080929 Enbart Barncancerfonden

Enbart Barncancerfonden har fått ett extra fart på sin nya funktion på webben. Jag fick ett litet tag efter insamlingen startat ett mail från barncancerfonden. De vill gärna skriva något i sin tidning "Barn & Cancer" som kommer ut den 28/11. Det som de finner intressant är engagemanget, det är inte att det startats en insamling för det finns det många. Men vi har en insamling som 1.000 personer bidragit till på två veckor. Jag skriver vi, för detta är något vi gör tillsammans, vi bloggare.

Ni som skänker 1.000 kr eller mer blir särskilt utmärkta genom att synas i länklistan till vänster.

För några dagar sedan blev jag kontaktad av lokaltidningen i Trollhättan där Madeleine bodde. De ville skriva om insamlingen. Först tyckte jag att det kändes jobbigt, men efter att försäkrat mig om att artikeln handlade om Madde och vad hon bidragit med så ansåg jag att det var ett bra sätt att få in än mer pengar till Maddes och alla andra cancersjukas fond  "Den jävla idioten".

Som ni vet har jag som mål att samla in 100.000 kr till Lucia. Det var utmaningen jag gav mig själv. När jag startade den var den högste privata insamlingen på strax över 3.000 kr. Jag satte målet att 1.000 personer på tre månader skulle skänka 100 kr var. Det går med bloggvärldens hjälp. Jag tror på människans godhet om hon får chansen att göra gott.

Följande citat av mig är från TTELA med rubriken Bloggare startar inslamling på Internet.

- Trots att jag visste att hon hade cancer och kunde dö var det alltid med glädje jag gick in på hennes blogg. Hon hade en så glad ton och höll humöret uppe. Hon gjorde mig glad helt enkelt, säger han och fortsätter:
- Även om jag aldrig har träffat Madeleine så berörde hon och när jag hörde att hon hade gått bort kände jag att jag ville göra något. Så fort jag öppnade insamlingen fullkomligt strömmade pengarna in och då ska man tänka på att de flesta kanske skänker 20 kronor eller en hundralapp.
- Det finns så mycket ytlighet i bloggvärlden, men många berördes av Madeleine och vill ge något tillbaka
.


Den senaste tiden har dessutom två personer som själva är drabbade gästbloggat. Har ni inte läst vad Lena och Sabina har skrivit kan ni passa på att gör adet nu.

Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant.

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Vida

Detta trodde jag verkligen inte om bloggvärlden då jag började blogga för 5 månader sen och det gör mig glad och ödmjuk. Men det är Maddes värme och optimism som gör att människor skänker till stor del tror jag.. om hon visste vad hennes klokskap spridit sig.



/Vida

2008-09-29 @ 20:35:11
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Lena A

Hej Peter,

Nu har Pernilla Wahlgren lovat mig att göra "reklam" för insamlingen för Madde på sin blogg oxå! Den goda "maddeandan" fortsätter =)

2008-09-29 @ 20:48:12

Postat av: vindensmelodi

UNDERBART!!!! Ja,,bloggvärlden kan var djup, god och sinnlig :-)

2008-09-29 @ 21:22:22
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Postat av: Emma

Får man säga att man blir lycklig av att se folk engagera sig så mycket?



Jag är mer engagerad i "Bröstcancer-bekämpningen"

2008-09-29 @ 21:54:58
URL: http://harnqvist.blogg.se/

Postat av: Emma

Svar: Desperate och Greys är i princip det enda jag bryr mig om att spendera tid på. Är egentligen ingen Tv-tittare..



Säsong € av Desperate finns snart för försäljning, de du!

2008-09-29 @ 22:00:39
URL: http://harnqvist.blogg.se/

Postat av: Åberg

Sv: Jaha, haha, trodde det var olagligt att ladda ner också. Men dåså =) Då kanske man ska lära sig då :P



På tal om fina ord så kom bara den tanken helt spontant att du var så godhjärtad. Kände du Madde personligen?

2008-09-29 @ 23:26:09
URL: http://lutzia.blogg.se/

Postat av: Åberg

Och förresten, jag har lovat mig själv att innan Lucia ska jag skänka så mycket jag bara kan, ska lägga undan pengar i oktober och november. Vill ge allt på en gång.

