090127 Enbart Uppmärksamhet

Enbart uppmärksamhet skriver signaturen Irriterad att jag är ute efter när jag låter Paul skriva om sitt köp av sex. Irriterad har rätt, jag söker uppmärksamhet och vill gärna att det blir diskussion kring var gränsen för prostitution går. Men det är knappast något som gör min blogg mer populär, knappast något som drar fler läsare. De flesta som läser vill läsa något man håller med om. Att läsa om prostitution är det få som tycker är bra.


När jag och Paul pratade om hans inlägg hade jag krav om att det inte skall förespråka prostitution och att han isåfall skulle problematisera kring ämnet. Jag har för egen del svårt att se ett läge då jag skulle kunna köpa sex men anser att frågan har många bottnar och är värd att diskutera kring. Den huvudsakliga anledningen till att vi inte tillåter köp av sexuella tjänster tror jag är moraliska. Det som oftast förs fram är trafficking, hallickar och droger. Men även om det skulle vara så att tjejer/killar säljer sex av egen fri vilja anser vi det som fel. Detta av moraliska skäl.


Jag är inte ute efter att ändra vår moral men däremot att titta på våra motiv till vårt fördömande eller avståndstagande. Vad är det som gör att det anses ok att vara frikostig och bjuda på mat och dricka och sedan finns en förväntan om sex? För egen del har jag aldrig gjort det och tycker att det är lite skrämmande. Vilka förväntningar som ställs och som sedan förväntas uppfyllas.


Var går gränsen för prostitution? Finns det tillfällen då det är acceptabelt? Jag tror att de flesta av oss kan tänka oss att sälja våra kroppar men våra pris är väldigt olika. Men för en miljon är det många som skulle kunna sälja sex, för tio än fler. Jag vill inte moralisera över de tjejer och killar som säljer sex men har inget till övers för de som utnyttjar dessa människor. Med utnyttjar menar jag alla som ägnar sig åt trafficking, hallickar och kunder till dessa personer. Hur kan den som köper sex verkligen veta att en kvinna inte blir utnyttjad av någon organisation? Jag vet inte, men det är naturligtvis ett ansvar som ligger på den som anser sig vilja köpa sex.


Det finns många skäl som talar emot sexköp men vi gör det för enkelt för oss när vi bara avfärdar allt med att alla blir utnyttjade och att ingen gör det av fri vilja. Var och en är förtjänt av att behandlas med respekt oavsett vilka vi är. Respekten ska naturligtvis även finnas mellan den som säljer och den som köper sex.


För egen del känner jag respekt för Paul som lyfter ett tabubelagt ämne. Även om jag tror att Paul skulle kunna valt en helt annan väg än han gjort. Men det säger jag inte av moraliska skäl utan för att jag tror att Paul skulle ha större chans att finna någon han verkligen kan dela sin kärlek med om han valt annorlunda. Även om det inte lett till sex just när han önskar.


Läs gärna inlägget i Aftonbladet och i SvD.

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan! Läs mer!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
bloggkoll
Kommentarer till Enbart

Postat av: marra

För bara en tid sedan var jag gräsligt emot att sälja sin kropp, jag förknippade det med att de var tvugna för att överleva, jag förknippade det även med droger. Men sedan såg jag en dokumentär på tv;n om en kvinna som sålde sin kropp för att hon faktiskt ville det. Det var det enda "yrket" hon kunde tänka sej.Och då ändrade jag min uppfattning för om kvinnan verkligen vill så ser jag inte varför jag inte ska tycka att det är okey, hon ska ju för göra vad hon vill med sin kropp.Men sedan de som fortfarande säljer sin kropp för att kunna överleva har jag fortfarande svårt att acceptera. Men om en kvinna verkligen vill sälja sin kropp ser jag inget hinder till varför hon inte ska få göra det :)

2009-01-27 @ 18:47:43
URL: http://loveorhates.wordpress.com/

Postat av: Skogshuldran Titti

Intressant inlägg av Paul! Har aldrig tidigare ägnat en tanke från den synvinkeln.

Men jag tycker ändå att detta är att utnyttja varandra!

