090319 Enbart Själv

Enbart själv. Det är ytterst alltid just så det är. Vi är själva. Alla konstellationer, relationer och familjebildningar består av just den enskilda individen. Ytterst är vi alltid själva, ensamma och utlämnade till vad vi själva förmår och kan. Jag är den minsta byggstenen i min egen familjebildning. Min partner är den minsta byggstenen utifrån sitt förhållningssätt. Var och en av oss lever vi ensamma, var och en står vi oss själva närmast och det är bra. Vi lever tillsammans och vi växer tillsammans med andra. Ändå lever vi just själva, ensamma och utlämnade.


Var och en av oss har behov och rätt att utveckla vårt jag, utveckla vårt innersta och det som kan bli vårt eget ideal. Men vi lever inte allena, kan inte göra det och behöver hela tiden jämka för att anpassa oss efter situationen. Vi människor är otroligt anpassningsbara. Vi lär oss att acceptera och leva under de mest märkliga förutsättningar. Allt under förutsättning att vi inte är själva, att vi inte är utelämnade, inte är utstötta Att höra till, att känna tillhörighet och gemenskap är avgörande får vår utveckling och fortlevnad.


Så hur ser det ut runt om oss, bekräftar vi de vi håller kära, visar vi vår uppskattning till de vi gillar? Finns vi där för våra barn, är vi tillgängliga för våra vänner så som vi vill att de skall finnas för oss? Utan gemenskap är vi utelämnade och vilsna, ändå är vi ensamma, ändå lever vi själva. Innerst inne är vi just ensamma utlämnade till vår egen kraft och förmåga. Det är jag som kan förändra, det är Enbart jag som kan bestämma och avgöra hur jag vill och skall leva just mitt liv. Enbart jag, själv, ensam.


Det är så vi lever, ensamma med våra beslut, med det yttersta av våra liv. Ständigt är vi beroende och påverkas av andra, påverkas av allt möjligt. Men det är jag, Enbart jag som ansvarar för mig, mitt liv och för mina handlingar. Det finns alltid orsaker och förklaringar men det är jag som lever mitt liv, jag som avgör vad jag skall göra med just den tid jag har att leva här.


Tänk om vi ändå kunde förstå det enkla faktum.

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan!


Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: Cecilia

Man kan inte göra mer än man förmår, vi är ju ändå bara människor. Men har man mist någon kär, så är det lättare att bekräfta sin omgivning, då vet man vad man har och kan lättare uppskatta det samt visa sin uppskattning.

Jag försöker så gott jag kan, vissa dagar går det bättre än andra.

2009-03-20 @ 09:33:21
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Sussie

Egentligen bara så självklart, det du skriver. Men så svårt att leva efter...

2009-03-20 @ 12:44:56
URL: http://blogg.passagen.se/sussiek

Postat av: Marita

Visst är det svårt att leva efter men vem har sagt att livet är enkelt ! Man kan välja att se möjligheter istället för problem. Negativ energi sugs lättare upp av omgivningen än positiv.. Jag som individ kan ändå påverka , jag väljer att se positivt på livet ..( det har jag lärt mig av min kloka ,vuxna dotter , född med en CP-skada )

Jag har bara ett liv ,vad jag vet ! och det tänker jag ta vara på, det är mitt ansvar ,ingen annan ! Så du har så rätt i det du skriver ....... / Trevlig helg !

2009-03-20 @ 21:49:34
URL: http://maritajohansson.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0