081210 Enbart Ångest

Enbart ångest skulle man kunna tro att det är. Hjärtat slår fel och det värker i bröstet. Andhämtningen är tung och samtidigt lite flämtande. Svetten rinner ur var por på kroppen. Visst är det ganska likt en ångestattack. Det enda som saknas är just ångesten och attacken. I själva verket mår jag ganska bra, lite trött och förstås riktigt svettig. Men annars är det bra. Ja visst det är tungt att andas och det sticker i bröstet och hjärtat slår märkliga slag. Men bortsett från det och att jag blir andfådd enbart av att sitta i fåtöljen och skriva. Ärligt, jag mår bra.


Det är ingen ångest jag känner, men kroppen reagerar som om jag gjorde det. Så vad kan jag göra, inget. Ibland tror jag att det är svårt att förklara allt som sker i våra kroppar, att förstå varför de reagerar så som de gör. Kanske har min kropp ett eget minne, ett minne av något jag inte vet vad det är. Kanske är det på detta minne som kroppen reagerar. Tja det skulle kunna vara så.


Jag hatar att deklarera, vet inte varför men jag gör det. Det är inte svårt, det bli bara inte av. Så min deklaration är ännu inte helt färdig. Visst den är inlämnad sedan länge men jag skulle komma in med någon liten komplettering. Sista dag i morgon. Tänk om det är så att min kropp mins något riktigt otrevligt med att deklarera och därför reagerar den. Hmm, det ger mig en idé, istället för att komma in med kompletteringen i morgon så kan jag ju sända in en förklaring att min kropp mår fördåligt när jag deklarera så av hälsoskäl kan jag inte göra det. Ja, det är väll inte mer konstigt än att det finns killar i jeansväst och skinnjacka som kör motorcykel utan hjälm. Deras läkare intygar att de får mjäll upp över knäna annars.


Men det är klart, jag deklarerar ju inte varje dag (då skulle jag verkligen få ångest) så det måste vara något annat min kropp mins och reagerar emot. Tänk om kroppen är allergisk mot mig. Det vore i sanning problematiskt.


Nå i vart fall så jobbar jag med deklarationens sista lilla komplettering så att svetten lacka. Ska nog skriva det, det borde ge ett extra avdrag någonstans, drog just av strumporna. Vad tror du att skattemyndigheterna ger för det?

Peter PC Carlsson

Hoppas att du antagit utmaningen Länk till Lucia, om inte gör det nu!

Inlägget är pingat på Intressant.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas. 
Skänk en gåva till
Barncancerfonden. Läs gärna inlägget om Tim som kämpar och om Madde som inspirerar.

Kommentarer till Enbart

Postat av: Nicoline på Fädernegården

Kan det vara kraven som spökar och gör sig påminda. Bara att skriva ordet krav gör en knäsvag.



Var lugn!

2008-12-11 @ 00:02:34
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/

Postat av: Bitte

Kan väl ändå inte finnas någon som gillar att deklarera. Oftast blir den klar i sista minuten.

2008-12-11 @ 06:17:44
URL: http://bitteohl.blogg.se/

Postat av: Malin

Du har fått en utmaning av mig, för att jag tycker du och din blogg är:

Ärlig

"Nära"

Viktig

Välskriven

Engagerande (stavas det så?)



Ha en bra dag! Kramiz M

2008-12-11 @ 11:13:34
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: Raggoparden

Men vad skönt. Trodde jag var ensam i svedala om att lämna in deklarationskompletteringar på senhösten..

2008-12-12 @ 03:01:54
URL: http://raggoparden.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0