140630 Enbart regn

Enbart regn finns det här hos mig, enbart regn väter den mark jag går på och enbart regn döljer kindernas tårar. Regn är en del av den svenska sommaren, enbart en stor del av sommaren, för stor. Enbart regn kan driva oss ut ur landet och till något annat än det strilande vatten som ständigt väter våra liv.

Det är ingen slump att vi svenskar ständigt söker oss till värme, ingen slump att våra kvällstidningar var och varannan dag skriver om det väder som omger oss. Vi längtar och vi törstar, vi trånar efter värme och sol. Ett land som lever i mörker söker ljus, ett land som bäddas in i moln söker en glipa i täcket där vi kan få luft.

Enbart regn väter våra kroppar, enbart regn dränker och förmörkar våra sinnen. Så som vi har längtat, så som vi har väntat efter en liten tid i värme, en liten tid utan jacka utan strumpor och skor. De mörka moln som drar in över vårt land är så mycket mer än avsaknad av sol. Visst vet vi att bakom molnen finns det, längtan, värmen och ljuset.

De senaste åren har allt mer mörka moln dragit in och parkerat över vår nation. Mörkret tycks kommit för att stanna. Fler och fler tycks de vara som tappat historiens koppling och säger sig stödja det mörka täcke som nu läger sig över mitt land. Ett täcke som vill hindra och stoppa det som både är en mänsklig grund och nyckeln för att vi som nation skall kunna växa.

Även om man helt bortser från mänskliga och humanitära aspekter så är det märkligt att man bortser från den tillgång som en invandring innebär för ett litet land som Sverige. Det dessa invandrarmotståndare konsekvent gör är att låtsas som om det finns ett fast antal jobb att fördela och tar vi in fler personer blir det färre jobb till oss som redan bor här. Men det är inte sant. Det finns inte ett bestämt antal jobb att fördela. Jobb utvecklas och skapas av oss som lever här. Det är våra idéer och förmåga att finna nya lösningar som ger nya jobb, det är vår gemensamma konsumtion som ger jobb.

Arbetsmarknaden är under en ständig förändring, vi har gått från att vara en nation som nästan bara byggde på jordbruk, till att bli en ekonomi som växte med industrialiseringen. Idag är vi snarast en tjänsteekonomi och jordbruket bidrar bara med några procent medan industrin fortfarande står för en betydande del av landets ekonomi. Men den är minskande och ersätts allt mer av tjänster. Poängen är att vårt samhälle och arbetsmarknaden ständigt förändras. Tillskott av nya invandrade personer är inte ett problem utan är i själva verket en fördel för vår nation.

Kortsiktigt kan personer som kommer hit vara en kostnad, men sammantaget och framförallt på sikt är det en ekonomisk tillgång. De som med olika öppna eller dolda, halvrasistiska, motiv skyller arbetslöshet på invandrare är farliga för vårt lands möjligheter till utveckling. De riskerar våra möjligheter att få ett samhälle som kan växa och frodas.

Enbart regn och mörker är att vänta för vårt land om vi drar täcket över våra huvuden. Vi behöver invandrare till vårt land i minst samma utsträckning som de behöver ett land att få bo och leva i som kan ge trygghet för dem själva och deras barn. För mig är det samhälle jag vill leva i just ett öppet omhändertagande och varmt samhälle. Det är det samhälle jag vill vara med och bygga, inte ett som stänger ute, tystar ner, förföljer och fördömer.

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
 

140627 Enbart Möte

Enbart ett möte i natten kan vara ljuvt och ge den känsla av liv om tidigare gåts förlorad. I nattens ljus av mörka skuggor kan vi mötas och finna en lite strimma av liv utanför det som blivit vår vardag. I nattens skuggor kan vi släppa fram en del av det som finns inom oss och vara oss själva, kan vi bli en del av det som vi har förmåga att bli.

Enbart ett möte i natten kan fylla oss med liv och spänning som vi annars inte kan möta. Kanske kan vi möta någon som inte vet vad den vill men däremot att den vill. Vi möter en människa som söker värme och gemenskap, en människa som söker en famn att hålla om. Enbart i natten kan vi mötas och finna tröst i varandras kroppars värme. Inte som djur lustfyllda av en sexuell längtan utan som två varelser som törstar efter närhet, som söker värme och trygghet i en längtan efter att bli något mer än de vi är.

