081126 Enbart Hjärta

Enbart hjärta som slår, som likt en klocka går och går. Slag för slag håller det oss upp, håller det oss vid liv. Vi märker det ej, bara då det slår fel, bara då det inte är som det skall. Jag känner mitt hjärta, jag vet hur det är, hur det mår. Slag för slag håller det oss vid liv. Allt har ett slut, det slår så länge det orkar, så länge det kan.

Många är vi som är dåliga på att vårda, på att väl ta hand om vår källa till liv. Vårt hjärta, vår kropp. Vi vet hur vi skall göra, hur vi skall leva, vad vi skall äta och hur vi skall motionera. Ändå är det så svårt att göra just det. Att vårda det enda vi tar med oss härifrån, vr kropp, vårt liv.

Numera vill jag ha det kvar, jag vill känna livet inom mig, så som Tim sjunger. Jag vill leva och se mina barn bli vuxna, vill möta mina barnbarn den dag de kommer. Vill se och uppleva vad som väntar runt nästa hörn. Livet har så mycket att ge.

Det gör mig lite ont ibland att jag så hårt har brukat min kropp. Men än finns flera slag att slå, än finns mer att ge, och ytterligare tid att få.

Peter PC Carlsson


Inlägget är pingat på Intressant.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas. Skänk en gåva till Barncancerfonden. Eller koilla på Enbart Gåvor! Läs gärna inlägget om Tim som kämpar och om Madde som inspirerar. Mina länkade läsare.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Pia

Det är ju aldrig för sent att börja leva lite sundare och ta hand om sig

2008-11-26 @ 22:39:12
URL: http://piakallman.blogg.se/

Postat av: sabina

Blir ju hur mycket som helst att ta igen här!! Får bli imorn när jag e piggare! Kramiz till dig!

2008-11-26 @ 22:55:19
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: michaela

Dagens sammhälle behöver en tankeställare.



http://michaelaa.webblogg.se/2008/november/ackligt-sa-javla-ackligt.html



Vad tycker du om dagens ideal?

2008-11-26 @ 22:58:21
URL: http://michaelaa.webblogg.se/

Postat av: Janet

Ja livet är svårt och kämpigt många gånger och dom stunderna glömmer vi ofta att ta hand om oss själva. Då handlar det mer bara om att överleva. För att inte tala om stressen av att räcka till på alla håll och kanter. Ibland för att motsvara andras förväntningar på oss men oftast för att motsvara våra förväntningar och krav på oss själva.

Det är bra när man kommer till stunder av insikt, stannar upp och släpper lite på alla "måsten" och fokuserar på det som är viktigt i livet istället.

Ta vara på dig själv Peter! Vårda dig själv och ditt hjärta på bästa sätt! Och njut av kärleken du har och dina fina barn! =)

Kram till dig!

2008-11-26 @ 23:21:05
URL: http://takingchances.blogg.se/

Postat av: Siw

Försöker tänka varje dag på att göra nåt snällt mot mig och min kropp. Många lååånga promenader blir det. :-)

Kram

2008-11-26 @ 23:36:01
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: helen

Ja man ska va snäll mot kroppen.

Tyvärr kommer man väl på det när man redan levt nästan halva livet så den är ju redan lagom halvplågad då :-)

2008-11-27 @ 08:35:41
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Malin

Sant! Och jag håller med dig, den största gåvan vi har, är ju vårt liv. Jag vill också få vara med att se både barn och barnbarn växa upp, dessvärre finns det aldrig någon garanti för det. Inte med kroppen i alla fall, men säkerligen med själen.....

TACK för ditt inlägg vad det gäller mitt jobb och schema, jag har stridsyxan i högsta hugg, och tar gärna kontakt med dig. Först måste jag invänta 2 möten till veckan och se vad det ger... Förhoppningsvis löser allt sig ändå! KRamiz M

2008-11-27 @ 10:16:02
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: sivan

Nu skrev du ett gripande inlägg igen. ha en fin dag & kväll :)

2008-11-27 @ 15:14:59
URL: http://eirenes.blogg.se/

Postat av: Fia

EN TANKE ....

det är så givande att titta in på din blogg , för du har en förmåga att sätta ord på allt verkar det som , och det är du skriver om ovan är ju bland det svåraste man kan göra fast även det lättaste , ungefär som livet i övrigt . Hoppas just du hittar ditt sätt att vårda din själ, din kropp , ditt hjärta.

må så gott

/fia.

2008-11-27 @ 19:37:42
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0