Både den som säljer och den som köper blir utnyttjade under det s.k fria valets, i det fallet, falska flagg.

2009-01-27 @ 20:56:10
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: Jonas

Tja Peter, du har en utmaning hos mig om du har lust... http://jomari.se/2009/01/28/utmaning-3/

2009-01-28 @ 01:43:34
URL: http://jomari.se

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Giftigt ämne du har tagit upp min vän,men vad bra ämne och det är bra om du nu får uppmärksamhet min vän för då kan fler få läsa bra blogg...Blir glad för dig då LerMen nu till mina ord:Jag är både för och emot prostitution, jag är inte emot det just för att de säljer sex.Vad jag protestera mot är att varför kan det inte legaliseras och bli ett lagligt arbete där det finns kontroll över prostitution (fult ord egentligen), det har funnits i alla tider sedan människan kom till på jorden.Jag tycker att det är en yrkeskattegori som inte finns på själva arbetsmarknaden, jag tror att de som nu tycker illa om att det säljs kärlek vad är det som gör att ni inte tycker om det.Om man nu inte får sex eller som Paul skrev att det blev inte sex alla gånger, de köper sig närhet,eller bara att ha någon att prata med.Det positiva med att det finns de som säljer sex, framförallt om det skulle legaliseras så tror jag att de sexuella våldet skulle minska i samhället.Fanns det en arbetsplats dit man ringde och bestämmer ett möte med en kvinna som kan vara till en hjälp för ex killar som inte vågar gå på krogen, dans och törs inte att ta kontakt med tjejer.Dessa möten för killen kanske ger han ett självförtroende och i slutänden så kanske han törs att bege sig ut och träffar en hjärtevän och ha sex med henne...Men så länge det är olaglit att sälja sex så finns det så många hinder som stoppar denna yrkeskattegori för att det ska bli bra...Jag tänker nu framförallt på de ensamma killar, de som inte tycker om krogen, dans mm...

Inte träffade han någon på Ica heller för han tordes inte att ta kontakt med någon tjej där osv (ironi).Nä, men vad jag menar är att så länge det är olagligt så törs inte många av dessa killar inte ta kontakt med kvinnorna som säljer sex för då kallas du för Torsk, du kan åka dit på det.Vad ska han göra, sitta hemma resten av sitt liv i selibat, eller kanske han blir en våldtäcksman.Helt enkel mening Legalisera prostitution och de som nu då har andra åsikter ta en funderare, hur många har inte sålt sig på en krog för några drinkar?Jag gjorde det i yngre dagar, eller inte sålde sig, men man träffade någon på krogen, drack blev bjuden, dansade blev mer intim, kysstes fast man inte träffas förut,och hem till någon och ja resten kan ni räkna ut själv...Det är också prostitution, och nästa krogrunda hittar man en ny...Men som Peter också nämner, det är synd samtidigt, för hur ska han träffa den rätta någon gång när han nu väljer att köpa sex.Jag tror att tiden kommer, kanske han behöver en tid, jag vet inte vad han varit med om, men kanske besvikelser, orkar inte med ett förhållande just nu mm...På detta sätt kan han få sex och njuta av det istället för att inte missa halva akten p.g.a fylla...Jag själv skulle inte kunna sälja sex, kanske under nödtider för att tjäna in mat och husrum till familjen men det ska vara mycket till.

Vi vet att det finns idag de som säljer sig p.g.a att överleva och vad ska de göra om det inte finns ett annat sätt...

Så morala man om prostition så är det framförallt allt fel tycker jag att se ner på denna grupp av kvinnor som inte kan få in en inkomst på något annat sätt...Jaha Peter, bra inlägg du skrivit/Kram från hon som är som hon är...Alltså jag

2009-01-28 @ 06:35:38
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Anja

Jag skriver inte om det längre, men tack iallafall.

2009-01-28 @ 07:41:58
URL: http://originalet.blogg.se/

Postat av: Cecilia

Jag anser fortfarande att ha sex INTE är en rättighet! Det verkar folk ha svårt att förstå.

