080920 Enbart Blondinbella

Enbart Blondinbella och ett par personer till anser sig ha viktigare saker att skriva om än att bidra eller länka till Maddes minne. Jo jag vet att det är lite taskigt att göra så, att skriva så. Blondinbella bryr sig säkert, bara det att det passar inte i hennes blogg. Så jag skall inte hacka på dig Isabella Löwengrip. Du liksom jag har rätt att göra dina egna val och du har själv rätt att bestämma vad och när du vill stödja något.


Jag brukar ibland fundera och skratta åt en del absurda saker i livet. En av dessa är onekligen att om man kallar sig Blondinbella och berättar om "ingenting av värde" samt visar lite kläder, skriver om lite olika produkter så får man möjlighet att intervjuas i TV, bli förebild på dagis.... !!!


Ja, så är det.


Jag har förundrats över den ytlighet som förekommer inom bloggvärlden. Det har aldrig riktigt gått att få ihop att Ebba von Sydows farfarsfar var Statsminister 1921. Det är klart att det är allas rätt att skriva och tycka vad man vill. Ebba som är 27 år har all rätt att skriva och tycka vad hon vill. Så har Blondinbella. Yta, yta, polera och polera. Lite mera polish och det blir fint. Ebba beklagar sig i DN. "Alla vet att det är på Stureplan som kändisarna och de dyra designväskorna finns. Det är där som det slås champagnerekord och där sportstjärnorna minglar med kungligheter". Jaha Ebba och vadå? Är det viktigt på något verkligt vis? Stackars Ebba, inte lätt att ha en så liten värld... ooohhh gud jag nudda sessan.... jag tror jag dör...


Klart att de skall få ägna sig åt sina gucciväskor, sina små skor med rosetter, blusar och annat tjosan som är viktigt att veta allt om. 25.000 barn dör varje dag av svält... men vad tusan.. Kolla jag har det senaste från Lagerfeldt, (ja ursäkta. Jag är inte så uppdaterad att jag vet vad som är inne eller ej). När jag skriver detta så får jag kritik. Det är ju klart när bloggvärlden är så fylld av just mode. Förstår mig rätt, det är inget fel i mode, inget fel i att skriva om det eller att ägna sig åt det heller. Det jag vill lyfta fram är snarare en ballans. Det kan vara bra med lite ytlighet och med lite allvar.


Det är vars och ens rättighet, vars och ens frihet att skriva och engagera sig i vad man vill. För egen del måste jag säga att om jag möte Lagerfeldt, Blondinbella, Ebba von Sydow eller någon annan duktig och skicklig ytling, ja då hade jag inte haft mycket att säga, mycket att fråga om, av den enkla anledningen att det är inte mitt intresse. Men när jag möter en uteliggare, en hemlös eller en vanlig arbetslös så har jag nyfikna frågor.


Inte för att jag kan hjälpa, inte för att jag kan förändra, men för att jag faktiskt är bra mycket mer intresserad av Micke som uteliggare i New York än jag är av de olika ytlingarna i den svenska bloggvärlden. Micke i New York var det otroligt lärorikt och givande att vara med under en dag.


Inte för att det är fel på dig Blondinbella, eller på dig heller Ebba, ni är nog bra, bara det att ni framställer er så otroligt ytliga att ni blir helt ointressanta. Med det vill jag inte säga att jag är en djuping. Jag är säkert själv ganska ytlig men jag skulle tusan i det inte få för mig att skylta utåt med meningslösheter så konsekvent som ni gör.


Det är egentligen inte så mycket dessa personer, Blondinbella och Ebba som jag riktar mig till, utan i än större utsträckning alla som väljer att ständigt läsa detta meningslösa dravel. Vad är poängen? Varför följer man en person som inte skriver om någonting alls utom om olika märken, mode, klubbar och ... ja...


Ursäkta än en gång Var och en läser vad den vill, följer vilken blogg den vill.

Och jag uppmanar både Ebba och Blondinbella att skriva om och länka till Madde, AnneDavid och insamlingen till Maddes minne. Ni har så många besökare att ni har förmågan att göra skillnad om ni vill! Läs gärna Anne, Maddes mammas, sista ord till sin dotter.


Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.
Kommentarer till Enbart

Postat av: helen

Jag läste en gång ett inlägg på Blondinbellas blogg och jag kan säga att det var inget som tilltalade mig alls.

Kallt och meningslöst svammel om hennes lilla lyxvärld.

Naturligtvis finns det många som gillar den typen av bloggar också (tydligen många eftersom hon har så mycket besökare) tyvärr säger jag....eftersom det finns så mycket annat av värde att läsa.

Jag älskar att läsa om olika människors livsöden....alltid finns det något man kan lära sig.

Jag önskar att Kaj Pollak skulle ha en blogg (eller har han det?)



