080817 Enbart Homo

Enbart homo, ja döm själva.

När jag var 19år gav jag mig iväg på en liten resa. Det var på den tiden det fortfarande gick bra att lifta, så jag liftade och hade liftat med en lastbil ner till Paris. Där hade jag tänkt bo hos en tidigare klasskamrat som nu var aupair. Men eftersom det var en överraskning så hade jag inget sagt. Och nog blev det en överraskning, väl framme vid hennes lägenhet så visade det sig att både hon och hennes rumskamrat rest hem till Sverige samma dag.


Jag tog upp min plånbok och räknade igenom hur mycket pengar jag hade, hur mycket skulle jag kunna lägga på boende. 300 Franska pengar skulle ekonomin tåla. Det var fortfarande tidigt på dagen men jag gav mig ut på hotelljakt. Hotell hittade jag många men inte som klarade min budget inne i Paris. Konstruktiv som jag var så bestämde jag mig för att ta en paus och gick in på en bar. Efter ett par öl så var jag inbegripen i samtal med unga killar och tjejer som ville träna på sin engelska.


Samtalen rullade runt och så gjorde beställningarna. Tankarna på att leta hotell blev allt mindre intressanta och efter ett antal timmar tänkte jag inte mer på detta. Så när det närmade sig stängningsdags så satt jag tillsammans en kille och ett par tjejer. Frågan om vad jag skulle sova dök upp och jag berättade glatt att det var inte ordnat än. Killen erbjöd mig att sova hos honom.


Ute på gatan viftade han in en taxi och en stund senare var vi framme vid ett nybyggt och exklusivt område i kanten av Paris. Hissen upp till en av de högsta våningarna och så öppnades portarna till en fantastisk våning. Genom att bara kolla runt i lägenheten så såg jag direkt att detta var en kille både med god smak och massor av pengar.


Jag sjönk ner i den stora soffan och lät fötterna gräva sig ner i den fantastiska mattan. Killen gick till barskåpet och kom fram med en flaska päronbrännvin som hans farmor i Polen hade gjort. Vi tog varsin smutt och fortsatte att prata. Natten var redan här och utanför de stora panorama fönstren såg jag Paris ljus lysa upp himlen.


Klassisk musik, tror att det var Chopin, strömmade genom rummet. Tända ljus och en trevlig stämning. M kom allt närmare och efter en stund satt vi precis bredvid varandra. Först verkade det så oskyldigt men efter ett tag blev M:s små beröringar av mig allt mer frekventa. En hand som strök över min arm, eller en hand på mitt lår, fingrar som drog bort en liten lock i mitt hår. Jag började inse att jag blivit uppraggad. Det första jag kände var smicker, att jag uppenbarligen var intressant för en homosexuell kille. Sen fick jag lite dåligt samvete för att jag inte förstått hans intentioner utan bara följt med föra att slippa betala för en övernattning. M var ju så trevlig, vi hade haft en riktigt kul kväll och jag ville inte göra honom ledsen.


Istället för att våndas över detta bestämde jag mig för att säga precis som det var, att jag var straight, och att jag inte förstått att han raggat på mig. Jag sa det bara rakt ut, som om det vore det naturligaste i världen. M log lite och frågade med glimten i ögat om jag verkligen var säker på att jag inte var homosexuell. Jag log också och sa att så vida jag visste så var jag straight. M tyckte att jag skulle ta reda på det. Det blev inte så, jag bestämde mig för att viss prostitution kan jag stå ut med för att sova. Så lite kramar var helt ok och skönt. Det är ju skönt att kramas. Att det sedan var en kille ja det var det som var annorlunda.


Dagen efter följde jag med till hans jobb frampå eftermiddagen. Det visade sig att han tränade den Paris ballerinor. Några timmar stod jag där och tittade när han tränade dem och visade dem hur han menade att de skulle dansa. Kanske funderade han på hur det skulle känts om jag lyft upp honom. Fortfarande är detta ett av mina mer trevliga reseminnen. Kommer aldrig att glömma M. Han var värd varenda kram han fick.


Peter PC Carlsson


Inlägget är pingat på Intressant.

Kul inlägg!!
Kommentarer till Enbart

Postat av: Anonym

Dimpade in lite oväntat här. Mycket läsvärt och många tankar, härligt!

2008-08-17 @ 20:41:32

Postat av: Trebarnsmamman

Nu har jag antagit din reflektionsutmaning!

2008-08-17 @ 20:58:41
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se

Postat av: Wendy..

Fina minnen du berättar Peter...Och inte skriver du nåt dumt om killen ifråga heller utan du tyckte det var ett fint minne..Heder åt dig..

(Själv har jag en son på 31 som gay )

2008-08-17 @ 21:24:16

Postat av: Lynette& Susan

Hej, vi har antagit reflektionsutmaningen.

2008-08-17 @ 21:59:55
URL: http://praktmorsorna.blogg.se/

Postat av: Hilda

Visst är det häftigt att den sprider sig.



Att reflektera över livet är livsnödvändigt. Den tiden måste jag alltid prioritera och ge till mig själv. Fler borde prioritera tänkandet.

2008-08-17 @ 22:39:27
URL: http://hildazheaven.blogspot.com

Postat av: Hilda

Vilket underbart minne och en härlig erfarenhet förresten! (resan)

2008-08-17 @ 22:41:45
URL: http://hildazheaven.blogspot.com

Postat av: Karins fotoblogg

Starkt minne att dela med sig av! Jag har också antagit reflektionsutmaningen.

Ha det gott

2008-08-18 @ 11:36:00
URL: http://karinsfotoblogg.blogspot.com

Postat av: malve

Hej! Nu har jag också antagit utmaningen.

2008-08-18 @ 12:56:09
URL: http://malve-mittilivet.blogspot.com

Postat av: Mysan

Svar: Jo det blir ju det!



Vilken bra blogg du har förresten, du skriver grymt bra!

2008-08-18 @ 17:32:17
URL: http://mymymy.blogg.se/

Postat av: Karolina

Fint inlägg!

2008-08-23 @ 05:38:34

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0