2009-01-28 @ 08:12:01
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Är sälja sex fel?Jag är inte emot sälja sex, jag skulle hellre se att det blev legalt, räknas till ett yrke, där de betalar skatt till staten, då kan inte hallickarna nå dom och det blir då inte sexhandel.

Jag är en sådan som ABSOLUT hatar porrtidningar, porrfilmer och skulle ALDRIG för mitt liv sälja min kropp, men samtidgt så finns det de som säljer sin kropp för att överleva, få mat och tak för dagen.

Om vårt samhälle skulle bli som de länder där sexhandel förekommer i stor omfattning som de asiatiska länderna håller väl väldigt hög statistik och där är fattigdom ett faktum.

Man ska kunna som medmänniska kunna tänka sig in i deras situation, där de har eventuellt barn, måste försörja för att leva, betala skola osv.Jag tror att om man legaliserade det så kanske det minskas med alkohol, droger och misshandel för då är det bättre kontroll om man har en arbetsgivare och regler för att få arbeta inom det yrket, precis som alla andra yrken.

Nu är jag inte så naiv att det inte kommer att även då förekomma i alla fall de som inte är anställda, men det vill jag då kalla svartjobb precis som alla andra som utför svartjobb ex snickare, målare osv...

Det är lagligt att hyra/köpa filmer och porrtidningar och jag tror att med att vi har de tillgångarna ¨minskar vi på våldtäckter och de som inte kan/får den kontakten med tjejer kan med dessa artiklar tillfredställa sina behov.Men hur många vill inte ha en av det andra könet och få uppleva det som ska vara en del av livet.

Jag förstår att de som inte törs att gå på krogen, dans att ragga har väl också ett behov och en längtan.

Men med att det är olagligt att köpa sex så tror jag många inte törs genom att de kan bli åtalad för att få tillfredställa sina behov.

På tal om krogen, hur många tjejer/killar har inte blivit bjuden på drink efter drink, dansat, hånglat med en okänd person och så har det gått hem endera till denne eller dig själv och resten kan ni nog räkna ut.

är inte det en sorts sexhandel, men fullt lagligt?

Du får drinkar av den andre (Han/hon KÖPER) och sedan har ni sex?

KÖPA + SEX = SEXHANDELKanske en person med dåligt självförtroende (som det ofta för en som begår våldtäckt) kan i framtiden öka på sitt självförtroende med en kvinna som inte är själsligt involverad i dennes liv.

I framtiden kan personen kanske gå ut i livet och ragga lagligt på krogen för att en kvinna som sålt sex (inte behövligt alla ggr) ömhet, kanske pratar en kväll osv...

Jag tror med detta att våldtäckter minskas, det är min tro och det står jag för...De som är nu vuxna och säljer sex är så pass gammal att de vet vad de gör och de är nog de som vet bäst om konsekvenserna i det de gör och jag är ingen mamma åt dom som kan stå och moralpredika till dom eftersom de är myndiga.

Men något som man skulle kanske lägga mer energi till är barnpornografi, har ni läst lagarna som gäller där?Sök gärna på nätet om just det ämnet, de har inget val, de är inte myndiga men det arbetas inte inom regeringen och staten lika mycket om det...

Ta ett ex, när man fyllt 28 år så är det preskiberat, enligt statistik så kommer inte mognaden för bearbetning förrän vid 40 års ålder...

Jaha, men om du anmler det så kan de inte göra nått för just dig som är drabbad...

Sjukt, sjukt och då handlar det inte bara om handel av barnporr utan övergrepp mot även Svenska barn, din granne, din väns barn, någon du inte känner...

Hur många törs att agera då?

Ännu en gång som jag inte kunde vara tyst så nu får ni cnack hur mycket ni vill om mig igen, men jag står återigen för vad jag säger...

Må det finnas någon skyddar alla de som är ellerdrabbadeKram Häxmamman

2009-01-28 @ 08:39:16
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Cecilia, kan du precisera medr vad du menar med att sex är inte rättighet?

