080619 Enbart Reflektion

Enbart reflektion där vi ges tid att tänka och fundera över hur det egentligen är. Allt för sällan reflekterar vi över våra liv, våra ståndpunkter och åsikter. Tex vad tycker vi om FRA-lagen.


Var gång jag sätter mig ner och ger mig själv tid att reflektera så kommer jag till nya insikter. Det är lätt att leva livet slentrianmässigt, att låta rutiner och strukturer ta hand om och ruta in våra liv.


Framför allt när det är hektiskt, när jag inte hinner, så är behovet av reflektion som störst. Där är just då, just när vi inte ger oss tiden, som vi behöver den. Men den tid vi behöver är inte för att jäkta vidare än mer, det är för att fundera över hur våra liv ser ut, hur vi lever dem och om vi vill fortsätta exakt så som vi gör?


När jag hamnar i en kö, i en affär eller i en bilkö så har jag ett val. Ett val att irritera mig och ständigt byta kö för att snabbare komma fram, eller också ta detta tillfälle som ett välkommet avbrott. Ett avbrott vi uppenbart i stunden inte kan göra något åt. Vi kan om vi vill nyttja köerna till att reflektera, till att fundera och bara acceptera att vi inget kan göra i stunden.


Det är lätt att bli stressad i en mängd situationer som vi inte kan påverka. Men om vi i köerna istället använder tiden till att koppla av, att reflektera så är tiden inte förspilld. Den är vunnen! Tid vi plötsligt får. Inte mer tid, men väl ett tillfälle då vi kan välja att vara irriterade eller att nyttja den till reflektion.


När nu en näst intill enig riksdag har bestämt sig för att utöka kontrollen (FRA-lagen) så finns det anledning att fundera. Det är bara ett parti som är emot själva principen av övervakning, nämligen miljöpartiet. S och V rösta denna gång nej, men mer för att opponera mot Alliansen. Det var S som initierade lagen, med stöd av V. De enda som konsekvent var emot är Miljöpartiet.


Är de då de enda liberalerna?

Att S och V står för övervakning är inte förvånande då de värnar kollektivet före individen. Men hur kan ett liberalt parti som Folkpartiet och ett parti som Centern, som allt mer profilerat sig som liberaler, rösta igenom denna integritetskränkande lag?


Det finns nu anledning för mig att åter reflektera över min politiska ståndpunkt. Vilket parti passar mig om jag är socialliberal? Visst jag kan och har nästan alltid taktikröstat, men var finns det parti jag kan dela värderingar med?


Hur kan man kalla sig för ett liberalt parti när man "piskar" igenom en lag som man antog igår? Jag har svårt att se det. Det krävs reflektion från min sida, eftertanke, fundering och kanske också omvärdering.


Att konservativa partier som Kd och M röstar på en medborgarkontroll förvånar mig inte. Individen är inte så viktig i konservatismen, bara när det gäller att utkräva ansvar och att klara sig själv. Men för en liberal så är individen grunden i ett samhälle. Dess frihet är central. Men nu har småföretagare Maud och "The fax-finger" (internt skämt) Jan Björklund missat en central del. Individen!


Att enskilda individer hojtar och gör sig till som Fredrik Federley är inte mycket att säga något om. Allvarligare är att de liberala företrädarna tar en väg bort från liberalismen. Det är Jan och Maud som skall pekas ut, det är de som är företrädare för de främsta liberalerna.


Just nu reflekterar jag, det hoppas jag att Jan och Maud också gör. Hur kunde det bli så här? Hur fick vi denna position. Jag drar mig till minnes en anteckning på ett block i riksdagen från en känd finansminister för Socialdemokraterna. ".... är ett jävla skit. Men nu har vi baxat dem ända hit...!"


Jag hoppas verkligen att Jan och Maud sätter sig och reflekterar hur de hamnat i denna sörja. Kanske är det dags för en ny Allians. En allians med Mp. Fast det är klart, Mp kanske inte vill ha med icke liberaler i sin allians?


Peter PC Carlsson

(läs intressant.se, Projos blogg)

Kommentarer till Enbart

Postat av: Bo Högrelius

Ni lurar inte hela Svenska folket!



Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.

FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?

Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?



Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?



Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!



Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.

Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?

Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!







Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.

Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.

Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!

Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?

SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.

Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!



Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!



I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!



2008-06-20 @ 03:39:11
URL: http://hogrelius.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0