090209 Enbart Jämmer

Enbart jämmer och elände är vad jag i bland känner att vi matas med. Var kvällstidning tycks tävla i meningslösheter och skandaler. Om det inte kommer något riktigt snaskig olycka förstås, då blir man riktigt entusiastisk på redaktionerna. Inte så att man gläds åt eländet men dock åt att få en möjlighet att skriva om det. Nog är världen bra cynisk ändå.

Ibland tror jag att många människor verkligen lever för att klaga, för att beklaga sig över hur illa det står till med det ena eller med det andra. Jämmer, jämmer. Ganska trist att lyssna på och läsa om faktiskt. Världen blir ju inte bättre för att vi jämrar oss. Nu jämrar vi oss över dunkuddarna, eller snarare de stackars gässen som blivit plockade in på bara skinnet för att vi skall kunna fylla våra kuddar med mjukt dun.

Klart att det inte skall gå till så, men jag vet ju inte direkt om gässen själva hellre väljer det alternativ som presenteras nämligen döden och sedan plockning. De flesta av oss människor skulle välja en stunds tortyr istället för att dö. Inte så att jag förespråkar att gäss plockas levande, än mindre förespråkar jag tortyr, men vi tycks missa att vi istället förespråkar att dessa gäss får ett än kortare liv. Nej detta är ytterligare ett tillfälle för oss att jämra oss. Usch så hemskt, stackars djur. Ja stackars djur låt oss slå ihjäl dem först. Hoppas att det finns några köttätare kvar som kan äta upp köttet också, för nog borde en gås vara värd mer än några fjädrar att stoppa i en kudde.




Peter PC Carlsson

Intressant?
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! 

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
bloggkoll 
Kommentarer till Enbart

Postat av: PENSELMAMMAN

ny blogg



www.supercillen.blogg.se



//penselmamman

2009-02-10 @ 08:54:59
URL: http://www.penzeln.bloggagratis.se

Postat av: Ann

Jo men en gås kan ju knappast välja mellan tortyr eller död. Vi gör det valet och att som i det här fallet slita fjädrar av gåsen som lider och är skräckslagen, är vidrigt i mitt tycke och det görs för vår sk bekvämlighet skull...dunkuddar och dunkläder..och jag tvivlar på att särskilt många människor skulle välja tortyr flera gånger i livet, bli ihoppsydd utan bedövning för att sedan ändå slutligen dödas...nej..jag äter inte gås...vill inte äta gås och vill inte heller ha dun. Faktiskt tycker jag att det är bra att företeelser som det här visas...för många i världen går runt med skygglapparna på och vill inte se...för många är som de där tre små aporna...ser inte, hör inte och säger inget...Vi ska inte heller slå oss till ro med att djurhanteringen i vårt lilla land är så bra...Jag har arbetat som djurskötare och det jag såg under den tiden var definitivt inte vackert eller särskilt djurvänligt...det finns en anledning till att man är vegetarian :) Ha det allra bäst

2009-02-10 @ 10:03:48
URL: http://livsbloggen.blogg.se/

Postat av: fia

tycker inte om djurplågeri i någon form . och jag gillar att få nån possitiv anda i nyhetrna och omgivningen, annars får man försöka se det lilla om än så litet som är bra och suga det till sig och låta den lilla eller stota glädje ta plats.

må så gott.

2009-02-10 @ 11:16:46
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: stella sweden

Jag tycker att det är bra att mycket av det som varit dolt för de flesta uppmärksammas på det här sättet för när jag fick reda på ATT de plockades levande under stor pina så kollade jag genast mina kuddar och turiluren så var de av syntet! Och sånt här innebär kanske att många (även jag) inte kommer att köpa något som innehåller dun...

2009-02-11 @ 13:56:06
URL: http://enlitenj-ablogg.blogspot.com

Postat av: Siw

Ofta känner jag att korvstoppningen, från media, med allt elände i världen blir övermäktigt så jag tittar sällan på nyheterna. Det är alldeles för mycket elände som man inte kan göra nåt åt. Jag lägger min energi i det jag kan göra nåt åt, skänka en slant till cancerforskning, göra bra i från mig på jobbet med sjuka och handikappade. Hjälpa en vän i nöd när det behövs.

Kram

2009-02-13 @ 08:42:17
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0