Jag är väldigt nyfiken för jag har i nästan hela mitt liv tyckt att sex har varit bara för fortplantning som enligt Gud skapade oss...Jag är sexuellt utnytjad från det att jag var ca: 4år fram till att jag var 21 och det påverkade mig med att jag gifte mig med en man som misshandlade mig och jag anser våldtog mig när han ville ha ut sina lustar...När jag träffade min nuvarande så fick han arbeta med mig väldigt länge för att inse att sex är nått fint, men än idag kan jag efteråt känna fruktansvärd äckel just för de övergrepp jag upplevt som barn...Hade jag fortfarande levt i det förhållande jag levde i så hade jag nog i dagens läge kräkts bara av ordet sex.Hur det än är och vad du tycker så har tyvär alla levande varelser utom för Amöban som kan fortplanta sig själv, sex.Om du nu inte kan få det behov man har genom något annat än att köpa sex så tycker jag det inte är fel, felet är att det blir utnyttjat på fel sätt av hallickarna.Och jag klandrar inte dig för att du inte tycker att du är berättigad sex men alla är inte lika, vi andra anser oss berättigad till det och det är bra att det finns valmöjligheter för de som nu vill ha en partner och inte Fröken/Herr höger...Det finns faktiskt de som inte kan onanera heller, vi är så olika alla vi miljarder människor på jorden ska du veta, du använder handen, en del köper sig sex, en del raggar på krogen, en del skaffar partner, en del har inte ens sexuella behov...En fråga till, om man inte är berättigad sex, är man då berättigad njutning...Onani räknas också till det sexuellaSorry, så är det/ha det gott

2009-01-28 @ 08:49:40
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Catharina

Håller med Cecilia.

Att ha sex är INTE en rättighet.Har jag RÄTT att ha sex?Varför skulle det ses som en RÄTTIGHET.Verkar kunna finnas ett missförstånd av ordet bara, hoppas jag.Finns ju hur mycket som helst som går att räkna upp,

som vi alla människor inte kan göra.

Vi kan inte göra samma saker allihopa,

p.g.a. många olika faktorer.Finns det rättighet så finns det skyldighet.Då skulle vi helt plötsligt vara "SKYLDIG" att ha sex också.Är det vad som menas?Hm, nä inte i min värld

2009-01-28 @ 10:04:06

Postat av: Cecilia

Du dör inte utan sex. Du kan faktiskt leva ett fullgott liv utan sex. Att idka sex är inte rättighet.

Jag kan njuta på andra sätt än just sex. För mig är närvaron av mina barn njutning, ett gott glas rött njutning, det finns hundratal exempel på det.

Precis du som blivit sexuellt utnyttjad borde ju faktiskt hålla med mig om att ha sex inte är en rättighet, vilket dina förövare tycks ha trott.

2009-01-28 @ 11:07:45
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: sivan

Det är väl bra att lyfta ämnen som inte sett dagens ljus på ett tag. Sedan väcker ämnet heta känslor, så pass, att många kanske tycker att man ska sätta locket på direkt. Det jag blir rädd för är när människor tar så lätt på detta med prostitution.

Sex blir något som det inte är så noga med. Medan jag tror att det är väldigt noga, det här med sex. Man kan inte särskilja kropp och själ så, självklart påverkas själen om man ger sin kropp till många andra. Förlåt, menar: hyr ut den, eller lånar ut den. Tanken jag har är att sex ska vara just en gåva, nästan något heligt.

Men eftersom prostituton finns så bör debatten också få finnas.

2009-01-28 @ 11:34:06
URL: http://eirenes.blogg.se/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Cecilia!Jag vet att man inte dör utan sex, och jag vet att man kan njuta av andra saker.Mina förövare var inte berättigad att ge sig på mig däremot så är de sjuka, de behöver hjälp dom med precis som prostituerade behöver.Många behöver hjälp, klart har mina förövare förstört mitt sexliv men jag vill inte leva utan sex som är bra resten av mitt liv, jag är berättigad ett bra sexliv tillsammans med någon som kan ge mig ömhet, närhet och förståelse.Jag tänker inte låta hat ta över mitt liv så det förstör det fina som jag är berättigad, jag har aldrig hatat vet inte hur man hatar, så kanske det är därför jag kan förstå och att terapin är givande, för jag har inget hat.med åren som gått sedan jag förstått och vågat öppna mig så har jag insett att det är inte bara jag som är offer, även dom är det, dom har aldrig haft en kvinna för de är sådana som inte kan ragga på vanligt sätt...Kanske någon prostituerad kunde ha varit till hands för dom istället för jag.Äh, nu orkar jag inte skriva mer jag har og med tankar i huvudet ändå än att sitt och babbla om att inte man är berättigad sex.Är man egentligen i så fall berättigad någonting?Ha en trevlig dag