2008-09-29 @ 23:28:59
URL: http://lutzia.blogg.se/

Postat av: tess

Helt underbart att insamlingen går så braå de finns ännu tid att nå målet och kanske hinner de komma in än mer pengar. Ja har inte länkat nu på några dagar men ska väl försöka ta upp det igen så vi kan fortsätta få in pengarna som fattas...



Hoppas du mår gott Peter... känner mig inte på topp själv just nu men jobbar idag... men ja jobbar på de med men av den anledningen har ja fått lägga min energi på mig å barnen å maken...



Ha en bra tisdag... //Tess

2008-09-30 @ 09:01:50
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: Sofi H

Det är uppenbarligen så ja :-)

2008-09-30 @ 09:48:22
URL: http://sofih.blogg.se/

Postat av: sabina

Kolla Pernillas blogg idag, handlar om madde...vad roligt att även kändisar bryr sig! Hoppas dagen blir bra, sköt om dig!

2008-09-30 @ 09:54:39
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com

Postat av: Linda

Det förstår jag :) Den är väldigt vacker hittills.

2008-09-30 @ 11:28:33
URL: http://lillefots.blogg.se/

Postat av: Magnus

Jag vill inte verka cynisk eller bitter, men jag vet inte om jag tycker att det är rätt att speciellt uppmärksamma de individer som själva skänker 1000 kronor eller mer. Det känns bara... fel. Folk skänker efter bästa förmåga (vill jag åtminstone tro, jag gör åtminstone det), alla har inte råd att skänka så mycket pengar. Känns mest som ett tillfälle att själv profitera på sin generositet, eller hur jag nu ska beskriva det.



Nu tror jag inte att det är tanken med det hela, men det handlar i första hand om välgörenhet. Jag vet inte hur det är med andra, men jag brukar försöka vara så anonym som möjligt kring det där med egna, och andras, gåvor till välgörande ändamål. Ibland kan det hända att jag nämner det, men då bara för att eventuellt få folk att göra samma sak. Summor nämner jag aldrig. Bara folk bidrar, det är det viktiga. Man blir inte en bättre medmänniska för att man ekonomiskt bidrar mer än någon annan. Som du skrev tidigare, det är de små gåvorna som betyder mest. Egentligen.



Enbart tanke. :)

2008-09-30 @ 13:38:26
URL: http://therhythmthief.wordpress.com

Postat av: Peter PC Carlsson

Magnus du har både rätt och fel tycker jag. Varje bidrag är värdefullt och ju mindre möjlighet man har att bidra ekonomiskt ju större blir själva gåvan. Men givetvis är värdet mer på en tusenlapp än på en tia. Dvs det blir mer forskning, mer hjälp till barncancerfonden.



Jag väljer att lyfta detta för att det skall finnas fler som vill ge en större summa. Men det är allas bidrag som givit den summa vi kommit upp till, mängden av allas genorositet.



Det är alltså inte en fråga om att jämföra sig med den ena eller den andra, vars och ens bidrag är ett viktigt bidrag till barncancerfonden.



Jag vill samtidigt passa på att tacka alla som givit oavsett vilken summa, tack alla som länkat och jobbat med att sprida insamlingen. Tack



2008-09-30 @ 15:04:54
URL: http://enbart.blogg.se/

Postat av: helen

Jag har också tänkt att skänka ett bidrag (när FK får tummen ur :-(...dom är inte snabba)

Mitt bidrag blir dock av det blygsamma formatet men jag gör det jag kan.....och det tycker jag känns bra.

Jag tycker det är ett underbart initiativ och det är helt okej att ha en lista på dom som bidrar med mer.

Huvudsaken är ju att det kommer in pengar så att "Den jävla idioten" kan utrotas för alltid.

Har själv cancer i släkten och det känns som det blir vanligare och vanligare.....eller är det bara så att dom vet mycket mera om det nu?



Alla bäckar små.........

2008-09-30 @ 15:29:10
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Di

MM..det är härligt att se att det växer och hoppas du mår bra med! Varm kram för din omtanke om andra!

2008-09-30 @ 19:19:33
URL: http://diqueen.blogg.se/

Postat av: Gisan

...å så finns det de som tycker att bloggar bara är trams. Vi bloggare kan åstadkomma så mycket gott. Tack för att du startade insamlingen! Kramar...

2008-10-02 @ 08:21:57
URL: http://gisans.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0