100501 Enbart Ett Socialdemokratiskt land

Enbart ett socialdemokratiskt land med få och korta avbrott för en borgelig regering. Ja visst är det Sverige jag pratar om. Idag demonstreras som vanligt mot orättvisor, klyftor och för jämställdhet och jämlikhet. Nog kan det vara bra och visst finns det massor att göra. Men demonstrera gör man oavsett om man själv sitter i regeringsställning eller som nu i opposition.

Vem demonstrerar man emot när man själv har makten? Är det mot oppositionen kanske? Vi tar så mycket för självklart. Men vi hade reagerat om sittande regering med Fredrik Reinfeldt i spetsen idag gått ut och demonstrerat för ett rättvisare Sverige, för minskade klyftor och högre förmåner. Ändå är det vad vi vill ha, det är just den situation som är regel i vårt land. Under de senaste 90 åren har vi med ett fåtal korta undantag haft Socialdemokratiska regeringar.

Det är med andra ord till allra största största delen just Socialdemokraterna vi har både att tacka för och skylla på för att Sverige ser ut som det gör. Så som statsbärande parti har man gått ut i första maj demonstrationer år efter år.

För egen del tror jag att Socialdemokraterna som parti skulle må bra av att lite mer regelbundet få sitta i opposition. Dels för att skärpa sin egen politik och dels för att kunna ge utrymme för andra idéer än de som ryms inom det egna partiet.

Motståndet mot Mona Sahlin är starkt, inte minst i det egna partiet. Socialdemokraterna är så starkt präglat av männen och deras betydelse att en kvinna som partiledare är så långt ifrån den egna bilden av en stark och tydlig ledare som man kan komma. Man har helt enkelt svårt att se Mona som landsfader eller som moder Svea.

När hon sedan bjöd in till en vänsterallians rubbades på nytt bilden av det statsbärande partiet kring vilket folkhemmet har byggts. Att redan innan ett val acceptera att man inte har egen majoritet eller kan regera en minoritetsregering har lett till ett internt motstånd mot Mona. Många är säkert de gamla grå sossar som önskar sig en stark ledare, en ny Göran Persson. I Ryssland önskar allt fler, allt starkare att Putin som landsfader ska leda och återskapa respekten för fosterlandet.

Sverige är ett socialdemokratiskt land, dess problem är att det statsbärande partiet har valt en kvinnlig ledare. Hennes bristande stöd visar mycket mer på hur illa det står till inom Socialdemokratin än på Monas egna brister.

Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
Kommentarer till Enbart

Postat av: Marie

Visst, men är det nästan 4 mil till jobbet så tjänar jag mer än ett par sekunder på att köra i normal takt och inte i 70. ;)

2010-05-05 @ 20:48:05
URL: http://mandelstrom.webblogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0