081118 Enbart Oljesupertanker

Enbart oljesupertanker blir kapade och pirater som under mindre än ett år försökt att kapa närmare 100 fartyg kommer att leda till hårda tag av militärer. Det är så det skall vara. Vi ser nu hur en supertanker fullastad med råolja blir kapad av pirater. Det får mig att ifrågasätta vilket århundrade vi lever i.


Vi har satelliter som kan se detaljer på en bil från rymden, hur skulle de kunna missa piraternas fartyg till havs? Klart att de inte kan och att de inte gör. Det är bara en fråga om prioritering, vad skall vi prioritera? Getter i bergen i Afghanistan eller pirater till havs utanför Somalias kust. I Afghanistan och än så länge så anses det vara grogrund för terrorister, så här sätts världens i särklass starkaste militärmakt in. Mot pirater som kapar fartyg bevakar vi det som sker.


???


Det gäller att vi förhåller oss till verkligheten och det gör att vi kommer att se militära ingripanden mot det som kalas pirater. Pirater som ägnar sig åt utpressning för att bedriva ett fortsatt krig i Somalia. Det är en form av terrorism. Mot detta bör vi agera hårt. Jag tycker det är bra att Sverige sänder fartyg, vi borde sända ubåtar också som kan sänka de fartyg som piraterna använder som sina moderfartyg. Skjut ett varningsskott och stannar de inte så sänk dem.


Detta är konkreta och reella hot, något som är enkelt att hantera. I vart fall enkelt i jämförelse med att bekämpa terrorismen i Afghanistan och Irak.


Givetvis kan det inte accepteras att pirater tillåts att regera på haven. Frågan är om vi är beredda att låta militärer agera mot civila brottslingar? Eller kan vi stärka kustbevakning med tillräckliga resurser för att agera?


Sverige skulle kunna sända Carl Hamilton, jag är rätt säker på att han skulle klara av att fixa terroristerna/piraterna. Så det är dags att kontakta Jan Guillo.


Piraterna på väg ta över hela oceanenFörhandlingar inledda med piraterSupertanker kapad utanför KenyaSvenska kustkorvetter till SomaliaNato bekämpar somaliskt sjöröveriPirater attackerade FN-fartygPirater hotar spränga kapat fartygSverige deltar i antipiratstyrkaEU skickar antipiratstyrkaUtländska fartyg ikapp piraterRysk fregatt ska jaga pirater,

Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas.
Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne. Skänk en gåva till Barncancerfonden

Kommentarer till Enbart

Postat av: Hontass

Men TACK Peter det va riktigt rart sagt av dig!

2008-11-18 @ 22:09:33
URL: http://www.metrobloggen.se/hontass

Postat av: Hontass J

Menar du ruggigt som i rugguggla eller som en positiv kommentar. ;)

2008-11-18 @ 22:14:54

Postat av: Zlata

Nu är det bara en massa sött i min godispåse. Jag har blivit moster till en liten flicka :)

2008-11-18 @ 22:24:27
URL: http://pandarina.blogg.se/

Postat av: Hontass

Visst förstår jag att det va en komplimang och jag tar gärna imot den. Där i mot kan jag ha svårare att förstå att man vill ge mig såna och varför. Men det har ju med mitt självförtroende att göra. Har väl blivit sparkad på lite för många gånger..



Men jag tar gladerligen imot den komplimangen.



Puss

2008-11-18 @ 22:43:57
URL: http://www.metrobloggen.se/hontass

Postat av: The Cat

Här har du resten :)

http://artists.letssingit.com/kent-lyrics-glider-klcbsml

2008-11-18 @ 23:21:54
URL: http://stunda.blogspot.com

Postat av: Hontass

Ahaaaa nu fatta jag. Min underbara man hade visst lämnat en vitsigt ruggig kommentar ;)



Hontass J det är han det.



Nu får han bli straffad ;)

2008-11-19 @ 07:49:40
URL: http://www.metrobloggen.se/hontass

Postat av: FamiljeLiv

halloj, kikade förbi.hoppas allt e okej!

2008-11-19 @ 09:27:25
URL: http://www.pensel.bloggagratis.se

Postat av: Pernilla

Sv; Haha hade varit lite illa om d hade varit min man som blev kastrerad=P

Nee han får behålla sina "kulor";)

2008-11-19 @ 12:27:00
URL: http://pernillamariaa.blogg.se/

Postat av: Christoffer

Vist kan man se piraternas skepp, men man kan inte se om ett skepp är ett piratskepp fören efter dådet.

Det är inte som förr då de var riktiga krigsskepp med kanoner, nu pratar vi som små fiskebåtar som i sista sekund dumpar ner gummibåtar med folk och vapen.



Det finns ingen chans i helvete att varna ett fartyg i tid, och internationella lagar förbjuder fartygen att ha vapen skjutklara (Och de vapen som fartygen har hinner man inte få fram i tid.)



enda lösningen är att ha egna fartyg på plats i avskräckande syfte och lösa problemen i Somalia så att piraterna förlorar sin bas. De fartygen borde även kunna användas till att stoppa det kraftiga tjuvfisket som sker utanför Somalias kust som leder till att somaliska fiskare har svårt att försörja sig. (vi kan alla se den direkta kopplingen här.)



/C









2008-11-19 @ 12:58:02
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0