090520 Enbart Hjärtligt

Enbart hjärtligt! Ett hjärtligt handslag, hjärtligt bemötande, hjärtligt samtal och hjärtefrågor. Nog är hjärtat en hjärtefråga.


Tidigare idag var jag hos min kardiolog (hjärtspecialist). Efter ett hjärtligt handslag och ett hjärtligt eller i vart fall varmt bemötande satte min kardiolog sig bakom sitt vackra skrivbord och började läsa på datorskärmen. Några ord och frågor, bekräftande nickande och lite muttrande senare så började kardiologen berätta hur vi skulle fortsätta.


Nå min kära doktor och jag hade ett hjärtligt samtal och en av hans första frågor efter att tittat igenom mitt vecko EKG var "Jobbar du?" Få saker är så viktiga för mig som just hjärtat, konstigt va. Problemet är att det slår lite för mycket, lite mer än vad som är bra, framför allt mer än vad som känns bra. Hjärtflimmer och mycket oregelbunden hjärtrytm. Ibland en puls på 180 och ibland på 30. Skönt att det ändå slår, det skulle vara lite trist om det inte gjorde det.


Mestadels är det ganska ok, jag har liksom vant mig vid att det är så här. Det är ju inget nytt för mig, utan det har varit så här till och från i tio år. Men visst, sista tiden betydligt värre än vanligt. Så nu blir det lite mer undersökningar tester och prover. När det är klart så blir det byte av medicin och förhoppningsvis kommer det att hjälpa efter en tids injustering för att få rätt dos. I annat fall väntar en operation.


Till skillnad från när jag tog bort blindtarmen, polyperna och senast gallblåsan, så hoppas jag på att få behålla mitt vilt slående hjärta. Skönt att vara hos en hjärtspecialist som beställt samtliga journaler kring tidigare hjärtundersökningar. En samlad bild med en samlad historia. Gott hopp om en lyckad behandling och en fortsatt lång framtid.


Rösta på Månadens blogg i rutan till vänster på första sidan.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
Kommentarer till Enbart

Postat av: Cecilia

Ja, för fan, se till att behålla hjärtat! Har själv också opererat bort gallstenar.

2009-05-21 @ 10:29:17
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Pia

Herregud vad obehagligt att ha det så där, hjärtflimmret. Måste ju bara gå att göra nåt åt det med dagens kunskaper.

2009-05-21 @ 17:17:31
URL: http://piakallman.blogg.se/

Postat av: Malin

Tråkigt att du drabbats av detta vid så unga år!!! Hoppas du inte känner dig stressad nu, för det förvärrar ju definitivt för dig... kramiz M

2009-05-21 @ 22:06:51
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0