090608 Enbart Gjort

Enbart, gjort, ja så är det. Nu har en halv miljard människors öden bestämts. EU har röstat och bland alla röster finns min. En del finner det meningslöst men det gör inte jag. Dels för att jag valt en person som jag vet brukar se till att det händer något, Marit Paulsen. Hon blev invald. Men minst lika mycket för att jag ser att det är den chans jag har att påverka i frågor som jag själv aldrig hinner sätta mig in i.


Hur skulle vi kunna göra det, sätta oss in i alla frågor som politiken behandlar? Omöjligt. Jag blir så störd på alla de som pratar om att det är beslut som ligger för långt bort. Trams. Rent geografiskt är det närmare till Bryssel än vad jag har till en del norrländska orter. Det är enbart ett sätt att smitta undan vårt ansvar att säga vårt om hur vi vill att demokratin skall fungera och styras.


Men nu har Europa gjort det, vi har sagt vårt. Alla de, vilket är en klar majoritet, som inte har röstat har nu inget annat att göra än att finna sig i resultaten. Det måste jag också göra men skillnaden är att jag dels har varit med och försökt att påverka i en viss riktning. Dels har jag alltid den moraliska rätten att ta kontakt med min parlamentariker för att höra varför hon agerar som hon gör i olika frågor.


Även det är en viktig skillnad!

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

Tidigare inlägg idag: Enbart Valdag, Enbart Högburet,

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant

Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0