081004 Enbart Djur

Enbart djur. Ja det är hela meningen. Djur är just bara det, enbart djur. Av denna text kommer jag att få djurrättsaktivister och pälskramare på mig. Djur skall behandlas med respekt, de skall få leva ett liv så bra liv som möjligt. När vi avlivar/slaktar dem så bör vi se till att de slipper att lida i onödan. Djurrättsaktivister släpper lite då och då ut minkar varav många till en tämligen säker död. Detta eftersom det blir ett sådant överflöd av minkar på ett avgränsat område. Som djurvän blir jag uppröd över denna enfald. Den enda förklaringen är ju att det måste vara personer som fortfarande inte förstår bättre. Jag är för egen del emot minkfarmar och anser att det är en uppfödning som vi inte alls borde ägna oss åt.
Idagens DN kan man läsa om hur djurrättsaktivister vill lagstifta emot sex med djur. Det är säkert en hel del som tycker att det låter bra. Vi har redan en lagstiftning som säger att djur inte får lida. Som så ofta när djurrättsaktivister är igång så är fokus fel. Det som jag finner intressant och värt att ifrågasätta är om man skall tillåta djur att ha sex med människor. Är inte det ett onödigt lidande för de kvinnor och män som tvingas ha sex med dessa kåta djur?

Djur skall behandlas med respekt men än viktigare är att människor respekteras. Djur står alltid under människan. Eller med andra ord ett människoliv är alltid mer värt. I vårt samhälle har vi råd med välfärdsproblem, som att diskutera vad vi skall äta, vilka vi skall äta. Men viktigast är hur de djur som föds upp får leva, hur de behandlas. Det finns så mycket kvar att göra för en bra djurhållning.

För tolv år sedan kom en av mina söner hem från skolan och frågade mig om man kan vara vegetarian om man äter fisk? Klokt tänkt av en sjuåring. Mitt svar var att nej det kan man inte, då låter man bara bli att äta kött. Han undrade om han kunde gå till skolan och säga att han var vegetarian och bara åt kött? Självklart har han samma rätt att be att få en kötträtt istället för en fiskrätt, på samma vis som icke köttätare ber om fisk istället för kött.

Förstår mig rätt, jag anser det hedervärt att ifrågasätta vad vi äter, men också att vi allt för ofta är ogenomtänkta och acceptera att det är bättre att äta en räkmacka än en biff. En räckmacka = 100 liv, en biff = 1/1000 liv. För egen del älskar jag räkmackor och jag älskar biff. Men jag kan bli förbannad på såväl djurhantering som djurrättsaktivister.

Inlägget är pingat på Intressant. Jag har gått med i bloggkolla så att ni läsare skall kunna prenumerera på mina inlägg. Följ min blogg med bloggkoll

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne.
Kommentarer till Enbart

Postat av: HannahSthlm

Trist att insamlingen går segare nu men det är ju trots allt några veckor kvar till December,jag hoppas innerligt du når ditt mål på 100.000.

Jag gör vad jag kan för att få upp ögonen på folk runt omkring att det är enkelt att hjälpa,att det inte krävs så mycket av var och en, bara man hjälps åt. Men jag ska försöka göra mer...absolut!

2008-10-04 @ 22:38:58
URL: http://www.hannahsthlm.se

Postat av: Siw

Japp, dom som släpper ut minkarna fattar inte att dom är djurplågare dom också. Bort med mink farmare! Tycker jag också.

2008-10-04 @ 23:35:34
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: chili

snygg blogg!

2008-10-05 @ 03:10:01
URL: http://hetchili.blogspot.com/

Postat av: pinglan

Min vän körde över ett tiotal av dom minkar med sin lastbil....vägen kryllade av minkar och det gick inte att ungå det :( tragiskt att dom inte förstår bättre, dessa aktivister!!

2008-10-05 @ 17:52:42
URL: http://nuelleraldrig.wordpress.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0