2009-01-28 @ 13:53:18
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Cecilia

Häxmamman - du säger att du inte vill leva ditt liv utan sex, (bra sex)det är din vilja, men inte din rättighet. Jag personligen vill inte heller leva utan sex.

Men ibland har man inget val.

Om en kvinna eller man i ett förhållande blir sjuk och inte längre kan idka sex, är det då ok för den andra parten att ha sex med andra, är det dennes rättighet?

Är man singel, är det då ok att köpa sex?

Så tycker inte jag, och det står jag för. Sex är ett privilegium, att vara frisk är det med. Ingen rättighet!!!Sivan: håller med dig till fullo! Det är svårt att skilja kropp från själen.

2009-01-28 @ 17:50:31
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Hej igen, först undrade jag om jag skulle lägga ner den debatten ta bort mina inlägg från bloggen men samtidigt så tycker jag vissa dagar att det är givande att diskutera...Nu tycker jag att du drog iväg med ämnet för det har inte varit på tal om det du skriver nu men jag kan gott svara på det du skriver...Jag håller fullt och fast med dig om att det är inte rätt att man söker sig till en prostituerad när man har ett förhållande, jag tycker väl att det är väl inte ens rätt att söka sig till en icke prostituerad?Vad är skillnaden på att vara otrogen med en prostituerad eller icke prostituerad?Orohet är det i vilket fall...Klart att jag skulle klara mig utan sex, det nämnde jag tidigare, låg på sjukhus själv i 5 månader med övervakare för att inte ta livet av mig och då blev det inte mycket närkontakt i vårt förhållande och jag var inte kapabel till att göra nått själv och klart att jag skulle bli urförbannad om min sambo gick till en annan kvinna, vare sig hon är prostituerad eller inte...Jag håller fast fortfarande att jag är berättigad bra sex, nu vet inte jag om ordet BERÄTTIGAD och RÄTTIGHETER har någon skillnad men vi började det här skrivandet med ordet BERÄTTIGAD och helt plötsligt så kommer ordet rättigheter fram och det ordet tror jag inte jag har använt...När kan man använda ordet berättigad då om jag inte kan använda det i att jag är berättigad till bra sex...Det är ingen definigering med att jag ska HA men jag är förtjänt (berättigad) av ett bra sex, förhållande, respekt, ömhet kärlek, men som någon nämnde i nått i en kommentar.Är man berättigad så har man även skyldigheter, det är klart att vi har det, det är väl så man ska leva.Du använder ordet privilegium till sex och tycker att ordet rättigheter är fel att använda...Läs här vad ditt ord är synonym till Synonymer för privilegium

förmån : rättighet, företräde, företrädesrätt, ensamrätt, monopol, prerogativ, särskild befrielse, tillstånd, licens, oktroj, prioritet, undantagsförmånEn synonym är ett ord eller ett uttryck som är nära besläktat med ett annat.Så jag tror vi får ge oss när det gäller det här med berättigad, rättigheter eller privilegium...Hur vi än vrider på orden nu så är det samma sak vi säger ändå men med olika synonymer...Ha en trevlig kväll/Häxmamman