Om jag skulle gästblogga, vilket jag naturligtvis är mycket intresserad av, vad vill du ha för typ av texter?

Ska det vara dikter, tankar eller bara sånt jag tycker är intressant själv?

Kan jag använda sånt jag redan har i min blogg eller ska det vara nyskrivet?

Ha det/Helen

2008-09-20 @ 19:06:51
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Lena Hultén Wilson

Hej.har idag lagt en summa till Madde.Följde henne också.Lider själv av cancer.Mitt bidrag att hjälpa forskningen är att jag syr änglar.Samt jag har annonser i min blogg.Får inte många ören för det.Men en lite bäck blir till en å. Ger även månatligt till cancerforskningen både här i UK där jag bor för tillfället. I Sverige bor jag i Grästorp.Är född i Trollhättan. Fanna Madde av en tillfällighet när jag läste den lokala tidn.på nätet.Så jag har följt både henne ANnes och Davids blogg. David är en klasskamrat till min son. Så otroligt vackra ord skrev både Anne och David när Madde slutade sin kamp. Så mycket kärlek i alla ord.Att det kan vara så vackert att dö. Jag ska säga dig att jag grät och gör det varje gång jag läser Annes ord. Jag skriver om lite av varje i min blogg:Även om min cancer.Ville bara tala om att varje bidrag är välkommet. Samt att jag samlar in både till den svenska och engelska forksningen. Ju fortare vi får en lösning på denna sjukdom som härjar i min och andras kroppar desto bättre..Lev Väl..och tack för ett underbart initiativ. Kram Lena i Newbiggin

2008-09-20 @ 20:08:39
URL: http://turnip-fossilla.blogspot.com

Postat av: Lena A

Försökte få Pernilla Wahlgren och flagga lite för insamlingen och länka till Maddes blogg, men det gick inte där heller...

2008-09-20 @ 22:01:09

Postat av: Vanessa

Hej! Kika gärna in i min blogg och var med i mina tävlingar.



En tävling är om ett presentkort på SOUK för 1000kr där du bara behöver rösta på mig den hittar du här:



http://shehani.blogg.se/2008/september/souk-street-fashion-award.html#comment



En annan tävling är om en goodiebag med exklusiva priser som du hittar här:



http://shehani.blogg.se/2008/september/tavlingen-borjar-om.html#comment



Kram =)

2008-09-20 @ 22:28:28
URL: http://shehani.blogg.se/

Postat av: Nina

Jag kräks på dessa ytliga modebloggar som bara propagerar för att handla och mingla och vara ytlig. Livet är inte ytligt, det kommer de att upptäcka så småningom.



Illa av kändisar att inte ge respons!

2008-09-20 @ 22:41:21
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/

Postat av: Camilla

Det händer hemskheter i världen hela tiden,lita på mig - jag vet! Men man bör inte ta ifrån människor som lever utanför detta deras lycka för att vi är bittra! Jag är säker på att Blondinbella bidrar med mer pengar till välgörenhet än vad vi någonsin kan göra! Så lägg ner den bittra attityden och sörj med kärlek och ödmjukhet. Det finns för mycket naturligt ont för att leta fram ondska som egentligen inte finns!!!

2008-09-20 @ 22:49:51

Postat av: peter pc carlsson

Du har rätt Camilla. Det var inte utifrån bitterhet som jag skrev om Bella och Ebba. Det var utifrån en jämförelse om vad vi anser viktigt.



Du får liksom ¨både Bella och Ebba skriva vad du vill, jag tycker också vad ja vill om det.

2008-09-20 @ 23:05:57
URL: http://enbart.blogg.se/

Postat av: Elin

Självklart ställer jag upp!

2008-09-21 @ 00:09:11
URL: http://prinsipesans.blogg.se/

Postat av: storasyster

Snubblade över din blogg, eller nä, Mer-trafik hittade dig åt mig. Gillar sättet du skriver på, så jag ska hålla lite koll på dig framöver:)Ha det gott!

2008-09-21 @ 07:26:39
URL: http://systerochjag.blogg.se/

Postat av: Anna

Här är jag som har fått förmånen att vara delförfattare i thrillern...vilket rolig idé...det var verkligen så kul...det ska bli så spännande att följa den...

2008-09-21 @ 08:07:41
URL: http://filipendula.blogg.se/

Postat av: tess

TACK Peter för detta inlägg... ja håller med dig. Dessa kan göra skillnad med sina läsare.. skulle de skriva om Madde skulle de synas.. de skulle få fler besökare å mer pengar skulle komma in men de väljer att detta är inget att ha i bloggen.. fattar inte för ja tror ju alla skulle gilla att de visade lite mänsklighet i all ytlighet. Ja har oxå kläder i min blogg men varför kan man inte ha lite annat oxå??? De finns ju utrymme för allt liksom...



