100428 Enbart End

Enbart end, ett slut är vad allt har. Ett slut vi längtar efter eller fasar för. Men allt har ett slut. Plötsligt har jag kommit i åldern då det är dags att boka en resa till vänner och dess begravning. På något underligt vis är vi odödliga tills motsatsen är bevisad. Nu är den bevisad och jag letar en billig resa till en begravning.

 

Inte för att min vän inte är värd alla de pengar SJ vill ha, utan för att jag vill ge dem till det han stod för, det han jobbade för. Liemannen står ständigt klar att göra sitt jobb oavsett om vi är redo eller ej. Min vän skulle knappast till detta sista möte just nu. Ändå togs han och allt han hade kvar att ge bort.

 

Jag vet att många trott att jag stått på tur långt tidigare. Det borde varit så, en överviktig man med hjärtproblem och allt för dålig kondition, bör gå före en sund man som springer Maraton och cyklar Vättern runt. Men liemannen bryr sig inte om omständigheter utan skördar det lien når.

 

Vad kan vi göra för att möta döden, för att bemöta och förhindra det som är slutet på våra liv? Leva sunt, leva väl? I min väns fall räckte det inte. Slutet på allas vår resa kommer för eller senare. Vi kan göra så gott vi kan för att leva länge. Men framförallt kan vi göra det vi kan för att leva väl.

 

Min vän levde väl. Mer väl än de flesta kan förvänta. Det ger inte alltid ett längre liv men det ger ett liv väl värt att hedra, att minnas och att efterstäva. Döden når oss alla, slutet på vår resa ligger bakom en kurva och vi kan aldrig veta vilken.

 

Men vi kan alla välja hur vi lever våra liv, hur vi tar hand om oss själva och andra. Trotts att Ronny levde sitt liv på ett sätt som få skulle kunna beklaga är det ingen garanti, utan enbart en fråga om när. Allt för tidigt rycks en del bort från oss. Inte beroende på hur de har levt utan trotts hur de har levt.

 

Men vårt sätt att leva avgör vilket påverkan vi har på de vi lever med och på hur vi blir ihågkomna.

 

Så min vän, var du nu än är. Ingen som har mött dig kan glömma dig, ingen som har mött dig har gått oberörd förbi. Dina spår min vän är för evigt kvar. Ditt intryck har lämnat spår som består. Ingen som mötte dig kan glömma vem du var, den du nu för evigt är.


Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: Di

ja livet kan ta slut precis när man minst anar det, och liemannen väljer den han vill ha just då. Varma kramar och beklagar att din vän inte finns med oss längre.

2010-04-28 @ 19:20:27
URL: http://dithequeen.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0