080212 Enbart Hopp

Enbart hopp omger oss. Enbart hopp får oss att sträva, får oss att utlämna oss. Hopp om att finna det vi söker. Vi strävar vi söker så länge vi har hopp. Längtan efter något mer, att må bra, en partner. Vi längtar och hoppas. Överallt finns vi, vi som hoppas. Hoppande av hopp på gym, hoppande på dansgolv och inhoppade i barer står vi med våra hopp i handen. Vi står där med vår längtan bultandes i våra bröst och kittlandes mellan våra lår.


Hoppet finner vi överallt där vi möter en annan människa. Jag ser i hennes ögon och ser om hon har hopp, om hon hoppas, längtar. Ett leende öga, en hoppfull mun. Överallt möter vi hoppfullt hoppande människor. I affärer böjda över disken och i tanken kombinerande kvällens kärleksmåltid. På systembolaget i val av vin. I spelbutiken med drömmar om höga vinster och hopp om ett liv utan skuld och skulder. Hos tandläkaren läsandes kvällstidningsbilagorna, i hopp om att finna något av de tio råden användbara. På gymmet löpandes och hoppandes fyllda av trötthet och strävan att må bra.


På nätet, på mötesplatser finner vi hoppfulla presentationer av människors längtan. Kom, kom och se mig, jag är pigg och glad, jag längtar och är snäll. Vad jag ska skriva vet jag ej, men jag vet vad jag känner, längtan och hopp om ett möte med dig. Så ropar texterna, så ropar bilderna, kom, kom och se mig. Kom, kom berör mig, och rör vid mig. Jag hoppas och jag längtar. Var finns den som är rätt för mig?


Hopp är ett av det finaste som finns. Det är vad som omger oss, hopp om ett liv så som vi vill ha det. Ett liv där vi vill leva det, med den vi vill leva. Hopp, så underbart vackert. Så rent så fint. Så oförstört. Hopp och längtan fyller och uppfyller oss.


Jag längtar, drömmer och hoppas. Det håller mig igång, vid liv, får mig att växa att sträva. Hopp som ger kraft, hopp som får mig att vilja förändras, vilja bli en bättre man, en bättre människa. Hopp om ett liv så som jag vill leva. Steg för steg strävar vi, steg för steg förändras vi för att uppfylla våra hopp, vår längtan för att nå våra drömmar. Jag hoppas och jag längtar att du ser vad jag gör, att du ser mitt utsträckta hjärta, att du känner min hand i din. Jag lyfter dig, håller dig, bär dig fram, fram mot din dröm, för den är min. Att älska dig, att leva med dig, och att uppleva dig är mitt hopp, min längtan. Hoppas så att det även är din.


Enbart hopp.


Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Postat av: Mia

Va gullig du é! Din text gör mig glad..Läser och njuter gör jag och känner mig full av hopp *ler*
Mia

2008-02-12 @ 18:12:51

Postat av: Di

mmm...så sant så sant skrivet om mötet..hoppet..att bli sedd och bekräftad :) att bli älskad och älskande i mötet..i kontakten med någon..Stor kram..du gör mig hoppfull också :)

2008-02-12 @ 21:07:43
URL: http://diqueen.blogg.se

Postat av: Monique Hörnquist

Du har verkligen en underbar förmåga att förmedla dina tankar och känslor. Hittade din blogg idag och den är verkligen en skatt att ösa ur. Hit kommer jag att återvända så ofta jag kan.
Tack!!!
Monique

2008-02-15 @ 11:02:55

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0