//Tess

2008-09-21 @ 09:33:30
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: Karin

Riktigt bra skrivet!!

Jag har en väldigt liten läsarkrets på min blogg,

men bara att skriva om denna händelse och andra hemskheter sår ju frön i alla som läser.

Och så är det ju så att: nån känner nån, som känner nån och rätt var det är så har min lilla skara av läsare förmedlat detta till en stor grupp.

Fröet kommer att växa till ngt stort.

Skulle storbloggarna skriva detta skulle ju fröet få ännu bättre möjligheter att växa.

Ja, TILLSAMMANS är bäst, så är det!!



Hälsningar från en ny läsare...

2008-09-21 @ 11:06:24
URL: http://karinsreallife.blogg.se/

Postat av: Elin

jo jag har gjort det och fått några att ge en gåva.

2008-09-21 @ 11:13:26
URL: http://prinsipesans.blogg.se/

Postat av: Sabina

Hoppas det var ok att jag länkade insamlingen och deras bloggar, annars tar jag bort dom! Hoppas du får en skön söndag och ett riktigt bra inlägg värt att tänka på!!! MVH Sabina

2008-09-21 @ 11:52:47
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: Maria

Helt ärligt fattar jag inte att Blondinbella kan dra så många läsare. Såg ett program som hon deltog i och där satt hon och beklagade isg över att hon var tvungen att shoppa så mycket för att tillfredställa läsarna. Notan var på ca 20 000 kr i månaden. Var fan får hon alla pengarna från? Det är mer än vad en heltidsarbetande inom vården får ut som hon varje månad lägger på shopping. En latte mindre och hon kan skänka den tjugan till något mer behjärtansvärt.

2008-09-21 @ 13:07:59
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/

Postat av: Christina Grahn

Varför inte i stället skriva om saker du faktiskt tycker är positiva istället att uppta spacet med saker du dissar/häcklar/driver med.

Att spy galla över andra.. är det att rättfärdiga sina egna minst lika inskränkta åsikter..?

Sann "Madde-anda".. Verkligen.

2008-09-21 @ 15:26:09

Postat av: Christina Grahn

"25.000 barn dör varje dag av svält"... ja, det gör det.. som Liv Ullman sa.. "varje gång du tar ett andetag.. dör ett barn"..

Men dessa "25.000" barn tillhör ju din "statistik".. eller..? Eller har jag inte hittat dina strategiska länkar till att hjälpa dessa barn och familjer...? ?

Som någon sa under Hitlers framfart... ett dödsfall är en tragedi.. 300.000 dödsfall är statistik.

Ta och skaffa dig en "blogg" där du inte behöver använda dig av hycklande, löjliga nedvärderingar om andra personers bloggar för att "de köper nätta Gucci-väskor..".. det kanske faktiskt finns folk som tycker det är KUL att läsa om "ytliga" saker för att kanske slippa tänka på vardagen för någon minut...

Men du som är så jävla perfekt och präktig, jag begär inte att du skall nedlåta dig att sjunka på en nivå då du skulle fatta detta.

Vänliga hälsningar, Christina Grahn

2008-09-21 @ 15:41:30

Postat av: bjorne

Vi i vår familj har skänkt pengar till både barn-

canser fonden och annat i ca 30år ibland 20 kr ibland

en 5oo hundring, Allt går i vågor, under en period

var det barnhem i polen sen i Rumänien och så vidare.

Jag hoppas att du inte tror att alla som inte bidragit

nu, aldrig bidrar nåt.Tanken är god och säkert har ditt initsiativ bidragit med en hel del. Ha en bra kväll.

2008-09-21 @ 18:26:58
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/

Postat av: bjorne

Absolut ingen kritik om dig och din ide, du verkar

va en hygglig o sansad man det var mer en förklaring

hur jag agerar i sådana här tillfällen.

2008-09-21 @ 19:24:50
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/

Postat av: tess

Vi kämpar vidare... vi gnäller om vi vill å blondinbella gnäller att hon måste köpa kläder ja herregudars man kan se olika på världsproblemen.. Du e BRA Peter!!!!

2008-09-21 @ 19:55:42
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: petra



Blondinbella är bara en stureplans flicka som inte har så stor livserfarenhet än.

Hennes blogg är ytlig och tyvärr tiltalar den så många sökande tjejer som är på jakt efter att bli så snygga som möjligt och för att få glänsa med de som de tror är allt.

