080313 Enbart Smutt

Enbart en smutt av livet


Grymt är det att leva, när man sitter och väntar på att livet skall börja, så hör upp gó vänner hör upp, låt oss kasta våra ok och varje dag kasta av oss täcket, stolta visa upp vårt stånd och vår tjocka buk. För inget tack har vi att vänta då vi stilla vandrar i tystnad och stilla tillfredställande vankelmod. Nej hör upp gó vänner hör upp, vi lever nu och inte sen. Var minut av ditt liv kan vara den sista, var minut kan också bli den första.


Fet lekamen i skrynkliga lakan, rufsigt och stripigt hår är lågt från idealet, finnar och blekglåmig hy liknar inte Tom Cruse. Men det är nu vi finns, det är nu vårt stånd är hårt, så res dig upp min broder, res dig upp, tag din lem i hand gå så stolt genom huset och visar vad du har, tag ett andetag så djupt att du känner doften din, gå i cirklar, gå fram, gå tillbaks, ta sen riktning på dass, töm så allt du har och känn dig slak.


Det är nu vi lever min vän och det finns inget att vara rädd för, kanske vaknar vi upp en morgon och finner att vi är döda, tänk vad vi då skall ångra att vi inte har levt den tid vi ännu levde.

Peter PC Carlsson

En text skriven till en vän 1997.

Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0