090521 Enbart Gäst

Enbart gäst i någon annans hus är som det skall vara. Ibland är vi gäster hos varandra. Men det finns också stunder då jag känner mig som en gäst i mitt eget liv. Som att jag inte hör till. Ett märkligt utanförskap från mig själv.


Där står vi mitt i livet och ser allt som sker runt om oss. Vi står där och funderar över hur vi hamnat just där vi är. Vissa ångrar sig och vill inte vara just där, vissa vill vidare och andra stanna kvar för alltid. Ibland känns allt så främmande och vi vet inte alls vad vi gör just där vi är. Som om vi vore på tillfälligt besök i någons liv, våra liv, som om vi vore gäster. Tillfälliga gäster.


Visst är det just det vi är, tillfälliga gäster på denna plats vi kallar jorden. Gäster som kommer, gäster som går men oavsett vad vi gör så är det jorden som består. Vi kan komma som objudna gäster och festa och förstöra. När vi lämnar jorden kan vi göra det i en enda röra. Vi kan härja och skövla den, vi kan förstöra liv, ödelägga mark och skogar. Men jorden består. Den får sina sår, men gästabudet tar slut.

Även om vi är gäster här så är vi det inte i våra egna liv. Jag bor i min kropp och jag lever på vår gemensamma jord. Det är så det är, det är så det skall förbli.

Rösta på Månadens blogg i rutan till vänster på första sidan.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: Gagnskullu

Som en oinbjuden gäst kan jag smyga in här med tekoppen i handen och se hur du har det.

Om jag vill utan att lämna ett spår?



Jag ler åt din beskrivning av att en dels liv är som en skränig sommargäst i naturen. Själv tycker jag att den är för underbar för att vilja förstöra den.

Trots det gör jag ju det, med bilen, med mina vanor med mitt behov av att vara uppkopplad.



Ha det gott!!

2009-05-22 @ 07:21:28
URL: http://gagnskullu.blogspot.com/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0