse så då funkar det. Annars hade vi inte kunnat skaffat hund. Men måste nog erkänna att en ullig gullig liten valp träffar rakt in i hjärtat. Inte bara på mig och sonen utan det verkar även som Poppy lyckats charma Caesar.

Hoppas kvällen är bra!

Kram

2009-01-23 @ 20:55:06
URL: http://lenasehlin.blogg.se/

Postat av: Cecilia

Jag tycker det är helt ok att "försvinna" och leva det liv man själv vill, men helt förkastligt att inte förklara det för barnet, utan bara försvinna.

2009-01-23 @ 21:20:32
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Siw

Ja känner vi inte alla så ibland? Att vi bara vill sätta oss i en koja i skogen.

Elsa Beskow det är barndom det.

Ha en fin helg.

2009-01-23 @ 21:27:56
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: helen

Ja.....varför inte.

Leva på pinn-korv och moss-mos ;-)

Bara leva livet som det är......alldeles ensam.

Nej det är nog ingenting för mig men det är skönt att få va i skogen ibland och bara lyssna på naturljud.

Kram

2009-01-23 @ 22:50:34
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Anonym

jadå, men nu har vi köpt en ny dator, den andra hade gjort sitt! Tur allt gick snabbt, då ,man faktistk är dator beroende! Kramiz M

2009-01-23 @ 23:01:02

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0