090610 Enbart Stolt

Enbart stolt, stolt som en tupp om morgonen, stolt som en nyförlöst mamma. Stolt så som en världsmästare, stolt som den förste att bestiga det omöjligaste av berg. Stolt som en pappa över sin son. Så stolt är jag. Stolt. Något annat ord finns inte att beskriva det jag känner, det jag är. Jag är stolt.


Jag ser på mina barn och jag ler. Jag ser på dem och jag känner hur hjärtat smälter. Ingenting kan vara större, ingenting kan vara viktigare och ingenting kan kännas bättre än just det här. Idag är Hampus dag, idag tog han på sig en välsydd kostym, handsydda skor, knöt en slips och sin bästa min. Idag satte han en mössa på sitt huvud, en mössa så vit, en mössa med skärm och inskriptionen Hampus forever.


I hällande regn under gråtunga moln sprang han ut. Han ropade och skrålade efter en hel dag av skålande. Glada och fyllda av vin kom de ut, glada och fyllda av glädje lät de regnet skölja ner medan de sprang, medan de ropade och sjöng. "Sjung om studentens ljuvliga dar..." och de sjöng, och de skrålade. De ljuvliga dagarna var förbi. Framför dem fans regn och blytunga moln. Men lyckan var, och skall så vara, total. De sjöng och kände stolthet över att kunna bocka av och lämna bakom sig.


Få har haft en sådan kamp med sin skola som just Hampus, få har fått kämpa så som han har gjort. Från första klass till sista. Men han har kämpat han har jobbat och jag känner mig så stolt. Så innerligt stolt. Han har övervunnit skolans restriktioner, skolans stelbenthet och sin egen skoltrötthet. Inte tack vare, utan trotts skolans insatser.


Hampus slutade, byte linje, hoppade av och började om. Han jobbade och kämpade och fick hoppa över en klass. Min stolthet vet inga gränser när jag ser honom stråla likt en glödande sol i regnet som sköljer över våra paraply.


Så älskade son, jag lyfter min hatt, jag lyfter vart glas i vårt vitrin och jag skålar och vrålar av glädje för dig. Du anar ej, kan ej ana hur stolt jag känner mig, hur glad du gör mig. Först när du blir far, när du blir pappa kan du veta innebörden av vad stolthet innebär. Älskade Hampus, jag är stolt, så enkelt är det, Stolt, stolt och åter stolt.


Tack älskade Hampus för att du finns, för att du gör mig stolt. Måtte livet göra dig rättvisa och ge dig all den lycka som finns att ge.


Jag älskar dig min son, älskar dig!


/Pappa

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

Tidigare inlägg idag, Passa på!
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant

Kommentarer till Enbart

Postat av: ulle

Vad fint du skriver! Förstår verkligen din stolthet. KOmmer ihåg när min son stod där för ett par år sen, lycklig som bara den. Nästa gång kanske det blir dotterns tur. Hon har ju gått om ett år pga sin anorexi men valde nu att hoppa av den linje hon gick. Ska försöka läsa gymnasiet på distans till hösten istället.

2009-06-10 @ 22:22:39
URL: http://makrames.blogg.se/

Postat av: Anders

Så vackert skrivet!

berörande helt enkelt

2009-06-10 @ 23:16:08
URL: http://www.anderslandscape.blogspot.com

Postat av: Siw

Härligt! Det kommer en glädje tår.

2009-06-11 @ 09:22:51
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: Marie

Bravo. Jättefint skrivet. Och du jag tror att grabben är ganska stolt över sin pappa med. Jag kommer i håg hur det var när min äldsta gick ut skolan för ett par år sen efter massor av kämpande. ( Han har ett språkligt handikapp som bla visar sig i inlärningsproblem). När jag läser det du skriver så kommer alla de känslorna tillbaka hur man stod där och höll på att spricka av stolthet att man inte kunde prata för man var rädd att tårarna bara skulle spruta. T.o.m nu när jag skriver detta kommer de känlorna tillbaka och tårarna bränner bakom ögonlocken. Än en gång tack

2009-06-11 @ 09:35:20
URL: http://mariesplats.blogg.se/

Postat av: sivan

Vilket fint inlägg. Jag blir rörd. Jag kikade in bara för att önska dig en fin sommar!

2009-06-11 @ 11:19:08
URL: http://jagsiv.bloggagratis.se/

Postat av: eva

Åh vad vackert och man känner igen känslan när man spricker av stolthet när barnen klarat av sina mål och glädjetårarna tränger på innanför ögonlocken:)

2009-06-11 @ 11:19:14
URL: http://keltisk.blogg.se/

Postat av: Lena

Halloj vännen,

Visst är man stolt över sina barn som gått från telingar till vuxna. Som har slitit i sitt anletes svett och tagit sig igenom skolans snårskog.

Nu kan man bara önska dem lycka till i vuxenvärldens snårskog.

Kramis

2009-06-11 @ 12:59:47
URL: http://aforia.blogspot.com

Postat av: madeleine

Hoppas du berättat för din son hur mycket han betyder o hur gränslöst stolt du är. Varje steg i barnens liv är oxå ett steg i förälderns, både på gott o ont, för vart tog den lilla skrutten vägen? Den lilla som låg på din bröstkorg o andades i samma rytm, som blirade sömndrucket upp mot ditt ansikte? Ack ja.....

2009-06-11 @ 21:05:51
URL: http://baravaramadlar.blogspot.com

Postat av: Vida

Vad härligt skrivet, man blir glad hela vägen in i hjärtat./Liv

2009-06-11 @ 21:32:01
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Cecilia

Här är också en stolt förälder!

2009-06-11 @ 21:33:51
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Malin

Förstår precis vad du menar i detta vackra och kärleksfulla inlägg, och faktum är, att han läser detta, kommer även Hampus att känna sig stolt, stolt över att ha dig som pappa.... Grattis till er båda, som har varandra! Kramiz M

2009-06-12 @ 18:13:20
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: fia

härligt med sån glädje och stolthet . Att va stolt över sina barn är en glädje som är obeskrivbar.

2009-06-13 @ 15:20:40
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Gisan

Jag ryser och ögonen tåras när jag läser din kärleksförklaring till din son. Kramar...

2009-06-13 @ 15:35:25
URL: http://gisans.blogspot.com

Postat av: Annika

Tårarna rann ned för mina kinder när jag låste ditt inlägg om eran sons student. Sådan kärlek från en far, sådan styrka att via ord sprida den känslan.. oj så mäkta vördnad jag känner!!!! Den sida du i din blogg visar upp är inte den sidan jag fått se på jobbet men det är nog orsak vi sitter på olika kontor. Men som sagt, instämmer med tidigiare, sonen är nog otroligt stolt över sin far också och vårda erna kärlek till varandra och ha roligt i livet! KRAM AW

2009-06-13 @ 16:15:36

Postat av: Anonym

Vackert och pricksäkert som alltid!

2009-06-15 @ 12:44:10
URL: http://www.forfattarn.blogspot.com

Postat av: Mette

Du har all rätt i världen att vara stolt som en tupp.Mkt vackert skrivit.

Kram Mette

2009-06-21 @ 21:01:39
URL: http://finnotto.blogg.se/

Postat av: Milla

Åh, vad vackert! :)

2009-06-21 @ 22:28:26
URL: http://millablom.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0