Enbart ett möte i natten kan ge oss den värme vi inte visste att vi sökte, enbart ett möte i natten kan ge oss tröst efter den längtan vi inte visste att vi kände. Men i den famn vi mött, i den famn som vi möter och omfamnar kan vi känna en trygghet och släcka en del av den törst som sliter våra strupar och plågar våra kroppar.

Vi lever tillsammans med andra men allt för sällan tillåter vi oss att komma nära, att bli en del av något mer än en betraktare av den tid vi lever i. För dem som tillåter att det sker finns alltid en famn att möta, alltid en stund av glädje att få, en tid av lust till livet och en gnutta av hopp för framtidens längtan till det som komma skall. I livets små stunder kan vi leva, kan vi söka och finna mer av det som göms under snö och som aldrig kommer fram i tö. Det är i våra huvud som hindren finns, det är i lusten och längtan som vi kan känna hur våra liv skulle kunna vara.

Enbart ett möte i natten kan ibland göra oss fria, kan släppa fram den kraft som vi knappt vågar tro att vi har. Men i natten kan vi mötas, kan vi kyssas, kan vi leka att vi är något annat, något mer än dem vi är. Jag är den jag är och det är bara en del av vad jag kan bli. Enbart i nattens mörker kan jag växa och bli till den du vill att jag skall vara. Så kom fram ur skuggornas mörker, kom fram och ger mig din hand! Kom och ge mig din värmande kropp, kom och ge mig kraften att bli så mycket mer än den jag är! Kom och ge mig kraften att bli det du så gärna vill ha!

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
 

140625 Enbart en vän

Enbart en vän finns där när du behöver det, bart en vän är där även när du inte frågar efter hjälp. En vän är den som står vid din sida både när du frågar och när du inte ens orkar fråga. En vän ser dig för den du är och älskar dig för att du är just den du är.

 

Enbart en vän säger dig det smärtsamma sanningen och är samtidigt den axel du kan luta dig emot når det gör ont. Livet gör ont och en vän finns alltid där vid din sida för att ge dig det stöd och den kritik som du behöver.

 

Jag vill så gärna vara din vän, liksom jag vill att du är min. Jag vill känna din trygghet, jag vill ge dig min. Jag vill vara den du väcker mitt i natten när livet står på ända. Jag vill vara den du pratar med när din tomhet ekar och fyller dig med smärta. Jag vill vara den du plågar med upprepade fraser om hur du kämpar med ditt liv. Jag vill vara den du söker när ljuset har släkts, jag vill vara den du griper efter för att finna en gnutta av hopp.

 

Jag kräver inget av dig, inget annat än allt det du har att ge, av allt det du tänker och känner. Jag kräver inget annat av dig än att få vara en viktig del av ditt liv.

 

Enbart en vän kan finnas där när mörkret faller. Enbart en vän kan sluta dig i sin famn, en vän som vill hålla dig hårt när det blåser, en vän som ovillkorligt ger dig sin kärlek och sin förmåga.

 

Jag vill vara den du ringer, den du ber om hjälp, den du söker när krisen slår till. Jag vill vara din vän som jag vet jag kan vända mig till för att jag vet att du är den vän jag kan lita på, den vän jag kan bli älskad av. Jag vill vara där för dig så som jag vill att du är där för mig.

 

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


140623 Enbart Andra

Enbart andra.
 
Det fins en tid, då du, då jag kunde mötas där vi är, för de vi är. Det finns en tid när vi kan le och skratta åt dem vi blivit, åt de vi är. Det finns en tid, då vi kan le, då vi kan säga att vi var en del av det som var. En tid som varit, som för många ännu är. För det finns en tid, en dag, då vi alla kan stiga fram, kan ta av vår mask och säga att jag är en av er. Du är samma om jag, du är en del av mig och jag är en del av dig.

Men min tid är nu, din är nu och tiden är inte mogen för att låta vingarna släppas fria, för att låta dem vara en del av det vi inte är. Vi är här, vi är en del av allt som finns. Vi är en del av er, en del av det vi alla vill vara. Vi är här och det är för oss som ni alla kämpar.

