090123 Enbart Ånger

Enbart ånger känner vi lite då och då. Ånger över saker vi gjort eller saker som inte blev gjorda. Men varför ångrar vi, vad är det som gör att vi känner ånger? Någonstans på vägen har vi gjort ett val, medvetet eller ej, som vi inte är nöjda med och så känner vi ånger. Vi ångrar något vi skulle vilja ha gjort men aldrig gjorde, fel val. Eller vi ångrar något vi gjort och önskar ogjort, fel val.


Våra liv består av en massa val. Ständigt måste vi välja, välja vad vi vill göra med våra liv. Att välja kan vara lätt men det kan också kännas omöjligt. Ändå gör vi det ständigt, ändå väljer vi. Ibland väljer vi att inte välja. Men även ickeval är ett val, så vi väljer hur vi än gör.


När vi känner ånger är det ofta till följd av att vi känner oss missnöjda med tidigare val. Det kan vara enkla saker som att vi var onyktra dagen innan och gjorde något vi önskar vi inte gjort. Men det kan också vara att vi inte vågat pröva vår förmåga, vår möjlighet. Så vi känner ånger. Ånger för att vi valt det vi gjort. Är ångesten stor behöver vi titta på våra liv, på våra val och ifrågasätta vad det är som gör att vi känner som vi gör. Vi är alla värda mer än att känna ånger, så vi kan göra andra val. Ibland vet vi vilka valen är ibland inte. Det är vad vi borde finna ut.


Vilka val behöver vi göra för att slippa ånger?

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan! Läs mer!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! Skänk till Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?
bloggkoll

Kommentarer till Enbart

Postat av: Cecilia

Ånger känner de som har samvete. Inte bra om har FÖR stort samvete, då kan man i stort känna ånger för vad som helst. Jag försöker tränga undan det jag inte kan påverka, oftast sådant som hänt i dåtid. Inte värt att älta. Men det gäller även att noga överväga det man gör i nuet för att inte göra något man sedan ångrar. Blir det så att man tänker efter FÖR noga innan, då får man å andra sidan ingenting alls gjort.

Knepigt det där...

2009-01-24 @ 10:47:19
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Lovisa

SV: Äh :) De är vana. Jag går alltid omkring så hemma ^^

2009-01-24 @ 15:06:04
URL: http://francesbean.webblogg.se/

Postat av: Anonym

Funderar över mina val som varit fel, o

i efterhand känns det fel att säga fel val då valet ändå resulterat i en erfarenhet även om erfarenheten är negativ så har det väl ändå lärt oss nåt....eller hur? Tack för en ALLTID läsvärd blogg med inlägg som skapar eftertanke...

2009-01-24 @ 15:33:28
URL: http://opportunityoflife.blogg.se/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Ånger, en känsla som sitter djup i själen, vad är det som gör att man tror att man kunde ha gjort bättre.

Hur många gånger har jag i vuxen ålder ångrat allt jag gjort i min ungdom.



Jag ångrar sånt som jag inte kan ändra på, jag ångrar saker som andra människor gjort som påverkat mig, jag ångrar åt andra människor.



Ibland ångrar jag så mycket att jag vill inte leva, men jag kan inget gör, gjort är gjort.



för att leva måste man acceptera det som hänt och gå vidare men det är svårt men valet är ens eget och ånger gör inte att livet går vidare...



Kram från mig

2009-01-24 @ 15:37:37
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Malin

Vi kan göra ett val, där vi väljer livet, att vi uppskattar oss själva och varandra, trots olikheter, fel och brister.. Vi har ett liv, endast ett, och det måste vi ta vara på, för vi har det bara till låns... Det är ju något vi lärt oss sista månaderna i alla fall.. Jag har varit missnöjd, med alltmöjligt, att jag är för tjock, pratar för mycket och allt möjligt, men jag är FRISKJag har en underbar familj, och ett liv jag tirvs med...mitt val är att ta vara på det! Kramiz M

2009-01-24 @ 15:43:57
URL: http://tidsoptimistens.blogg

Postat av: Skogshuldran Titti

Allting handlar egentligen om att vara NÖJD.

Är du nöjd och tillfreds med dig själv och ditt liv som det är just här och nu,

så slösar du ingen energi på att ångra.

Tiden går ju ändå inte att vrida tillbaka. Eller hur?

2009-01-24 @ 18:28:15
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: ulle

Jag ångrar en del av hur jag uppfostrade mina barn ibland. Önskar jag hade vart hårdare så inte dottern hade blitt så bortskämd. Nu får man göra det bästa av situationen.

2009-01-25 @ 00:19:14
URL: http://makrames.blogg.se/

Postat av: Siw

Följer man sitt hjärta så blir det kanske mindre ånger?

2009-01-25 @ 08:51:13
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: marra

Ett bra inlägg! Det där med ånger är något jag ofta känt men som jag på senare tid försökt att "ta bort".

2009-01-25 @ 22:29:05
URL: http://loveorhates.wordpress.com/

Postat av: sivan

De val vi behöver göra för att inte ångern ska plåga oss är att sätta andra före oss själva. Nåja, inte alltid. Men oftast är det då jag medvetet skadat andra (pga egen lust eller bekvämlighet) som jag senare fått ånger och ångest. Så att tänka på sin nästa är ett bra val. Inte välja sådant som gör andra illa för att själv fara väl....du frågar på din blogg, jag svarade så här.....

2009-01-25 @ 23:03:30
URL: http://eirenes.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0