090208 Enbart Kär

Enbart kär känner jag mig lite då och då. Nykär eller kär på nytt, kär igen, jag vet inte. Men det är som att det kan gå ett tag och livet traskar på som om det inte vore något särskilt, som om vi bara levde. Men så en dag, utan anledning kan jag kasta ett öga på min partner och jag vet direkt att jag är kär igen. Det killar i magen och jag ler ett varmt leende såväl inombords som utåt.


Värmen av denna känsla är minst sagt bedårande, underbar och omvälvande. Att vara kär och att älska är inte samma sak. Jag älskar min partner, men jag känner också en översvallande kärlek. Mina barn älskar jag men jag skulle inte definiera det som att jag är kär i dem. Men jag känner kärlek till dem och också från dem. I vem kan man bli kär? Kan man bara bli det i någon som man vill ha sex tillsammans med?


Ofta när jag känner denna översvallande kärlek så kommer en våg av lust genom min kropp. Jag vill verkligen vara med just denna person. Lust att vara med någon kan jag ju känna även med andra än jag känner kärlek till. Jag ser någon jag tycker är snygg och spännande och får lust att ha sex. Men det är inte samma sak som att känna mig kär.


Ibland brukar det föras fram att kvinnor och män har olika sexualdrift. Vi killar ska ha lättare för att hoppa isäng med någon vi tänder på med kvinnor mer vill koppla det till den de är kära i. Visst är det konstigt att en sådan myt kan slå in så pass att vi nästan tror att det är sant.


Som ni förstår tror jag inte alls att vi har olika sexualdrift mellan könen, varför skulle vi ha det? Vi kan tända på olika sätt, bli upphetsade av olika saker och mer eller mindre lätt, men det har ju inget  med vår sexualdrift att göra. Det är ju inte svårare än att kolla hur många killar i ett förhållande som är otrogna och hur många tjejer som är det. Det brukar vara ungefär samma, så klart. Hur skulle det annars funka?


Nej det är en märklig myt att kvinnor skulle ha mindre lust till sex än killar. Lika dumt som att säga att smålänningar har större sexualdrift än Stockholmare. Varför skulle vi ha det? Vi byger myter mellan könen, myter som uttalas och sägs som om de vore en sanning. Plötsligt påstås kvinnor kunna göra fler saker samtidigt, hmmm "don´t go there PC" varför skulle de ha det. Är det en särskilt kvinnlig gen som gör kvinnor mer lämpade att simultant hålla på med fler saker samtidigt? Knappast. Vi när myter, myter som vi gillar eller ogillar.


Själv vill jag nära min kärlek, min lust och min längtan efter min partner. Allt för ofta tar jag kärleken för given, förlåt, det är inte min mening. Jag vet att kärlek är inget man bara har, bara får, det är något också något man förtjänar genom sitt sätt att vara. Dags att vara mer kärleksfull, mer ömsint och varm. Dags att visa hur mycket du betyder min älskade vän. Jag älskar dig, så enkelt är det och just så svårt.


Puss och kram.

Peter PC Carlsson

P.S.
Nominera Enbart Månadens för februari. 
Intressant?
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas

Kommentarer till Enbart

Postat av: Skogshuldran Titti

Det är nog sant det där med att kvinnor "inte vill" lika ofta som män. Och det beror faktiskt på att en del P-medel sänker sexualdriften. Men det pratas det det inte så mycket om!

En helt annan sak: jag vill nominera till Enbart Månadens: DANIEL FAGERHOLM

http://danielfagerholm.webblogg.se/

Min motivering: Daniel är en positiv och mycket kreativ ung man med en okomplicerad syn på livet och människorna. Har varit väldigt utsatt, men skulle aldrig utsätta någon annan!

2009-02-08 @ 19:06:14
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0