Det är vi som är rättvisans vingar, som är rättens grund. Det är vi som leder, som lever, de dagar ingen finns till hands. Det är för dagar som dessa vi gräver, för dagar som dessa vi finns.
Vi ärmånga som lever, många som söker, många som leker för att finna vår väg. Vi som fortfarande tror på ett liv utanför skuggan, som tror på ett liv i solens sken. Vi tror på förmågan att ställa sig upp, att resa sig från den vrå vi lever i. Vi tro på möjligheterna att leva våra liv, att leva ut det som kunde bli det bästa av oss. Som kunde bli den dröm vi alla vill vara.
 
Vad mer kan jag drömma om än just det!!! Vad mer kan jag drömma om än just det??? Finns det någon högre mening, någon högre religion än möjligheten att bli det bästa av den du är???
 
Vi är alla skapelsen av vår historias förväntande reaktioner. Men jag är den jag är, du är den du är och det är bara vi, bara jag, bara du som kan avgöra vad vi vill. Bara var och en av oss som kan säga hur vi vill leva våra liv. Det finns lockelser, det finns hinder, det finns allt som är en del av vår historia som sätter gränser och stakar ut vår framtida väg.
 
Men det är till slut alltid Du, alltid Jag som säger vad vi anser Okey, som vi anser är vår väg.
Jag lever nu, det gör även du! Så det är du och jag som bestämmer hur det skall bli, du och jag som avgör hur världen skall vara. Det är bara du, bara jag. Inga andra, bara du och jag.
 
Så hur vill du att världen skall vara? Vill du som jag, vill du det jag vill, vill du låta alla leva, alla som lever få blomstra, låta dem blomstra, låta dem le. Vill du det? Vill du låta synder begrava, ondska förlåtas, plikter förglömas, tankar om plikter förblekas? Vill du låta glädjen få en liten plats, en liten blomma blomstra, ett gräs få gro, en tanke blomma?
 
Vi gror, vi grönskar och växer. Ni kan slå ner oss, bekämpa oss och trampa ner våra liv men vi finns. Vi finns och vi växer och gror. Mitt liv är en del av ditt, ditt liv är en del av mitt och vi flätas samman oavsett vad vi vill, oavsett hur vi vill. Du är en del, jag är en del av det som är det nya som är det enda land vi lever i.
 
Så oavsett vad du vill, oavsett vem du är. Kom, kom och lev med mig i det land jag kallar mitt. I det land du kallar dit. Låt oss leva, Låt oss leva för det är här vi finns, det är här vi kan finnas och vi behöver varandra. Tillsammans kan vi så mycket mer, så mycket mer, än den du är, än den jag är.


Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

140623 Enbart älskande

Enbart om min älskande väntar är en låt som sätter sig fast. För Enbart om min älskande väntar finns det ett liv… ett liv bortom det vi har, det vi är.

”Men bara om min älskade väntar.
Om jag hör hennes hjärta sakta slå...
Bara om hon låg här tätt intill mig, kan jag bli den jag var igår”

Mitt liv är som det var igår, som det är idag som det kommer att bli men bara om min älskande väntar finns en dag imorgon där det finns en gryning, utan kval och utan dagens puls utan krav. Vi lever som dagen vore den sista, som dagen vore den första, som om jag kunde bestämma dagens lopp.

”Det finns skönhet i flodens silversånger.
Det finns skönhet i gryningssolens sken.
Men då ser jag i min älskades öga
En skönhet större än allting som jag vet”

Men bara om jag vet att min älskade väntar, bara om jag vet att det finns någon som kan älska mig för den jag är, kan jag ta emot den segrandes fred. Min fred finns inom mig. Min längtan är så mycket mer än krig, så mycket mer än avsaknad av fred. Mitt liv är en längtan efter dig. Dig som vill hålla mig i sin famn. Som vill hålla mig kär.

”Och bara om jag vet att hon väntar.
Om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig.
Kan jag bli den jag var igår”


Men bara om den jag älskade längtar kan jag blir den jag var igår!
 

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


140623 Enbart En av dagarna

Enbart En av dessa dagar då jag lever och betalar min skatt.

 

Enbart en av dessa dagar som passerer. En av dagarna som är en del av mitt liv. Som man lever vi cirka 30.000 dagar i Sverige. Själv tänker jag leva längre. Om inte annat så för att plocka ut så mycket pension som möjligt.