// Petra

2008-09-21 @ 20:24:25
URL: http://karlbergsblogg.blogg.se/

Postat av: Malin

Nu håller jag med dej..IGEN! Visst kan dessa modebloggar få visa upp dagen outfit, och senaste modeflugorna, det är ett fritt land och var och en får göra som de själva vill. Det jag tycker är konstigt är att just detta är bloggar som toppar listor, och som du säger, hamnar de bloggarna både i tv och tidningar! Man blir rädd, men samtidigt påmind om ytligheten. Jag tycker din blogg skulle uppmärksammas mer, du tar upp viktiga frågor som får oss att tänka efter vad som egentligen är viktigt i livet! Hellre får jag en varm kram av någon som tycker om mig som jag är, än att få en gucciväska värd flera tusen! ..... Ha en bra dag!

2008-09-22 @ 09:50:04
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: ♥Blondiie♥

lagt följande på isabellas blogg:

Tjena.

Blir lite konfunderad här.

Hur kommer det sig att du inte kan tänka dig att hjälpa till att samla pengar till barncanserfonden genom att länka lite reklam, för att det inte "passar bloggen"

Du tjänar multum på att driva bloggen och du spenderar flera 1000 om dagen på att shoppa kläder.

VARFÖR, varför kan du inte lägga en LITEN liten reklam banner som kan rädda liv?

Ett litet barn, som dör, för att inte forskning finns. Man ber inte dig skänka pengar, man ber dig länka för att hjälpa att motverka döden.

Som slutligen tar oss alla...



Jag bara undrar, en tjej som du, som verkligen kan få folk att lyssna, varför inte använda kunskapen där paralellt med din shopping som inte hälften av ungdommarna har råd med.

Här har ju du verklligen chans att förändra...

bara en tanke...

Skönt med distans, men döden tar oss alla, hoppas du slipper cancersom drabbar oss alla, att det varken drabbar dig eller nån du håller kär och forskning kunde räddat deras liv



ha en bra kväll

2008-09-22 @ 18:16:51
URL: http://blondiies.blogg.se/

Postat av: ♥Blondiie♥

SVAR: Absolut hon kan bidra på sitt sätt, men att inte ställa upp med en banner är ju löjligt!

Döden är nått som drabbar oss alla, cancer är inte valt, det är en dom.

Har länge tretat mig på hennes naiva verklighetsuppfattning bara, vilken normal människa kan lägga 20 000 på pengar på en vecka?

Döden, framförallt barncancer är GRYM, och med rätt forskning kanske vi nån gång kan bota den.

Men forskning behövs verkligen!!!!

Nu på fredag springe rmina barn iaf för barncancerfonden på skoljoggen och där har jag sponsrat pengar mot denna sjukdom...

Jag ifrågasätter verkligen inte om hon själv skänker eller inte, det är upp till henne, men man kunde hjälpt till att länka anser jag...

har du nått jag kan länka med så säg till, jag länkar gärna =)



hoppas jag inte retat upp halva sverig enu =)

2008-09-22 @ 18:33:47
URL: http://blondiies.blogg.se/

Postat av: kryddan

Fattar inte riktigt det här nu? Har hon bloggat om att det inte passar hennes blogg att lägga en banner på det eller är det spekulationer bara?

2008-09-22 @ 18:40:05
URL: http://www.metrobloggen.se/kryddan

Postat av: Rebecka

Jag kan länka till Maddes minne för det berör mig oerhört mycket, trots att jag har mode som största intresse. Men jag förstår inte varför Isabella alltid ska få ta skit. Det är hennes blogg och hon gör vad hon vill, likadant med Ebba. Dina intressen kanske inte intresserar andra, men det intresserar dig, därför skriver du om det. Alla är vi olika och varför klanka ner på andra? Även om de inte länkar till Maddes minne så bryr de sig säkert, och de skriver i alla fall inte ett inlägg där de klagar på det du skriver om som du gör om dem. Sedan när du kallar designers som Lagerfeld ytliga, så kan jag tala om för dig att det krävs oerhört mycket inspiration, tid, idéer, och ett kreativt och tankfullt sinne för att kunna skapa klädesdesigner, nya, unika, om och om igen.

2008-09-23 @ 13:52:39
URL: http://rebeckamarianneandersson.blogg.se/

Postat av: Peter PC Carlsson

Svar till Rebecka mfl.



På flera sätt har du/ni rätt. Jag har ingen rätt att klanka på det någon annan skriver eller att ifrågasätta dem. Men just det skriver jag också. De har rätt att skriva vad de vill, jag tycker vad jag vill och de som jag vänder mig till är snarast alla besökare. Allt det står i mitt inlägg.



Jag skriver också att de är skickliga "Skickliga och duktiga ytlingar". Om du/ni läser det igen så ser du/ni att det är skrivit väldigt respektfullt. Det var i vart fall min mening.



Men jag vill få besökare att tänka till, att stanna upp och ifrågasätta vad som är viktigt i livet. Jag är inte emot mode, är själv intresserad av det.

2008-09-23 @ 18:01:17
URL: http://enbart.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0