2009-01-28 @ 18:38:18
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Hej igen, först undrade jag om jag skulle lägga ner den debatten ta bort mina inlägg från bloggen men samtidigt så tycker jag vissa dagar att det är givande att diskutera...Nu tycker jag att du drog iväg med ämnet för det har inte varit på tal om det du skriver nu men jag kan gott svara på det du skriver...Jag håller fullt och fast med dig om att det är inte rätt att man söker sig till en prostituerad när man har ett förhållande, jag tycker väl att det är väl inte ens rätt att söka sig till en icke prostituerad?Vad är skillnaden på att vara otrogen med en prostituerad eller icke prostituerad?Orohet är det i vilket fall...Klart att jag skulle klara mig utan sex, det nämnde jag tidigare, låg på sjukhus själv i 5 månader med övervakare för att inte ta livet av mig och då blev det inte mycket närkontakt i vårt förhållande och jag var inte kapabel till att göra nått själv och klart att jag skulle bli urförbannad om min sambo gick till en annan kvinna, vare sig hon är prostituerad eller inte...Jag håller fast fortfarande att jag är berättigad bra sex, nu vet inte jag om ordet BERÄTTIGAD och RÄTTIGHETER har någon skillnad men vi började det här skrivandet med ordet BERÄTTIGAD och helt plötsligt så kommer ordet rättigheter fram och det ordet tror jag inte jag har använt...När kan man använda ordet berättigad då om jag inte kan använda det i att jag är berättigad till bra sex...Det är ingen definigering med att jag ska HA men jag är förtjänt (berättigad) av ett bra sex, förhållande, respekt, ömhet kärlek, men som någon nämnde i nått i en kommentar.Är man berättigad så har man även skyldigheter, det är klart att vi har det, det är väl så man ska leva.Du använder ordet privilegium till sex och tycker att ordet rättigheter är fel att använda...Läs här vad ditt ord är synonym till Synonymer för privilegium

förmån : rättighet, företräde, företrädesrätt, ensamrätt, monopol, prerogativ, särskild befrielse, tillstånd, licens, oktroj, prioritet, undantagsförmånEn synonym är ett ord eller ett uttryck som är nära besläktat med ett annat.Så jag tror vi får ge oss när det gäller det här med berättigad, rättigheter eller privilegium...Hur vi än vrider på orden nu så är det samma sak vi säger ändå men med olika synonymer...Ha en trevlig kväll/Häxmamman

2009-01-28 @ 18:39:20
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Lena

Go kväll Herr Enbart,Du har verkligen lyckats med det du förutsatt dig. Startat en diskussion som troligtvis inte leder någonstans utan är en dead-end. Men det jag förvånas över hur man lyckats tappa bort en del av prostitutionen. Det är män som prostituerar sig. Har vi andra tankar om denna typ av prostitution eller inte. Det är kvällens fråga från mig. Nu diskuteras det ENBART kvinnor men männen då? Är den bättre än kvinnors?

Kram Lena

2009-01-28 @ 20:30:52
URL: http://aforia.blogspot.com

Postat av: Lena

Go kväll igen,Glömde bort att tacka för ditt svar på mitt tidigare inlägg.

Kram

Lena

2009-01-28 @ 20:46:35
URL: http://aforia.blogspot.com

Postat av: Cecilia

Häxmamman - Du motsäger dig själv. Menar du att dina förövare gav sig på dig istället för att gå till en prostituerad för att det är olagligt?? När dom gav sig på dig gjorde dom sig skyldiga till ett mycket grövre brott!!!

Jag tror du är påverkad av allt du har gått igenom, tror du verkligen att våldtäkter skulle minska om prostitution blev lagligt? Det är fan så mycket värre brott att våldta än att gå till en prostituerad. Hur kommer det sig att kvinnor inte våldtar, enbart män? Lagen är väl lika för bägge könen? Det finns mig veterligen färre manliga prostituerade för oss kvinnor att gå till än männens utbud.

Kanske ska vi legalisera försäljning av barnkroppar också? Det lär inte vara så svårt att hitta ett barn som också påstår att det är helt ok att idka sex, såsom många prostituerade kvinnor säger sig älska sitt jobb.

Att legalisera prostitutionen ger det stämpel att det är ok, och många anser att då försvinner "allt det där dåliga" runtomkring. Då borde samma sak gälla narkotikan också då? Legaliserar man handel med narkotika försvinner många brott relaterade till det också...