 

Vi som är födda efter 1955 får själva se till att vi tjänar in till vår pension. De som är födda innan kan ha en dålig pension men det är vi som är födda efter 1955 som tjänar in till den. Det gör jag gärna för att min far, min mor skall kunna leva ett drägligt liv utan att behöva bo hos mig.

 

Ofta glömmer folk bort vad pensionssystemet är. Det är en betalning av din intjäning av din lön i efterhand. Men när man införde pensionen, ATP, så byggde det på framtida inbetalningar. Med det menas de som jobbar efter det att du gått i pension.

 

Vi kan tycka vad vi vill om det nya pensionssystemets nackdelar men det är tydligt i bemärkelsen att det gynnar dem som jobbar, de som har ett jobb. Du får en del av din lön när du blir pensionär… För oss som är födda efter 1955 innebär det att vi både måste jobba ihop till vår egen pension och till dem som har pension idag.

 

Jag har inget emot det, tvärtom, jag tycker att det är rimligt att vi går över till ett nytt pensionssystem som kan vara hållbart i längden. Men jag blir bekymrad när man populistiskt använder pensionssystemet för att göra billiga poäng i partipolitiken.

 

Givetvis skall alla omfattas av pensionssystemet och det oavsett hur mycket man har eller inte har jobbat på arbetsmarknaden, däremot skall det skilja vad man får i pension. När man pratar om pension skall man hålla det klart för sig att pension är en innestående lön, en innestående lön från det att systemet infördes.

 

De som tjänat mest på det tidigare (och nuvarande) systemet är de som var först med att omfattas av pensionssystemet. För dem skulle andra betala deras pension. Idag efter den kritiserade (blocköverskridande) pensionsreformen, skall vi var och en tjäna in till vår pension. 

 

Enbart en av alla dessa dagar då jag jobbar är en dag då jag tjänar ihop till min pension, jag jobbar ihop till min lön, till skatten som välfärden behöver och jag får förhoppningsvis tillräckligt i plånboken för att betala min hyra och för att köpa mat och vad annat jag behöver. En del tror att detta är partipolitik, men det är det INTE. Det är enbart en fråga om hur vi fördelar de pengar som samhället i sin helhet tjänar in. Det kan i och för sig vara partipolitik!

 

För egen del vi jag jobba och tjäna pengar för det jag gör. Jag vill kunna bidra till det samhälle jag lever i! Jag vill kunna bidra till att mina föräldrar får en bra pension genom att göra ett bra jobb och tjäna så mycket som möjligt och på detta betala en skatt. Jag vill kunna vara en av dem som man i framtiden kan säga var en av dem som byggde vårt samhälle genom det jobb just jag gjorde. Jag vill vara en av dem.

 

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

 


140606 Enbart mitt land

Enbart mitt land och enbart ditt land. Hit där jag flyttat, här där jag bor har jag kommit för att stanna. Här där jag är född vill jag leva, här vill jag bo. I mitt land, i ditt land finns det plats för alla som bygger och formar vårt land. Landet är mitt, enbart mitt på samma sätt som det är ditt, enbart ditt.

 

Det är där vi bor som vi har rätt att kalla hemma, det är dit vi kommit som vi har rätt att leva, det är här som vi finns och det är här vi lever och verkar. Landet är så mycket mer än ängar, skogar och klippor, så mycket mer än åar, sjöar och floder. Landet är svajande fält av gröna grödor, landet är piskande vind i väderbitna gubbar med sydväst. Landet är smekande sol på nakna kroppar, doften av nybakat bröd en tidig morgon. Landet är luften vi andas och gräset under våra tår. Mitt land är ditt land och landet är inget utan dig, landet är inget utan mig.

 

Vårt land fylls och formas av oss som lever här idag. Liten, lång, smal eller tjock, gammal eller ung knegare eller kung, kvinna eller man, sosse eller moderat, miljöpartist eller sverigedemokrat alla är vi en del av det vi vill kalla vårt land. Det är våra tankar, handlingar och liv som gör landet till det vi kallar vårt.

 

Till alla som vandrat hit för att finna en bättre plats önskar jag att ni alla kan känna att ni inte behöver vandra längre så att mitt land kan bli ditt land och att vi tillsammans kan skapa vårt land. För vi vill kunna leva och dö i Norden.

 

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas

 

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

 


RSS 2.0