090427 Enbart Undrande

Enbart undrande känner jag mig just nu. Vad är det som gör att våra liv ser ut just så som de gör? Vad är det som gör att just jag lever kvar, att du finns och att andra är döda? "Den saken är ej värd att grubbla på, ty andra komma efter dig och gå (Ruben Nilsson)."


Livet får ett allt starkare värde och en större betydelse ju skörare jag inser det är. Att få leva är ingen självklarhet, inte ens en rättighet i bästa fall är det en möjlighet. En del tar till vara sina möjligheter att leva, andra får inte ens möjlighet att göra det hur mycket de än kämpar och vill.


Just nu sitter jag och undrar om du ännu finns hos oss, om du ännu kämpar för ditt liv eller om du lämnat smärtan här och givit dig iväg. Kanske drar du ännu ett andetag, kanske tänker du ännu en tanke, kanske vill du inte släppa den tråd som håller dig kvar. Men bakom hörnet väntar döden, bak nästa knut finns det okända och för eller senare går vi alla oändligheten till mötes. Några gör det med skräck, med fasa, andra med tillförsikt och kanske rent av längtan och glädje. De flesta av oss gör det med oro och kanske också med ett visst mått av nyfikenhet. Finns det en himmel runt hörnet, finns det ett Nangijala eller vad väntar oss när vi går?


"Säj är du rädd för vägen du ska vandra
Du dör, än sen - det gör ju alla andra
Och allt du grubblar och är ängslig för
Betyder ingenting - du bara dör
(Ruben Nilsson)."


Genom mitt fönster ser jag naturen vakna till liv. Slickande varma strålar söker sig ner i tjälen. När våren väl fått grepp lockas löv och småkryp fram. Fåglar kvittrar att nu är det vår. Överallt runt om oss vaknar allt som varit dött. Innanför ett fönster ligger du och kämpar dig dödligt trött. Jag undrar om du får känna känslan igen. Känslan av sand mellan dina tår, doften av nyklippt gräs, känslan av att livet kan vara underbart? Får man det när man släppt taget kring det sista lilla stråt, får man det när man går in och möter evigheten?


Jag hoppas det, att du får känna det, att du får möta en morgondag som inte längre är fylld av smärta. En dag som du äntligen kan känna dig hel, känna dig fri.

Tidigare inlägg idag, Nr 1, Nr 2, Nr 3
Peter PC Carlsson

Rösta på månadens blogg i rutan
till vänster på första sidan!
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: Anna

Hej!

Bra funderingar! :)

Jag tänker lite som så att, om vi går och tänker på döden och på "vad som kommer sedan" så glömmer vi lätt bort det som finns HÄR och NU...

Vi glömmer på något sätt bort "meningen med livet", vilken för mej är att vi ska leva... Meningen med livet är för mej att INTE VETA vad som är "meningen med döden"...

Hoppas du fått en bra start på veckan?!

2009-04-27 @ 18:51:14
URL: http://miranna.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0