090328 Enbart Värme

Enbart värme kan vi finna i många former. Just nu längtar de flesta av oss svenskar efter värme och sol. Vi ser så fram emot att vrida fram klockan inte bara en timme i natt utan så pass att vi har en strålande sol och möjlighet att packa ner våra vinterkläder till nästa vinter. Men den värme vi lever av är gemenskap. Människan är ett flockdjur. Vi blir till i gemenskap med andra. Det är Enbart så vi kan forma och formas.


Jag har alltid haft väldigt få vänner, mycket få, men de har alltid stått mig nära. Jag vet att de skulle göra nästintill allt för mig på samma sätt som jag skulle göra för dem. Bara att tänka på dem ger mig en känsla av värme, av närhet. Det är just närheten jag söker, närheten som ger mig en känsla av tillhörighet och värme.


Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan!

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
Kommentarer till Enbart

Postat av: kristina

Hej! Vilket fint inlägg! Jag är precis som du. Har alltid haft väldigt få vänner, ibland bara en, MEN den eller de vänner jag har är på riktigt. Inget falskt, inga som drar när det blir jobbigt eller otrevligt. Min pappa blev svårt sjuk 1986. Han var mycket social och arbetade som frisör. Hade många "vänner" och var engagerad i olika föreningar. När han blev sjuk och inte "så rolig" längre, fanns endast 2 stycken kvar! Då sa han till mig. Kristina, kom i håg-medgång skänker vänner, motgång prövar dem. Detta har jag med mig och vet att så är det. Genom åren har man sållat bort de sk "vännerna" som finns när man ska gå ut, resa, partajja eller annat skoj,men drar så fort det blir jobbigt eller tråkigt. Ha en skön lördagkväll. kram

2009-03-28 @ 19:19:14
URL: http://www.metrobloggen.se/mammakb

Postat av: Skogshuldran Titti

Det är väl kanske så att man använder benämningen "vänner" även på människor som egentligen bara är "bekanta".

När motvinden blåser får man upp ögonen för vilka det är som är just VÄNNER.

Då får man ju hoppas att man själv är en sann VÄN också!

2009-03-28 @ 20:21:36
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: ulle

Jättefint skrivet! Har också väldigt få vänner, är nog mest en ensamvarg...

2009-03-28 @ 23:51:13
URL: http://makrames.blogg.se/

Postat av: Cecilia

Hellre en fågel i handen än tio i skogen...eller nåt sånt :)

2009-03-29 @ 09:12:07
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Lena

Go kväll,

Så sant så sant. I motgång prövas vännerna som finns runt en. En del visar sig vara riktiga vänner och dem håller man hårt vid. En del visar sig icke vara ens vänner. De sållar bort sig själva. Men ibland kan det vara skönt med bekanta just i de stunder man mår dåligt. För dessa är det inte viktigt att man visar hur man mår utan man kan spela ett spel, för dessa kan inte genomskåda en på samma sätt som ens riktiga vänner. Ibland kan man behöva ha muren uppe för att klara sig igenom dagen. Det är något som är svårt att göra för ens riktiga vänner. De genomskådar skådespelet snabbt.

Så jag har både bekanta och riktiga vänner. För dessa behövs båda två.

Kramis Lena

2009-03-29 @ 18:48:55
URL: http://aforia.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0