Jag säger bara...vart är världen på väg??

Vågar inte Paul eller andra sexköpare närma sig kvinnor på krogen eller via kontaktannonser kanske de skulle gå i terapi för att bearbeta sina problem, istället för att köpa sig lösningen på någon annans bekostnad!

2009-01-29 @ 08:32:14

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Kära Cecilia!

Jag förstår inte din första mening riktigt,jag skrev att kanske någon prostituerad kunde ha varit till hands för dom istället för jag.Då menar inte jag för att det är olaglit att gå dit eller att våldta mig, om du tänker efter så tror jag att du förstår vad jag menar.Om det funnits andra kvinnor till hands som var vuxen och kunde ha gett mina förövare vad de behövde så kanske de låtit bli mig.Nu är det inte så säkert att det blivit så de kanske gjort båda två men man kan aldrig låta bli att tänka OM...Hur menar du att jag är påverkad av det jag gått igenom, klart jag är, är inte du det?Jag har verkligen i mina kommentarer talat om att våldtäckter är värre än prostituation, har inte sagt något annat, det är väl därför jag propagerar för att det ska finnas porrtidningar, filmer, sexgrejer osv...Även laglig prostitution som lagligt kontrolleras för att det ska gå rätt till för det gör det inte idag.

och mitt syfte i det är inte för att egentligen protitution ska fortsätta men tyvärr så kommer vi aldrig att kunna stoppa det och då är det väl bättre att vi gör vad vi kan för dom så att de kan vara skyddad från brott som förekommer nog ofta av män och hallickar.Varför tar du upp om legalisering av sehandel av barn och droger, vissa saker sätter man lagligt och olagligt så bara för att man legaliserar en sak så behöver man inte göra det med andra saker, eller?Klart tycker jag med att det är bättre att de kunde gå terapi för att det ska bli ett stopp på köpare och säljare, men jag är realistisk på den biten att det kommer alltid att finnas och då som sagt var

varför inte göra det så bra då för de som inte går terapi eller vill inte ha annan hjälp från någon...

Ha en trevlig dag/Mvh Häxmamman

2009-01-29 @ 09:21:38
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Cecilia

Menar du att inte inte fanns prostituerade under den tiden du blev uttnyttjad? Jag trodde det var världens äldsta yrke...

2009-01-30 @ 18:24:39
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Cecilia!Först och främst, du svarade inte på mina frågor i mitt förra inläg där jag svarade på dina frågor, kan du ge mig ett svar på dom är du snäll...Jo då, visst fanns de, du är ironisk i din fråga och jag tror att hur jag vänder och vrider mina svar så kommer jag aldrig att kunna förmedla till dig vad jag vill få fram till dig.Men tack för den trevliga konversation so jag fick med dig.Jag går isär här med mina åsikter och stannar till, men kanske fler gånger vi möts, ska kika in på din blogg...Ha nu en trevlig lördag2009-01-31 @ 07:54:55
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Cecilia

Faktum kvarstår att du tror att tillgången av pornografi minskar våldtäkter.

Jag har alltid läst att våldtäkt inte handlar om något sexuellt utan enbart makt och då hjälper väl inte all pornografi i världen?

Dessutom tror jag att många olika former av pornografi på tex internet gör att människor som begår våldtäkter får "inspiration". Ett exempel är stureplansprofilerna som stoppade in både kreti och pleti i den stackars kvinnan. Även gruppvåldtäkten i Rissne som innebar att flickan fick hela sitt underliv förstört och troligen aldrig kan föda barn. Allt detta tror jag, och detta är min högst personliga åsikt, beror på all den porr som internet erbjuder.

Ledsen att jag inte svarat på alla dina frågor Häxmamman, antagligen förstod jag dem inte. Och att du jag tror nog att du har rätt i ditt uttalade om att du nog aldrig kommer att kunna förmedla det du vill till mig.

Jag är nog gammaldags och inskränkt i mitt tänkande...Kul att du tittade in på min blogg förresten och trevlig helg tebax!

2009-01-31 @ 17:42:50
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0