081023 Enbart Gåvor

Enbart gåvor har givits, sms har sänts och 1.177 insättningar har gjorts till "Den jävla idioten" och summan är uppe i 88.340 kr. Det betyder att i genomsnitt har varje insättning varit på strax över 75 kr. Många har givit mer, en del har givit det man förmått och alla har givit för att man vill slå ner "Den jävla idioten". Var har den här att göra, med vilken rätt kommer den och ta liv, unga liv. Barns liv?


Går man in på Barncancerfonden så finner vi snabbt massor av kämpande små människor.

Här kommer ett kort litet axplock av andra insamlingar och vilka motiveringar de ger till varför du skall öppna din plånbok eller sända ytterligare ett SMS.

  • Älskade barn
    Barn är det vackraste vi har, vår framtid. Livet är så orättvist ibland, men om vi alla hjälps åt kan vi hjälpa de som blir sjuka och kanske våra älskade barn får vara just barn med allt det roliga det innebär!
  • Älskade Noel
    När våran 2 åriga son drabbades av sjukdomen Leukemi rasade hela världen för oss. Det var en total chock. Vårat barn? Hur är det möjligt? Varför? Hur kan detta hända?! För Noel och för andra barn som fått barndomen "stulen", inget barn ska behöva växa upp så här fort o gå miste om glada/roliga/enkla år som det ska vara när man är liten, snälla ge ett bidrag du också!
  • Även cancersjuka barn har rätt att skratta
    Vi är två 18åriga tjejer som nu går i trean på gymnasiet. Vi skulle vilja hjälpa barnen på sjukhuset att finna lyckan i mörkret. Det är inte alltid lätt att vara cancersjuk, men det behöver inte vara ett enda mörker hela tiden. Detta vet vi av egen erfarenhet, då en av oss har vart allvarligt drabbat i cancer. Vårt mål är att tillbringa tid på sjukhuset med barn, och få dom att skratta och må lite bättre inombords.
  • Bedårande barn
    Jag var på besök på barnkliniken på lasarettet i samband med en intervju och fick syn på världens sötaste pojke på två år. Han hade stora blåa ögon, knubbiga armar, plutmun och en kal hjässa. Det känns så fruktansvärt orättvist att små barn ska behöva tillbringa sina första levnadsår på sjukhus. Jag blev så berörd av att se den lille pojken med en sådan gnista och kämparglädje att jag startat en insamling för att hjälpa både honom och tusentals andra barn som varje år drabbas av cancer. Snälla, hjälp den här pojken och andra drabbade barn, låt de få växa upp och leka med sina kamrater utan smärta i kroppen.
  • Christofer har kämpat
    Min son Cristofer idag 5 år fick den 8 e juli 2005 diagnosen Leukemi, ALL, efter 6 månaders sjukdomsperiod. Många och svåra infektiner höll på att ta min sons liv, jag har sett honom mycket illa ett flertal gånger. Ser tillbaks nu och minns med smärta och tårar fäller jag när jag kommer ihåg min sons värsta tider. Cancer måste bekämpas. Hjälp till. 
  • Hjalmar 1 år
    Vår systers son fick diagnosen neuroblastom i april - 2008. Han är världens mysigaste 1-åring och kämpar nu för fullt för att bekämpa denna tuffa och hemska sjukdom. Vad som behövs till Hjalmar och alla sjuka barn är stöd till forskningen. Ditt bidrag gör nytta! 
  • Johns minne
    I ett år kämpade vår John mot en elakartad hjärntumör. Nu har det gått drygt fyra år sen han lämnade oss, men han lever i vårt och andras minne. Vill du uppmärksamma hans minne, skänk en gåva till Barncancerfonden. Första delmålet är 6 000 kronor, en liten summa, men den känns symbolisk. John blev 6 år och en tusenlapp per år är inte mycket, men varje krona som kan bidra till forskning som rör barncancer är värd så mycket. Hjälp till och skänk samtidigt John en tanke. 
  • Tilda i våra tankar
    Den 1 oktober 2008 kom beskedet att mitt fadderbarn, Tilda, har fått cancer. Tilda hade en tumör i magen som slagit ut hennes njurfunktion totalt. Hon har kämpat sig igenom en första kritisk vecka och tumören har tagits bort. Tilda har många cellgiftsbehandlingar kvar samt en framtida njurtransplantation. 
  • Till minne av Marina
    Till minne av min älskade dotter Marina som avled i cancer 2008-04-01.
    Min förhoppning är att mina vänner och ovänner skänker 20:- eller mer.
    Många av er kände inte Marina men alla barn som drabbas av denna hemska sjukdom.
  • Tufflan Tilde
    18 Mars 2008 rasade världen då våran dotter Tilde fick diagnosen neuroblastom. Vi genomgår nu en otroligt tuff behandling och har bit kvar innan vi är färdigbehandlade. Det finns bara ett mål och det är att Tilde ska bli frisk! Hjälp oss att samla in pengar så forskningen kan gå framåt och hjälpa dessa barn som hamnar i denna fruktansvärda situation!

Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne. Skänk en gåva till Barncancerfonden.

 

Kommentarer till Enbart

Postat av: Kotte

Tycker vi alla borde önska oss ett bidrag till dessa insmalingar i julklapp, istället för att få någon grej vi ändå kan köåa själva (och oftast inte vill ha).



2008-10-23 @ 14:56:03
URL: http://enkottestankar.blogg.se/

Postat av: Hontass

Ord att beskriva vikten av bidrag till detta ändamål finns inte.



Det kostar ju inte mycket att ge ett litet stöd. Otroligt att se hur många som faktiskt stödjer, lika otroligt att se hur många som inte gör det.

2008-10-23 @ 15:29:16
URL: http://www.metrobloggen.se/hontass

Postat av: LINA VERONICA

ja det är så mysigt!

2008-10-23 @ 17:50:00
URL: http://linaveronica.blogg.se/

Postat av: Anne

Peter, du är så fin så fin!

Alla dina inlägg berör så djupt men när jag läser om alla de barn som radas upp med olika tumörsjukdomar gråter jag i hjärtat.



Jag vet vad de och föräldrarna går igenom och många av dom har inte överlevt, men ändå kämpat med allt de har för att få vara kvar hos oss.



Det vi kan göra är att sprida budskapet, att vi inte bara ska tänka på oss själva när vi "köper lycka" med alla prylar vi tror att vi behöver.



Alla som röker kan tex skicka en peng varje månad till barncancerfonden, för har man råd att röka så har man bannemig råd att smsa 20kr till barncancerfonden.



Det finns INGA ursäkter att man inte har pengar.

Jag tror inte att någon enda person i detta land kan säga att den inte har råd.



Alla föräldrar tex som köper chips, godis och läsk

och "onyttigheter" till sina barn på fredagkvällen

kan skicka ett sms när de passerat kassan till barncancerfonden. 20KR är ingenting för en familj.



Men om alla gör detta så har vi snart en värld där barn och ungdomar slipper dö i cancer!



Tänk på det alla ni som sitter med friska barn på fredagkvällen och mumsar i er transfetter!

2008-10-24 @ 01:13:17
URL: http://levaidag.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0