090311 Enbart Mänskligt

Enbart mänskligt eller Enbart omänskligt. Sänd ett mail till den Katolska kyrkan i Sverige för att få dem att stödja den våldtagna nioåriga flickans rätt att leva. Se föregående inlägg! Maria Hasselgren som är pressansvarig för Katolska kyrkan i Sverige har på deras hemsida lagt ut en förklaring. En förklaring som både är klargörande och beklaglig.


Hennes text är klargörande för den visar var den Katolska kyrkan i Sverige står. Den är beklaglig eftersom man varken försvarar flickans rätt att få leva och än mindre ger en våldtagen nioårig flicka rätt att göra abort. Det är också beklagligt att hon avslutar sin text med att skuldbelägga media för att lyfta fram och skriva om den nioåriga flickan. Med andra ord förvärar jag själv just nu flickans lidande. Själv har jag svårt att se hur flickans lidande minskades genom Katolska kyrkans agerande och "exkommunicerande" av flickans mamma?


Min förväntan är fortfarande att den Katolska kyrkans biskop Anders Arborelius uttrycker stöd för den våldtagna flickans rätt att göra abort för att överleva.


Jag kan samtidigt bara tacka gud för att den katolska kyrkan har så stort inflytande i Sverige. Då skulle det se annorlunda ut för stora delar av den svenska kvinnliga befolkningen och de läkare som utför abort. Antagligen också för de barnmorskor och sköterskor som sätter in preventivmedel så som spiral i flickor och kvinnor som inte vill bli gravida. Apotekare kanske hade riskerat kyrkans vrede för försäljning av dagen efter piller. Både dessa piller och preventivmedlet spiral stöter nämligen ut befruktade ägg ur livmodern. För den katolska kyrkan är detta lika illa som att abortera ett foster sent i graviditeten.


Så tack och lov att denna syn inte har stöd och fäste i Sverige, men jag förväntar mig fortfarande biskop Anders Arborelius stödjande kommentar till den våldtagna flickans rätt att göra abort för att leva.


Skriv till [email protected]


Peter PC Carlsson

Nominera gärna en eftertänksam blogg till Enbart Månadens för Mars. Nominering sker till 15 mars. Därefter kan man dagligen rösta på sin favorit, månaden ut.

Intressant?  För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas

Kommentarer till Enbart

Postat av: Häxstickade mamman i Jämtland

God morgon bloggvän!



Jag har nu kopierat ditt inlägg och uppmanat mina vänner och familj att skicka ett mail till katolska biskopen i Sverige...



Vad bra du skriver, jag beundrar dina inlägg/Ha det gott

2009-03-12 @ 08:11:03
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Skogshuldran Titti

Tänk, att när jag läser ditt inlägg, så minns jag PRECIS varför jag inte vill var medlem i någon religionsförsamling alls...

2009-03-12 @ 17:51:59
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0