090628 Enbart Cool

Enbart cool är viktigt att vara redan när man är 4 år gammal. "Kolla pappa, jag är lite cool!". Eller så kan jag höra "Nej, pappa, inte den, den andra, jag vill vara lite cool." Just det att han vill vara lite cool är ganska kul. Hur är man när man är lite cool?


Nyligen mötes två föräldrar bägge med varsin fyraåring. Samtalet kom snart att handla om barn, så som det ofta gör med småbarnsföräldrar. Det är liksom det vi kan prata om. Nå, i vart fall så blev det samtal kring att vara cool och vad som är coolt.


I vårt fall är det saker som Spiderman, tuffa kepsar och tröjor med fräcka bilder och mönster, eller skor som det går att springa fort i. Då är man lite cool. Den andra föräldern berättade att för deras grabb var det Scoobydoo. Så vad som kan vara lite coolt är helt enkelt olika beroende på vem man är och visst är det coolt att en tecknad och lättskrämd hund kan vara lite coolt.


Mina barn får gärna klä sig så att de känner sig coola, det har jag inget emot. Tvärt om, bra att de känner sig just coola. Det betyder ju att de är tillfreds med sig själva. Tyvärr är det ofta så att någons coolhet går ut över någon annan. Dvs att de talar om för andra att det de har på sig inte är okej. Ibland funkar det inte att ta på de kläder jag tänkt för någon på dagis tycker att den ärr töntig. På en fyraåring!


Det är inte lätt att vara förälder men inte heller att vara fyra år och vilja vara lite cool. Hur var det nu Strindberg sa? "Det är synd om människorna." Ja, nog är det synd om oss. Redan i tidiga år anstränger vi oss för att vara tillags, att vara accepterade, att vara okej, att vara cool. Vi anpassar oss efter de normer som råder för att vara okej. Ändå är det just okej vi är när vi föds. Vi föds bra men kan växa upp till något dåligt. Kanske för att vi anpassar oss för mycket, eller att vi gör det till fel personer. Jag önskar så att vi alla kunde få känna oss lite coola för att vi är just de vi är. Då kära Strindberg, då vore det inte längre synd om människorna.


Älskade människa ni är mer än okej, ni är både bra och bäst just för att ni är ni.


Tidigare inlägg idag, Enbart Sommar, Enbart Cool.
Rösta på månadens blogg i rutan
till vänster på första sidan!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: Lena

Go kväll vännen,

Hoppas att du har det bra i värmen och kan koppla av ordentligt. Själv har jag försökt heala en sönderbränd rygg på sonen. Ikväll har han ylat för att det sticker och bränner nu när blåsorna börjar spricka. Så någon badhelg har det inte blivit här. Men har ändå kunnat njuta av värmen på min altan.

Kramis

2009-06-28 @ 20:38:07
URL: http://aforia.blogspot.com

Postat av: Linda

Det var fina ord Peter. Just dem behövde jag idag, nu. Av många skäl behövdes orden om att vi är ok och att vi duger.

Tack också för dina fina ord på min blogg. Jag inser även att hur smärtsamt det än är att vara ensam, måste man nog försöka hitta vägen själv. Min förhoppning är att min O någongång hittar dem som tycker om honom för den han är och inte stöter bort honom.

2009-06-29 @ 16:32:28
URL: http://underbarabarnen.blogg.se/

Postat av: fia

ja att vara cool är nåt man måste va i sommar värmen , fast då cool på ett annat sätt .

Tycker att det är bland det viktigaste jag som förälder kan lära ut att alla är lika värda . lika coola . önskar dig en trevlig dag .

2009-07-01 @ 12:23:26
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Anna

Hej i värmen!

Ja, det där med att hitta sin egen personlighet börjar tidigt... Och det är både en stor och svår uppgift man har som förälder att INTE "kväva" den personligheten...

I Giovanni's fall, så är det SLIPSEN som är signumet för hans coolness... Hihi!

Ju färggladare, desto coolare... Och dessutom ska den bäras tillsammans med en tröja eller skjorta med bröstficka... Varför?? Jo, MOBILEN måste ju va med...(Ungen har nog samlat på sej typ 150 atrapper dom senaste åren)

När jag läser ditt inlägg, så är det ett citat från filmen Wackness som dyker upp i mitt huvud, men jag får inte riktigt rätsida på det så här tidigt, men jag återkommer när det klarnar... Hihi!

Ha en varm dag i solen!

2009-07-02 @ 09:24:04
URL: http://miranna.se

Postat av: Tessie

Hejsan!

Tittar in här lite, hittade dig när du skrivit hos MirAnna ;) kunde inte låta bli att lämna en kråka. Du har fullkommligt rätt i det du skriver.

Ha en toppen dag!.. /Tessie

2009-07-05 @ 15:45:14
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0