090204 Enbart Ragnar

Enbart Ragnar berör mig mer än alla de andra figurerna tillsammans i Jonas Gardells "De halvt dolda". Han står på något vis för det sköra inom mig, det som är bräckligt och fyllt av skuld och otillräcklighet. Ragnar som vill vara tillags och inte kan hävda sin egen integritet. "De halvt dolda" är bland det bästa som SVT har visat på väldigt länge. En serie i fyra delar där vi får lära känna och lära oss att förstå och tycka om var och en av karaktärerna.


Jonas Gardell har en sällsam förmåga att beröra och röra vid det allra djupaste i våra hjärtan. Med serien får vi snart en inblick i hur livet ser ut. Hur bräckligt och skört det är. Jag kan inte annat än öppna mitt hjärta och till fullo ta in alla de figurer som finns i serien. Var och en av dem har sina fel och sina brister men jag älskar dem.


Tänk om vi i vardagen skulle kunna möta livets alla människor på samma sätt. Att se varandra som hela människor inte bara som just den person vi möter i just denna stund. Ragnar kommer att följa med mig hela livet, denna lilla gosse som försökte finna balans mellan barnets och de vuxnas värld.


Har du inte sett "De halvt dolda" så avundas jag dig. Du har några fantastiska timmar framför dig. Serien går att se via Internet fram till den 22 februari 2009. Här är länken.

Peter PC Carlsson

P.S.
Läs tidigare inlägg idag!
Nominera Enbart Månadens för februari. 
Intressant?
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas

Kommentarer till Enbart

Postat av: Britta

såg länken till din blogg i gardells gästbok och blev glad att du skrivit om de halvt dolda. Jag har aldrig blivit så tagen av en serie i hela mitt liv. Ingen av mina kompisar har sett den, vem ska man diskutera med liksom :) Ragnar är fantastisk. Så skör, så liten, så ensam. Jag gillade Davids pappa också. Jag vet inte varför, men jag blev galet berörd av hela hans hopplöshet han kände, sin ständiga kamp att nå fram till sin ensamme son. Vill bara se serien om och om igen. Det som gjorde mig lite ledsen dock var att den vuxne ragnar hade blivit som sin far, tänkte du på det? styrd av det kristna som hans fru berättade. Man hoppades verkligen på att han skulle bli självständig och fri från allt det där, han visste ju inget bättre när han var liten, men att han ändå skulle slita sig fri tillslut.



Puh, vilket långt inlägg det blev! :) haha

2009-02-04 @ 20:26:29
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/

Postat av: amanda

Jag älskar Jonas Gardell. Hans böcker är underbara och hans shower likaså!



SV:

Tack så mycket!



Jag skulle absolut vilja gästblogga hos dig, för syftet med inlägget var precis det du säger, att få folk att tänka till.



Tack igen, det värmer alltid att få positiv kritik.

2009-02-04 @ 20:31:16
URL: http://ammizz.blogg.se/

Postat av: amanda

Okej, då länkar jag till ditt inlägg då du lagt upp det :)

2009-02-04 @ 20:41:22
URL: http://ammizz.blogg.se/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Hej min bloggvän, du får gärna använda min kommentar, jag gästbloggar gärna/Ha en god kväll och många kramar

2009-02-04 @ 21:20:19
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Skogshuldran Titti

Hjälp! Upptäcker förskräckt att jag missade sista delen av De halvt dolda!

Tack för att du länkat, då kan jag få veta hur det gick!

2009-02-04 @ 22:52:04
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: Skogshuldran Titti

P.S Tina T lät några strofer ur den andra ( eller det kanske är hon som är den första?) Tina T´s "Your simply the best" dåna ut över föreläsningslokalen...

2009-02-04 @ 22:56:40
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: Zlata

Hej Peter!



Nu har jag lärt mig att göra sushi on my own. :) Känner mig mäkta stolt. För att jag annars inte är så mycket för matlagning, äter den helst bara. :) Hoppas allt är bra med dig.:)



Zlata

2009-02-04 @ 23:08:40
URL: http://pandarina.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0