090526 Feministiskt Initiativ

Enbart FI, Feministiskt Initiativ har en kandidat i Europaparlamentet som knappt gjort något där de senaste åren. Inte nog med det, jag röstade på henne dessutom. Maria Carlshamre (numera ROBSAHM) fick mitt kryss för att hon var en liberal (Fp) ivrig person som lyfte fram jämställdhets- och rättvisefrågor. Väl invald hoppade hon av Fp och gick med i FI istället. Inget konstigt så långt.


Tyvärr tycks hennes feministiska initiativ tagit sig uttryck i att stanna hemma i Sverige för att ta hand om sin son. Min röst förblev bortkastad och hon har inte nyttjat den till det mandat jag givit henne. Visst kan det hända att man får personliga problem som gör att det man tänkt sig blir omöjligt. Då lämnar man sin plats och någon annan går in och gör jobbet istället. Min inte Maria inte, nejdå! Hur mycket hon än behöver vårda sin son så är det inte det mandat jag har givit henne, knappast andra väljare heller.


Själv skriver hon på sin hemsida om vad hon har gjort..... (inte är det då mycket inte).  T ex har hon inte ens uppdaterat årets möten i Bryssel, men det är klart eftersom hon ändå inte är där spelar det ju ingen roll för henne. Men för mig som väljare spelar det roll. Det finns en förträfflig sida där alla svenska Europaparlamentariker redovisas och vad de har gjort. På Marias sida är det glest med insatser.


Allt detta är illa nog men det som gör mig förbannad det är när hon undflyr sitt ansvar och skyller på strukturerna och männen i parlamentet och indirekt på alla män. Även mig med andra ord som förväntat mig att hon skulle jobba för jämställdhet. "Som strukturen ser ut nu är det betydligt enklare för män än kvinnor att sitta i parlamentet. Allra enklast är det för män utan familjeansvar."


Alla är vi en del av den rådande struktur som finns i samhället, alla, såväl kvinnor som män. Det är bara genom att inse det och vara en del av förändringen som vi kan förändra. Att lösa sina uppgifter i parlamentet via mail, som Maria anser går bra, är naturligtvis inget som leder till förändring. Lika besviken som Maria verkar vara på att hon inte lyckats exportera den svenska sexköpslagen till EU (se artikel hon skrev i Expressen) lika besviken är jag på att hon inte nyttjat mitt mandat till det hon sagt att hon skulle göra i sitt väljarkontrakt.

Denna gång blir det Marit Paulsen som får mitt kryss, hon vet jag var aktiv förra gången. Maria får fortsätta att stanna hemma vilket hon uppenbart redan vant sig vid.

Tidigare inlägg idag: Enbart Feministiskt Initiativ, Enbart Flanör, Enbart EU.

Rösta på Månadens blogg i rutan till vänster på första sidan.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: tess

^Tack för dina kloka ord... du e grymt klok de tycker jag. Det är inte alltid lätt att tänka på de lilla å se de lilla som något som duger. Men jag jobbar ju på det. Men vissa dagar är det tyngre tyvärr men alla dessa underbara kommentarer hjälper ju....



Tess

2009-05-26 @ 17:06:15
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: malin

Tack, visst hade vi det! :) Det gäller ju att passa på.



Ma

2009-05-26 @ 19:43:45
URL: http://wahlshalsobar.blogg.se/

Postat av: Gagnskullu

Förstår att du är riktigt besviken på henne!!



Imponeras av att du har följt upp din kandidat. Det borde ligga i allas vårt intresse.

2009-05-27 @ 10:30:28

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0